5 ταινίες που θα κάνουν ενδιαφέρον το φθινόπωρό μας

Ιδιαίτερα σινεφίλ το τελευταίο κομμάτι του 2024.

Δεν έχουν περάσει πολλές ώρες από τότε που το teaser του Joker: Folie à Deux μας έβαλε στην πρίζα για το σίκουελ της μεγάλης επιτυχίας του Todd Phillips, ακόμα και αν αυτή τη φορά γνωρίζουμε ότι θα έχει μιούζικαλ χαρακτήρα. Γενικώς το φετινό φθινόπωρο έχει πολλούς σινε-λόγους για να τρέξουμε στους κινηματογράφους, με 5 ταινίες που περιμέναμε καιρό. Πολύ καιρό.

To trailer του Joker 2 είναι ένα love story μέσα στο χάος

Joker: Folie à Deux (Πρεμιέρα 4 Οκτωβρίου)

Ο Joker έχει διαλύσει την Gotham City και η δίκη για τα εγκλήματά του ξεκινάει. Όσο όμως βρίσκεται εντός Arkham Asylum το χάος του μεγαλώνει από τη στιγμή που γνωρίζει το έτερον ήμισύ του, Harleen Quinzel ή αλλιώς, Harley Queen. Η κατάσταση μυρίζει «μπαρούτι» και το δίδυμο της καταστροφής της ετοιμάζεται για ένα νέο κύμα χάους υπό την ξεχωριστή σκηνοθετική ματιά του Todd Phillips.

 

 

Την περιμένουμε πώς και πώς γιατί: Γίνεται να μην θέλουμε να μάθουμε τι συμβαίνει στο επόμενο κεφάλαιο του Clown Prince of Crime; Επίσης σκάει μύτη και άλλο familiar πρόσωπο του Batman franchise, o αγαπημένος μας Harvey Dent (μετέπειτα Two-Face) που όλοι ξέρουμε πόσο ενδιαφέρουσα προσωπικότητα είναι. Ή έπρεπε να πούμε, ενδιαφέρουσες προσωπικότητες.

Joaquin Phoenix: Οι κόμικ χαρακτήρες που θέλουμε να τον δούμε

Megapolis (πρεμιέρα 27 Σεπτεμβρίου)

Η Νέα Υόρκη θυμίζει ερείπιο, με το άλλοτε κέντρο του κόσμου να έχει υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή. Υπάρχει όμως ένας μεγάλος αρχιτέκτονας που φιλοδοξεί να την ξαναχτίσει. Όχι, δεν είναι μόνο αυτό το θέμα του Megapolis, αλλά μια επικής κλίμακας ιστορία πολιτικής φιλοδοξίας, διάνοιας και επικίνδυνης αγάπης. Παράλληλα, το all star cast, με Adam Driver, Giancarlo Esposito, Nathalie Emmanuel, Aubrey Plaza, Shia LaBeouf, Jon Voight, Laurence Fishburne και Dustin Hoffman μας υπόσχεται σίγουρα κάτι πολύ δυνατό. Αν και η πραγματική ατραξιόν δεν είναι ανάμεσά τους.

 

 

Την περιμένουμε πώς και πώς γιατί: Όταν στην σκηνοθετική καρέκλα βρίσκεται o Francis Ford Coppola, όλα τα άλλα έχουν μικρή σημασία. Ειδικά όταν εκείνος έχει αφήσει να εννοηθεί ότι πρόκειται ως την καλύτερη δουλειά που είχε το προνόμιο να διευθύνει στη ζωή του. Και όταν έχεις κάνει τα Godfather, δημιουργείς μεγάλες προσδοκίες με τέτοιες δηλώσεις.

Ο Francis Ford Coppola μίλησε για την αγαπημένη του σκηνή στο Godfather

Gladiator 2 (Πρεμιέρα 15 Νοεμβρίου)

Ο Lucius Verus (Paul Mescal) έχει αφήσει πίσω του την ζωή που θα μπορούσε να του προσφέρει το γενεαλογικό του δέντρο - εγγονός του Μάρκου Αυρήλιου- αλλά ζει απομονωμένος στην εξοχή, μαζί με την οικογένειά του. Οι καταστάσεις όμως και η επεκτατική πολιτική της Ρώμης, αλλά και μια (πιθανή) κόντρα με τον Αυτοκράτορα Caracalla του Joseph Quinn, θα τον επαναφέρουν στη Ρώμη και συγκεκριμένα στο Κολοσσαίο και στις αρένες, όχι όμως ως θεατή αλλά με τη στολή του μονομάχου, να μάχεται για την επιβίωσή του. Και εκεί θα τα βάλει με τον Marius Acacius (Pedro Pascal) μέσα στο Κολοσσαίο.

 

 

Το περιμένουμε πώς και πώς γιατί: Κάποιες ταινίες καλό είναι να μην συνεχίζονται ή να γίνονται remakes, ωστόσο, οι σκηνές που έχουμε δει μεταξύ Mescal και Pascal, αλλά και το υπόλοιπο cast (Denzel Washington μεταξύ αυτών) δεν μπορούσαν να μας αφήσουν ασυγκίνητους.

 

Conclave (Πρεμιέρα 1 Νοεμβρίου)

Το «Conclave» αφηγείται ακριβώς αυτό που προδίδει ο τίτλος του. Τα γεγονότα δηλαδή μετά τον αιφνίδιο θάνατο ενός πάπα και τη χαοτική διαδικασία διαδοχής που ακολουθεί. Πρωταγωνιστής είναι ο καρδινάλιος Lorence (Ralph Fiennes) εκείνος που θα επιβλέψει τη διαδικασία, χωρίς όμως να μπορεί να αντέξει τα παιχνίδια εξουσίας και τη διαφθορά που παίζεται μέχρι την τελική εκλογή. Το παιχνίδι όμως για την εκλογή του πάπα θα μπερδευτεί παραπάνω, όταν εμφανίζεται ένας αναπάντεχος υποψήφιος, ένας καρδινάλιος από τη Νιγηρία, με πολλούς στο Βατικανό να βλέπουν στο πρόσωπο του την πιθανότητα εκλογής του πρώτου Αφρικανού πάπα.

 

 

Το περιμένουμε πώς και πώς γιατί: Δεν είναι εύκολες ταινίες και σειρές με θέμα τη θρησκεία, λέγεται όμως ότι το Conclave ενδέχεται να φέρει τον Ralph Fiennes προς το πρώτο του Όσκαρ. Και μόνο αυτό αρκεί.

 

Venom: The Last Dance (Πρεμιέρα 24 Οκτωβρίου)

Δεν ήταν καλό το σίκουελ του Venom, για αυτό λοιπόν, ο Tom Hardy μας χρωστάει ένα καλό φινάλε στην Venom Trilogy του. Η αλήθεια είναι ότι η Sony έχει προσπαθήσει πολύ να ξυπνήσει το δικό της Spider-Verse δίνοντας solo films στους φίλους (Madame Web) και μεγάλους εχθρούς του Spider-Man (Morbius) , αλλά μόνο με τον Venom κατάφερε κάπως να κάνει το διαφορετικό. Και για να είμαστε ειλικρινείς, μάλλον επειδή μας αρέσει ο Tom Hardy το αγαπήσαμε.

 

 

Το περιμένουμε πώς και πώς γιατί: Πρέπει επιτέλους να δούμε μια καλή Venom ταινία, κυρίως όμως να εμφανιστεί ο πολυπόθητος Spider-Man!

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved