10 κλασικά βιβλία που πρέπει να έχεις διαβάσει μέχρι τα 40

Και αναφερόμαστε σε ξενόγλωσση λογοτεχνία.  

Περίεργη ηλικία όταν φτάνεις στα 40 σου, κάνοντας ανάδρομη προς τα πίσω θα δεις πόσα έχουν συμβεί και δεν θα το πιστεύεις. Όμως δεν θα το πιάσουμε φιλοσοφικά, αλλά θα σε ρωτήσουμε πόσα βιβλία έχεις διαβάσει όλα αυτά τα χρόνια. Τα παρακάτω δέκα κλασικά βιβλία προσφέρουν βαθιές γνώσεις και εμπλουτισμένες αφηγήσεις που κάθε άνθρωπος μπορεί να εκτιμήσει και να μάθει από αυτές. Διαβάζοντας αυτά τα κλασικά βιβλία θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις βαθύτερη κατανόηση της ανθρώπινης φύσης, της κοινωνίας και του εαυτού σου.

Πρόκειται για βιβλία ξενόγλωσσης λογοτεχνίας που έχουν καθιερωθεί ως κλασικά.

 

1. Μόμπυ Ντικ του Χέρμαν Μέλβιλ

Πρόκειται για την επική ιστορία της εμμονικής αναζήτησης του Captain Ahab να σκοτώσει τη λευκή φάλαινα, εμβαθύνοντας σε θέματα εκδίκησης, μοίρας και αγώνα ενάντια στη φύση. Διαβάζοντας το έργο θα διακρίνεις τα βαθιά φιλοσοφικά ερωτήματα και την πλούσια λεπτομερής αφήγηση παρέχει βαθιές σκέψεις για το ανθρώπινο πνεύμα και την εμμονή.

2. «1984» του Τζορτζ Όργουελ

Ένα δυστοπικό μυθιστόρημα που εξερευνά θέματα ολοκληρωτισμού, επιτήρησης και ατομικότητας. Διαβάζοντας σημαντικές πληροφορείς για τα πολιτικά συστήματα και τη σημασία της προσωπικής ελευθερίας και ακεραιότητας, θα μπορέσεις να εξελίξεις και εσύ τις γνώσεις σου.

3. Ο Υπέροχος Γκάτσμπι του Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ

Υπάρχουν οι σχετικές ταινίες, αλλά διαβάζοντας το βιβλίο είναι διαφορετικά. Πρόκειται για την τραγική ιστορία του ανεκπλήρωτου έρωτα του Jay Gatsby για την Daisy Buchanan που διαδραματίζεται με φόντο τη χλιδή των Roaring Twenties.

 

 

4. Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια από τη Χάρπερ Λι

Μια συναρπαστική αφήγηση για τη φυλετική αδικία και την ηθική στον Βαθύ Νότο μέσα από τα μάτια ενός νεαρού κοριτσιού. Δίνει διαχρονικά μαθήματα για την ενσυναίσθηση, τη δικαιοσύνη και την απώλεια της αθωότητας .

5. Έγκλημα και Τιμωρία του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι

Ακολουθεί την ιστορία του Ρασκόλνικοφ, ενός ανθρώπου που διαπράττει ένα έγκλημα και παλεύει με την ενοχή και τη λύτρωση. Εξερευνά βαθιά ψυχολογικά και ηθικά ερωτήματα σχετικά με το έγκλημα, την τιμωρία και τη λύτρωση.

6. Ο γέρος και η θάλασσα του Έρνεστ Χέμινγουεϊ

Μια διαρκής ιστορία του ανελέητου αγώνα ενός γέρου ψαρά. Πρόκειται για έναν σύντομο αλλά ισχυρό διαλογισμό για την επιμονή, την αξιοπρέπεια και το ανθρώπινο πνεύμα.

7. «Πόλεμος και Ειρήνη» του Λέοντα Τολστόι

Μια εκτεταμένη αφήγηση που διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια των Ναπολεόντειων Πολέμων, που περιγράφει λεπτομερώς τις ζωές και τους έρωτες πολλών ρωσικών αριστοκρατικών οικογενειών. Συνδυάζει ιστορικές λεπτομέρειες με βαθιά ψυχολογική διορατικότητα, εξερευνώντας θέματα πολέμου, ειρήνης και πολυπλοκότητα της ανθρώπινης φύσης.

 

 

8. Εκατό χρόνια μοναξιά του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

Χρονικά το έπος των γενεών της οικογένειας Buendía στη φανταστική πόλη Macondo, συνδυάζοντας την πραγματικότητα και τον υπερρεαλισμό. Η πλούσια αφήγηση και ο μοναδικός συνδυασμός μύθου και πραγματικότητας προσφέρουν βαθιές γνώσεις για τον χρόνο και τον ίδιο τον άνθρωπο.

9. Ο φύλακας στη σίκαλη του Τζ. Ντ. Σάλιντζερ

Ακολουθεί τον Holden Caulfield, έναν απογοητευμένο έφηβο που πηγαίνει στις προκλήσεις της ενηλικίωσης και της αντιμετώπισης των κοινωνικών προσδοκιών. 

10. Θαυμαστός καινούργιος κόσμος του Άλντους Χάξλεϋ

Ένα δυστοπικό όραμα μιας μελλοντικής κοινωνίας που καθοδηγείται από τεχνολογικές εξελίξεις και εξαρτημένη ευτυχία.  Εγείρει σημαντικά ερωτήματα σχετικά με την ελευθερία, την τεχνολογία και τι σημαίνει να ζεις μια γεμάτη ζωή.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved