Έχουμε όντως ανάγκη από ένα prequel του Rocky Balboa;

Ο Sylvester Stallone αποκάλυψε ότι ήδη το γράφει και αναρωτιόμαστε αν χαιρόμαστε ή όχι.

Ατελείωτες γροθιές, επικές μάχες και ένας μύθος που χτίστηκε από το πουθενά, φτάνοντας τον Sylvester Stallone στη διεθνή αναγνώριση. Αυτό ήταν ουσιαστικά το πρώτο Rocky, η ταινία την οποία έγραψε ο Sly και επειδή επέμενε να παίξει ο ίδιος τον πρωταγωνιστή κατάφερε να γίνει γνωστός στα πέρατα της Γης.

 

 

Μπορεί βέβαια τα τελευταία χρόνια να βλέπουμε τον «συνεχιστή» της ιστορίας του, Adonis Creed του Michael B. Jordan να συνεχίζει το story -ακόμα και χωρίς τον Rocky- αυτό όμως δεν σημαίνει πως ο Italian Stallion της Philadelphia δεν είναι ο νο.1 μποξέρ της κινηματογραφικής καρδιάς μας.

Rambo Vs Rocky: Ποιος θα έβγαινε νικητής από μία τέτοια μάχη;

Ίσως η απουσία του Rocky Balboa από το Creed 3 να ξύπνησε μια ανάγκη για επιστροφή του αυθεντικού ήρωα του franchise, έστω και με τη μορφή κάποιου άλλου ηθοποιού, νεότερου, που θα μεταφέρει τα πρώτα βήματα του πρωταγωνιστή, πριν καν μπει στο ρινγκ εναντίον του Apollo Creed. Αν λάβουμε σοβαρά τα λόγια του Stallone ότι «ο πρίκουελ του "Rocky" αγγίζει πολύ την καρδιά μου. Έγραψα μερικές σελίδες για αυτό και φαίνεται ότι γράφεται "από μόνο του", βλέποντας την Adrian στα 15 της, τον Rocky στα 17 του και τον Paulie να μετακομίζει σε μια νέα γειτονιά. Ο Rocky είναι το κακό αγόρι. Είναι σχεδόν σαν το "Lady and the Tramp (Η Λαίδη και ο Αλήτης)", αλλά με αληθινούς ανθρώπους. Θα είναι υπέροχο», μάλλον κάποιο νέο project ετοιμάζεται.

 

 

Ένα prequel του Rocky Balboa με λίγα λόγια που θα εξερευνήσει τις ρίζες του Rocky στη Philadelphia της δεκαετίας του 1960, μια περίοδο γεμάτη κοινωνικές αναταραχές και πολιτικές αλλαγές. Αυτό θα μπορούσε να προσφέρει μια νέα, πιο βαθιά ματιά στον χαρακτήρα, αποκαλύπτοντας πώς οι εμπειρίες του τον διαμόρφωσαν σε αυτόν που έγινε αργότερα.

Κατάλαβε ποτέ κανείς γιατί έκανε παρέα ο Rocky με τον Paulie;

Το θέλουμε όμως;

Όπως ήταν φυσικό, η είδηση αυτή έχει προκαλέσει ανάμεικτα συναισθήματα στους θαυμαστές της σειράς ταινιών «Rocky», καθώς από τη μία, υπάρχει ο ενθουσιασμός για την πιθανότητα να δούμε περισσότερα από το σύμπαν του, από την άλλη όμως, πολλοί αναρωτιούνται αν αυτή η προοπτική είναι πράγματι κάτι που χρειάζεται το franchise.

 

 

Σαφώς το γεγονός ότι πίσω από όλα θα βρίσκεται ο ίδιος ο Stallone, για τον οποίο το franchise είναι λόγος ύπαρξης, μας δίνει μια σιγουριά ότι δεν θα το γράψει μονοκοπανιά απλά για να βγουν τα λεφτά, από την άλλη όμως το γεγονός ότι θα εξερευνηθούν μονοπάτια τα οποία ενδεχομένως να μην είχαμε ποτέ σκεφτεί και ένας κόσμος που δεν θα έχει ως πρώτο μέλημα την πυγμαχία, είναι ένας λόγος που απαρνούμαστε τη χαρά για ένα prequel του αγαπημένου μας χαρακτήρα.

Σε τέτοιες περιπτώσεις πάντα θα υπάρχουν δύο όψεις του νομίσματος και η καθεμία έχει τα δίκια της. Το γεγονός βέβαια ότι πίσω από το project βρίσκεται ο Sylvester Stallone, ο οποίος ως δημιουργός του χαρακτήρα, έχει αποδείξει ότι κατανοεί βαθιά το ποιος είναι ο Rocky μας δίνει μια σιγουριά ότι το prequel θα διατηρήσει τη φιλοσοφία και την ακεραιότητα του χαρακτήρα.

Ποιος είσαι τελικά κύριε Stallone;

Όπως και να έχει, το prequel είναι καθ' οδόν, και μόνο ο χρόνος θα δείξει αν θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες ή αν θα μας κάνει να αναπολούμε τις παλιές καλές μέρες του «Italian Stallion».

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved