5 ταινίες που απολαμβάνουμε περισσότερο το καλοκαίρι

Ξεκινάμε με αυτές τις πέντε βασικές ταινίες και συνεχίζουμε. 

Το καλοκαίρι είναι συνώνυμο με «ηλιόλουστες» ταινίες. Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών, το Χόλιγουντ έχει «παραδώσει» πολλές ταινίες που αποτυπώνουν την ουσία του καλοκαιριού, από συναρπαστικές περιπέτειες έως συγκινητικές ιστορίες. Συγκεντρώσαμε 5 διαχρονικές και καλοκαιρινές ταινίες που αγαπάμε να βλέπουμε στη διάρκεια του θέρους και τις μοιραζόμαστε μαζί σου.

1. Jaws (1975)

Σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ, το «Jaws» είναι η πεμπτουσία του καλοκαιριού που έθεσε τα πρότυπα στο εν λόγω κινηματογραφικό είδος. Αυτό το θρίλερ αφηγείται την ιστορία ενός μεγάλου λευκού καρχαρία που τρομοκρατεί τη μικρή πόλη Amity Island, αναγκάζοντας έναν αρχηγό της αστυνομίας, έναν θαλάσσιο βιολόγο και έναν επαγγελματία κυνηγό καρχαριών να συνεργαστούν και να τον κυνηγήσουν. Το σασπένς της ταινίας, τα πρωτοποριακά ειδικά εφέ και η αριστοτεχνική σκηνοθεσία την έκαναν τεράστια επιτυχία και πολιτιστικό φαινόμενο. Τα «Jaws» όχι μόνο επαναπροσδιόρισαν την καλοκαιρινή διασκέδαση αλλά και δημιούργησαν στους θεατές έναν αιώνιο φόβο για τον ωκεανό.

Jaws: Πώς τα Σαγόνια του Καρχαρία άλλαξαν για πάντα το Χόλιγουντ

 

 

2. Stand by Me (1986)

Βασισμένο στη νουβέλα του Stephen King «The Body», το «Stand by Me» είναι ένα δράμα ενηλικίωσης σε σκηνοθεσία του Rob Reiner. Τοποθετείται το καλοκαίρι του 1959 και παρουσιάζει τέσσερα αγόρια που ξεκινούν ένα ταξίδι για να βρουν το σώμα ενός αγνοούμενου αγοριού. Η ταινία αποτυπώνει υπέροχα την αθωότητα και τη συντροφικότητα της παιδικής ηλικίας, ενώ παράλληλα εμβαθύνει σε βαθύτερα θέματα της φιλίας, της απώλειας και της ενηλικίωσης. Με τη νοσταλγική του αίσθηση και τις ξεχωριστές ερμηνείες ειδικά των Wil Wheaton και River Phoenix, το «Stand by Me» παραμένει μία διαχρονικά αγαπημένη ταινία.

 Binge Watching: 6 σειρές για να δεις φέτος το καλοκαίρι

 

3. Grease (1978)

Το «Grease» σε σκηνοθεσία Randal Kleiser είναι το απόλυτο καλοκαιρινό μιούζικαλ. Διαδραματίζεται στη δεκαετία του 1950 και παρουσιάζει την ιστορία αγάπης του Ντάνι Ζούκο (Τζον Τραβόλτα) και της Σάντι Όλσον (Ολίβια Νιούτον-Τζον) που περιηγούνται στα ψηλά και στα χαμηλά ύψη του εφηβικού ρομαντισμού στο γυμνάσιο Rydell. Γεμάτο με πιασάρικα τραγούδια, δυναμικούς χορευτικούς αριθμούς και αξέχαστους χαρακτήρες, το «Grease» αποτυπώνει τη διασκέδαση και τον ενθουσιασμό της καλοκαιρινής αγάπης. Η ζωντανή απεικόνιση της εποχής και η ενέργειά του το καθιστούν αιώνια αγαπημένο.

 

 

4. The Sandlot (1993)

Μια νοσταλγική ωδή στα παιδικά καλοκαίρια, το «The Sandlot» είναι κωμωδία που έχει γοητεύσει το κοινό από τότε που κυκλοφόρησε. Σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Μίκι Έβανς, η ταινία διαδραματίζεται στο καλοκαίρι του 1962 και ακολουθεί μια ομάδα νεαρών αγοριών που παίζουν μπέιζμπολ. Το νέο παιδί στην πόλη, ο Scotty Smalls, μαθαίνει τα σκοινιά του παιχνιδιού και της ζωής από τους νέους του φίλους. Η συγκινητική ιστορία της ταινίας, οι αξέχαστες γραμμές και η εμβληματική σκηνή με τον θρυλικό σκύλο «Beast» την καθιστούν ένα διαχρονικό κλασικό που προκαλεί τις απλές χαρές του καλοκαιριού.

5. Dirty Dancing (1987)

Σε σκηνοθεσία Emile Ardolino, το «Dirty Dancing» είναι ένα ρομαντικό δράμα που έχει γίνει συνώνυμο του καλοκαιρινού ρομαντισμού. Τοποθετημένο το καλοκαίρι του 1963, η ταινία αφηγείται την ιστορία της Frances Baby Houseman (Jennifer Grey), η οποία ερωτεύεται τον δάσκαλο χορού της κατασκήνωσης, Johnny Castle (Patrick Swayze), κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών. Οι παθιασμένες χορευτικές κινήσεις της ταινίας, το αξέχαστο soundtrack με το «(I've Had) The Time of My Life» και η ηλεκτρική χημεία μεταξύ των πρωταγωνιστών την έχουν κάνει μια αγαπημένη καλοκαιρινή ταινία.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved