Γιατί δεν μπορούμε να ευχαριστηθούμε σήμερα το «Lost»;

Δοκιμάσαμε να το παρακολουθήσουμε τώρα που είναι στο Netflix αλλά κλείσαμε γρήγορα την τηλεόραση.

Είναι ίσως η πρώτη σειρά που έκανε τους Millennials να αγαπήσουν τόσο πολύ την τηλεόραση μαζί με το Prison Break. Το Lost έφερε κάτι νέο, κάτι πραγματικά «ανανεωτικό» στις ζωές μας στις αρχές των 00’s που είναι πραγματικά θαυμαστό, τόσο πολύ που ακόμα θυμόμαστε με νοσταλγία εκείνες τις στιγμές αγωνίας γύρω από το story των Αγνοούμενων.

Μαζί με αυτά και το The Sopranos.

Ανατροπές από τη μία, φαντασία και έντονα δραματικά στοιχεία από την άλλη, χαρακτήρες γεμάτους μυστήριο και ηθοποιούς που μετέπειτα θα έκαναν καριέρα στον κινηματογράφο (βλ. Evangeline Lilly) και (εννοείται) ένα φινάλε που θα συζητιέται για πάντα, χωρίς να μπορεί να καθοριστεί το αν άξιζε ή ήταν η απόλυτη ξενέρα.

Αλλά αυτή είναι και η μαγεία της συγκεκριμένης σειράς.

 

 

Με λίγα λόγια το Lost μοιάζει σήμερα σαν την πιο όμορφη ανάμνηση της περασμένης δεκαετίας. Και μια και το Netflix το έβαλε στις «τάξεις» του, προσπαθήσαμε να το ξαναδούμε προκειμένου να θυμηθούμε και πάλι τις ένδοξες μέρες του.

 

lost

 

Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε

Είναι κάποια TV Series, όπως το The Sopranos ή Τα Φιλαράκια που όσες φορές και αν τα δεις, νιώθεις ότι μπορείς να τα παρακολουθήσεις άνετα, ακόμα και σήμερα. Όχι σαν να τα βλέπεις πρώτη φορά, αλλά τα απολαμβάνεις όσες φορές και αν τα δεις. Δυο σειρές -μεταξύ πολλών ακόμα- που νιώθεις ότι είναι σαν τις σχέσεις εκείνες οι οποίες μπορεί να χωρίζουν αλλά δεν τελειώνουν, εκείνες που κάνουν ουσιαστικά ένα διάλειμμα και μπόρεσαν να κάνουν το comeback, συνεχίζοντας από εκεί που το είχαν αφήσει.

Το ίδιο ελπίζαμε να συμβεί και με το Lost, ωστόσο φάνηκε ότι η αγαπημένη αυτή η σειρά είναι σαν τη σχέση εκείνη που έκανε τον κύκλο της και πλέον είναι μια μακρινή ανάμνηση. Που απλώς τη θυμάσαι, αλλά δεν σου κάνει κλικ σήμερα.

«Lost»: Πώς είναι σήμερα το cast της διάσημης σειράς;

 

Και ο λόγος; Μάλλον γιατί τα πράγματα έχουν αλλάξει πλέον όσον αφορά τις προτιμήσεις του τηλεοπτικού κοινού.

Δεν είναι τόσο στο ότι ξέρουμε τι θα γίνει, καθότι -και εμείς μέσα- δεν θυμόμασταν πολλά από όσα είχαν γίνει στο νησί του ναυαγίου, τι κάνει ο John Locke και είναι τόσο μυστήριος, ποιος θα κλέψει την καρδιά της Kate Austin, πόσο ηρωικός είναι τελικά ο Jack Shephard και γενικώς ποιος θα επιζήσει στο τέλος, αλλά στο ότι πλέον έχουμε δει πολλά και, ενδεχομένως, πολύ καλύτερα σίριαλ με ίντριγκα, ανατροπή και χτίσιμο χαρακτήρων από ότι το Lost

Οι σειρές που θα σου κάνουν παρέα τον Αύγουστο

Είναι δεδομένο ότι πολλοί θα διαφωνήσουν μαζί μας, καθώς δεν είναι ό,τι καλύτερο να «μειώνει» κάποιος την αγαπημένη σου σειρά, όμως έχοντας γαλουχηθεί πλέον με σειρές όπως το Game of Thrones, το Breaking Bad ή το Better Call Saul, ακόμα και το Banshee, μάλλον το Lost ανήκει στην κατηγορία εκείνη των TV Shows που δεν έχουν πλέον θέση στο σήμερα.

 

lost2

 

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μας κάνει να αισθανόμαστε άσχημα. Ίσα-ίσα, είμαστε περήφανοι που θα αποτελεί πάντα έναν από τους λόγους που αγαπήσαμε την έννοια του τηλεμαραθώνιου, ακόμα και αν δυσκολευόμαστε να τη δούμε με την ίδια όρεξη στο σήμερα. Είναι σαν τις σχέσεις του παρελθόντος. Κάποιες έχουν κάνει τον κύκλο τους, όπως και το Χ-Files

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved