IMDB Deadpool & Wolverine: H μεγάλη συγνώμη της Disney προς τους MCU fans

Χωρίς κανένα spoiler, δηλώνουμε πραγματικά χαρούμενοι μετά από καιρό για ταινία του MCU.

Δεν έχουν περάσει παρά λίγα δευτερόλεπτα από το φινάλε της Post Credit Scene -εννοείται ότι θα είχε και είχε πολύ γέλιο- του Deadpool & Wolverine και στον δρόμο προς την έξοδο μπορούσες να διακρίνεις ένα κοινό αίσθημα στα μάτια όλων όσων είχαν παρακολουθήσει το φιλμ. Ένα μεγάλο χαμόγελο, μια τεράστια χαρά μετά από καιρό για ταινία του MCU.  

Οι Blake Lively - Gigi Hadid εμφανίστηκαν στην πρεμιέρα του «Deadpool» και πάγωσε ο χρόνος

 

Δεν είναι ότι είχαν παρακολουθήσει την ταινία που θα έσωζε το MCU από τον ατέρμονο κατήφορο της μετά-Endgame εποχής, ίσως αυτό να έρθει πιο μετά χρονικά μέσω ενός νέου Avengers φιλμ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το hype γύρω από την είσοδο του Deadpool στο MCU αλλά και την επιστροφή του Hugh Jackman ως Wolverine ήταν υπερβολικό. Κάθε άλλο μάλιστα.

Αυτό όμως που κατέστη σαφές στο συγκεκριμένο έργο ήταν ότι ο Kevin Feige και η Disney επωμίστηκαν τον όλεθρο που πήγαν να σπείρουν με τον παιδικό και τον politically correct χαρακτήρα του σύμπαντος στην μετά-Endgame εποχή, τοποθετώντας στο επίκεντρο τον πιο (α)κατάλληλο τύπο για να απαριθμήσει τα (πολλά) λάθη τους.

Και αυτός ο κάποιος λέγεται Deadpool του Ryan Reynolds.

 

deadpool and wolverine 2

 

Και τώρα στα της ταινίας

Όσα τρέιλερ και αν είδαμε από τη νύχτα του Super Bowl μέχρι σήμερα, το Deadpool & Wolverine έκρυβε συνεχώς όλα εκείνα τα στοιχεία που θέλαμε να μείνουν μυστικά γύρω από την υπόθεση. Πώς γύρισε πίσω ο Wolverine του Hugh Jackman, πώς κατέληξε ο Deadpool στο MCU, πού κολλάει η κακιά αδερφή του Professor Xavier, Cassandra Nova και -κυρίως- πώς και ποιοι κρύβονται πίσω από τα αναμενόμενα cameos. Τα ερωτήματα είναι πολλά, αλλά η ταινία τα απαριθμεί ένα-ένα και μάλιστα με τρόπο που αφήνει τους πάντες ευχαριστημένους.

Ποια είναι η Cassandra Nova που θα τα βάλει με Deadpool και Wolverine;

 

Σαφώς και στον διασκεδαστικό τόνο του φιλμ οφείλεται το γεγονός ότι κάθε 5 λεπτά αναγκάζεσαι να γελάσεις με τις βλακείες του Deadpool, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει ότι κουράζεσαι με την συχνότητά τους. Το rated R στοιχείο που ήρθε να πάρει τη θέση του PG-13 και η σπλατεριά δηλώνουν τολμηρά παρών -και πιστεψέ μας, είναι πραγματικά πολλές οι φορές που η σπλατεριά κάνει την εμφάνισή της- αλλά και η απόδειξη του πόσο πολύ μας έχει λείψει ο Wolverine του Jackman είναι κάτι που θα λατρέψει κανείς στο φιλμ.

Ενδεχομένως, να έκανε κανείς όνειρα για επιστροφή και άλλων παλιών ηρώων του MCU -αφού το έκαναν οι Deadpool και Wolverine γιατί όχι και άλλοι; - αλλά αυτό ίσως να συμβεί σε μια άλλη ταινία, μεταγενέστερη. Αυτή εδώ είναι αφιερωμένη πέρα από τη συγνώμη προς τους φανς, στο legacy των ταινιών της FOX και όλα εκείνα που έκανε τόσο σωστά για να «γεννήσει» την υπερηρωική τρέλα.

Αυτή η τρέλα, λοιπόν, επανασυστήνεται στο Deadpool & Wolverine, για παραπάνω από έναν λόγους. Εμείς μετρήσαμε με γρήγορους υπολογισμούς 5 τουλάχιστον «λόγους¬, πέρα από τους δύο πρωταγωνιστές. Και καθένας εξ αυτών -οι δύο ειδικά- αξίζουν τον ντόρο.

 

cassandra nova deadpool and wolverine

Deadpool & Wolverine: 15 επιβεβαιωμένα και ανεπιβεβαίωτα cameos που περιμένουμε με ανυπομονησία

Αφού δεν σώζει το MCU γιατί να δω την ταινία;

Το Deadpool & Wolverine δεν είναι ένα φιλμ που έρχεται να καθορίσει το μέλλον του MCU, για να δείξει πώς θα πορευτούμε με το Multiverse ή ποιος θα είναι ο μεγάλος κακός μετά την ακύρωση της ύπαρξης του Kang the Conqueror λόγω της απόλυσης του Jonathan Majors.

To φιλμ του Shawn Levy έρχεται να επαναπροσδιορίσει το MCU, δίνοντάς του ένα duo υπερηρώων που δεν πιστεύαμε ποτέ ότι θα βλέπαμε να αποδίδει, αλλά στην ουσία συμπληρώνουν τόσο τέλεια ο ένας τον άλλον, που ελπίζεις να τους ξαναδείς μαζί στην μεγάλη οθόνη για παραπάνω από μία ταινία.

 

 

Ό,τι και αν είδες στα τρέιλερ του Deadpool & Wolverine, ξέχασέ τα γρήγορα και πήγαινε στο σινεμά για να θυμηθείς πόσο ωραία περνούσες μέχρι πριν 5 χρόνια στις ταινίες του MCU, με μια γερή απόχρωση των υπερηρωικών ταινιών της FOX.

Το Deadpool & Wolverine είναι το πρώτο βήμα προς την σωτηρία του Κινηματογραφικού Σύμπαντος της Marvel και όχι η απόλυτη σωτηρία του. Αλλά αυτή τη φορά η υπόσχεση ότι έρχονται καλύτερες μέρες για το MCU μοιάζει αληθινή, σαν ολόκληρη ταινία και όχι ένα απλό mid ή post credit scene.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved