Μέριλιν Μονρόε: Η πιο μοιραία ξανθιά έφτιαχνε και μοιραία λαζάνια

Μία άλλη πτυχή της, που δεν είναι γνωστή.

 

Η πιο διάσημη ξανθιά του πλανήτη , που όσα πρότυπα ομορφιάς και αν έχουν περάσει από τότε παραμένει ψηλά στον βάθρο της όπως αρμόζει σε μία  βασίλισσα. Η Μέριλιν Μονρόε -Marilyn Monroe- όμως πέρα από την ομορφιά της και το υποκριτικό της ταλέντο από ότι φαίνεται ότι αγαπούσε τη μαγειρική. Ναι μία από τις πιο καυτές γυναίκες, προτιμούσε παράλληλα το ίδιο καυτό και το φαγητό της.

Ειδικότερα, το 1999, μια συλλογή προσωπικών αντικειμένων της Μέριλιν Μονρόε δημοπρατήθηκε από τον οίκο Christie's στη Νέα Υόρκη. Μεταξύ αυτών των αντικειμένων ήταν δύο βιβλία μαγειρικής που πουλήθηκαν στον οίκο Christie's το 1999 για 45.000 δολάρια.

Πρόκειται για το βιβλίο μαγειρικής του New Fannie Farmer Boston Cooking School και το The New Joy of Cooking που εκδόθηκαν και τα δύο στις αρχές της δεκαετίας του 1950 και είναι πολύ καλά διατηρημένα. Ο λόγος που ξεχωρίζουν αυτά τα βιβλία μαγειρικής είναι χειρόγραφες σημειώσεις της, που έγραψε η ίδια η Μέριλιν που περιλαμβάνουν αποκόμματα εφημερίδων, ένα μενού και ένα δακτυλογραφημένο πρόγραμμα διατροφής. Μάλιστα, έχει συναγή Μοσχαράκι Μπουργκινιόν και μια λίστα αγορών σουπερμάρκετ. Υπάρχει επίσης ένα απόκομμα εφημερίδας μιας συνταγής για λαζάνια με τυρί.

Marilyn Monroe: Σαν σήμερα γεννιέται η θρυλική ξανθιά

 

Συνταγές και αμερικανική κουζίνα

Το βιβλίο μαγειρικής περιλαμβάνει μια ποικιλία συνταγών, από κλασικά αμερικανικά πιάτα μέχρι πιο εξωτικά πιάτα. Μερικές από τις συνταγές που ξεχωρίζουν περιλαμβάνουν γεμίσεις για κοτόπουλο ή γαλοπούλα φτιαγμένη με συκώτι, ξηρούς καρπούς και σταφίδες και μια σπιτική σάλτσα για μακαρόνια. Αυτές οι συνταγές αντικατοπτρίζουν την αμερικανική κουζίνα της εποχής υποδηλώντας παράλληλα το εκλεπτυσμένο γούστο και την επιθυμία της Marilyn να διασκεδάζει τους επισκέπτες με περίτεχνα γεύματα.

Η Marilyn Monroe ταξίδεψε στα όνειρα του κάθε άντρα επί γης

Η αγάπη της Mέριλιν για τη μαγειρική

Πρόκειται σχετικά για μια άγνωστη πτυχή της Μέριλιν, που ουσιαστικά υποδηλώνει ένα πολύπλευρο άτομο με ενδιαφέροντα και ταλέντα πέρα από την υποκριτική και το μόντελινγκ. Το βιβλίο μαγειρικής δίνει μια άλλη ματιά στη ζωή της, δείχνοντας την περιέργειά της, τη δημιουργικότητά της και τη χαρά που έβρισκε στις καθημερινές δραστηριότητες.
Το 2010 κάποιες από τις συνταγές της δημοσιεύτηκε στο βιβλίο «Fragments», το οποίο περιελάβανε προσωπικά της έγγραφα. Αυτή η δημοσίευση επέτρεψε στους θαυμαστές  και όχι μόνο να δουν και μια άλλη εικόνα της Μέριλιν. Τα δύο αυτά βιβλία μαγειρικής είναι τα μοναδικά που είναι επιβεβαιώμενα ότι ανήκαν στη θρυλική ξανθιά. Έκτοτε κυκλοφορούν online διάφορες συνταγές της από το βιβλίο της. Σίγουρα, το να βασίζεσαι σε συνταγής της Μέρλιν αποκτά απευθείας μία άλλη αίγλη το πιάτο.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved