H σειρά «The Penguin» φιλοδοξεί να ξεχάσουμε επιτέλους τον Joker

Περιμένουμε πώς και πώς τον νέο «Kingpin» της DC. 

Ποιος να το περίμενε ότι το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία του Detective Batman του Robert Pattinson, δεν θα γινόταν μέσω του σίκουελ (το περιμένουμε το 2025) αλλά εν μέσω ενός villain που δεν θα λέγαμε ότι είναι και από τους πλέον αγαπημένους.

Ο σκηνοθέτης Matt Reeves, κατάφερε να αλλάξει πολλά από τα δεδομένα του Σκοτεινού Ιππότη, πήρε τον ήρωα και τον τοποθέτησε σε μια noir ιστορία αναδεικνύοντας παράλληλα αρκετούς villains που σε νορμάλ καταστάσεις δεν είναι από εκείνους που προσέχεις, όπως οι πιο διαφημισμένοι Joker ή Bane. Ένας από αυτούς που ξεχώρισαν, αν και είχαν λίγη ώρα μπροστά στην κάμερα ήταν ο εκπληκτικός Πιγκουίνος του αγνώριστου Collin Farrell.

Ο Penguin είναι ήδη ό,τι καλύτερο έχει κάνει ποτέ ο Colin Farrel. 

 

Και αυτή η ιδιάζουσα περίπτωση γκάνγκστερ, η οποία ετοιμάζεται να γίνει η απόλυτη μορφή crime lord της Gotham,  θα εξυψωθεί στην αναμενόμενη σειρά του HBO, The Penguin. Και υπάρχουν σίγουρα αρκετοί λόγοι για να παρακολουθήσουμε το spin-off του The Batman.

 

Η «δημιουργία» ενός Crime Lord

Ο Oswald Cobblepot στο The Batman είχε κάτι που τον έκανε να ξεχωρίζει, ωστόσο, φαινόταν πως ακόμα ήταν σε μια διαδικασία «χτισίματος» χωρίς να έχει κάνει establish το πεπρωμένο που του επιφυλάσσει η μοίρα του στα κόμικς της Dc.

 

 

Στη σκιά του Carmine Falcone, άλλωστε, δεν είχε και πολλές επιλογές να αναπτυχθεί, πλέον όμως με τον «Roman» να είναι οριστικά νοκ άουτ μετά τη δολοφονία του από τον Riddler, ο Oz έχει βάλει πορεία προς την «εκτόξευση». Είναι καιρός ένας στιβαρός άντρας με ξεχωριστή, εγκληματική προσωπικότητα να βάλει πλάτη και να διαχειριστεί την αυτοκρατορία των Falcone, χωρίς να χαμπαριάζει απέναντι στο «τέρας» που λέγεται Batman. Ακόμα και αν ξέρουμε ότι ο Σκοτεινός Ιππότης δεν θα εμφανιστεί σε κάποιο από τα 8 επεισόδια, αυτό δίνει μια πολύ καλή ευκαιρία στον Oswald του Colin Farrell να αναπτύξει τον χαρακτήρα του και να δείξει γιατί ο Πιγκουίνος δεν πρέπει να θεωρείται αουτσάιντερ ή villain δευτέρας διαλογής.

Βέβαια, θα έχει να ανταγωνιστεί και άλλους, ενδιαφέροντες χαρακτήρες.

 

Meet the Falcone Family

Μέχρι στιγμής σε ταινίες έχουμε δει τον Carmine Falcone να εμφανίζεται στην ταινία The Batman Begins μέσω Tom Wilkinson, όπως και στο The Batman μέσω του εκπληκτικού John Turturro.

 

Στη σειρά τον υποδυθεί ο Mark Strong μέσω flashbacks.

Αυτό που δεν έχει δει ακόμα ο κόσμος που λατρεύει τις live action movies είναι η υπόλοιπη οικογένεια Falcone, η οποία τώρα που δεν υπάρχει η κεφαλή της οικογένειας, είναι δεδομένο ότι θα παίξει ένα άτιμο παιχνίδι Succession. Ο πιο φλώρος υιός, ονόματι Alberto Falcone (Michael Zegen) περιμένει να δείξει επιτέλους ποιος είναι, ο υπαρχηγός του Falcone και πάντα θανάσιμος Johnny Vitti (Michael Kelly) είναι έτοιμος για τη διαδοχή, αλλά την μεγάλη διαφορά θα κάνει η ψυχοπαθής κόρη του Falcone, Sofia (Cristin Milioti) η οποία αποφυλακίζεται από το Arkham Asylum μετά από δέκα χρόνια και δεν σκοπεύει να μείνει ήρεμη.

Το γεγονός ότι έχει σύνδεση με τον Penguin από το παρελθόν, καθώς o Oz ήταν ο οδηγός της στα πρώτα χρόνια του ως μέλος της οικογένειας Falcone, μας δίνουν τη σιγουριά ότι οι δυο τους θα «πολεμήσουν» στο φινάλε για τα ηνία της φαμίλιας.

 

 sofia falcone

 

Και άλλοι χαρακτήρες του Batman Mythos

Από τη στιγμή που έχουμε να κάνουμε με το Batman Franchise, είναι δεδομένο ότι θα βλέπαμε και άλλα γνώριμα πρόσωπα από τα κόμικς. Ο ένας μάλιστα είναι αρκετά γνωστός, αν και δεν ξέρουμε ακόμα πώς θα εξελιχθεί μέσα στην ιστορία. Το αντίπαλον δέος της οικογένειας Falcone, Salvatore Maroni, με τον εμφατικό μάλιστα Clancy Brown στον ρόλο, θα ανακατέψει και άλλο την «τράπουλα» στην Gotham City, ειδικά από τη στιγμή που γνωρίζουμε ότι η φαμίλια Falcone βρίσκεται πίσω από τη φυλάκισή του.

Βλέποντας το cast έχουμε τη μυστηριώδη παρουσία του Dr. Julian Rush τον οποίο υποδύεται ο Theo Rossi (Sons of Anarchy) αλλά κάτι μας λέει ότι σύντομα αυτός ο γιατρός μπορεί να εξελιχθεί σε Doctor Hugo Strange, ενώ υπάρχει φήμη ότι στη σειρά θα εμφανιστεί και o Harvey Dent (ή αλλιώς Two-Face). Με το πέρας των επεισοδίων θα ξέρουμε περισσότερα, αλλά σίγουρα το hype είναι αρκετά μεγάλο.

Πέντε supervillains που θέλουμε να δούμε στο «The Batman 2»

 

Η Gotham είναι πάντα γοητευτική όταν σκοτεινιάζει

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάποια Gotham City -εκτός από εκείνη που παρουσίασε ο Joel Schumacher- που να μην γοητεύει κανέναν. Αυτό το άντρο παρακμής, βίας και διαφθοράς στο οποίο οι απλοί άνθρωποι δεν έχουν καμία ελπίδα να επιζήσουν, έχει πάντα το δικό της σκοτεινό περιβάλλον.

Ο Matt Reeves δημιούργησε μια πιο μυστήρια και σκοτεινή εκδοχή της πόλης στο The Batman, δικαιολογώντας σε μεγάλο βαθμό αυτό που λένε για το συγκεκριμένο μέρος: Ότι έχει τη δύναμη να γεννάει «τέρατα». Και ο Πιγκουίνος του Collin Farrel είναι σίγουρα ένα από αυτά.

 

the penguin series

 

Το The Penguin του HBO έρχεται σαν ένα σύγχρονο noir δράμα, με πινελιές από το The Sopranos, σε 8 επεισόδια γεμάτα αγωνία, ίντριγκες και ανελέητο Game of Thrones. Ενδεχομένως ο Penguin να μην ήταν ποτέ ο supervillain που θα ήθελες να θαυμάσεις σε κεντρικό ρόλο, έτσι όμως όπως έχει δημιουργηθεί έχει όλα τα φόντα να μας κάνει να ξεχάσουμε έστω και για λίγο τον Joker που πλέον έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε παντού.

H σειρά The Penguin του ΗΒΟ κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 20 Σεπτεμβρίου μέσω του Vodafone TV.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved