Πώς ο Gary Oldman εξέλιξε τον Tom Hardy

Όταν τα είδωλά μας, μας βοηθούν να φτάσουμε στην κορυφή του εαυτού μας. 

Αφού έκανε μια πρώιμη εισβολή στον κόσμο του μόντελινγκ, έγινε γρήγορα σαφές ότι ο Tom Hardy ήταν κάτι περισσότερο από ένα όμορφο πρόσωπο. Στην πραγματικότητα, τα επόμενα χρόνια απέδειξαν ότι ο Hardy διέθετε επίσης ένα βαθύ ταλέντο στην υποκριτική και το δικό του έδειξε την ικανότητά του σε μια σειρά από συναρπαστικές ερμηνείες σε όλη την καριέρα του. Ένα κινηματογραφικό ντεμπούτο έφτασε στο Black Hawk Down του Ridley Scott πριν ο Tom Hardy ανακοινωθεί ως ένας από τους μεγαλύτερους Άγγλους ηθοποιούς της γενιάς του. Κατά τα άλλα, ο γεννημένος στο Λονδίνο ηθοποιός έχει κάνει εντυπωσιακές προσπάθειες όπως οι Bronson, Mad Max: Fury Road, The Revenant και The Dark Knight Rises.

Όμως, όπως κάθε ηθοποιός, έτσι και ο ίδιος ο Hardy έχει τους προσωπικούς του ήρωες, τους συναδέλφους του σταρ που τον έκαναν να θέλει να παίξει αρχικά. Έχοντας στη βιομηχανία για περισσότερες από δύο δεκαετίες τώρα, είναι πιθανό ο Hardy να έχει εμπνεύσει πολλούς νεότερους ηθοποιούς, αλλά όταν πρόκειται για τις δικές του εμπνεύσεις, υπάρχουν λίγοι σταρ που έχουν αιχμαλωτίσει τον θαυμασμό του όπως ο Gary Oldman.

«Ο Gary Oldman είναι ο απόλυτος  ήρωάς μου», είχε παραδεχτεί κάποτε ο Hardy σε μια συνέντευξη στο ShortList. «Είναι o καλύτερος. Τον κοιτάζω και θέλω να γίνω το ίδιο για τη δική μου γενιά». Ο Oldman είναι πράγματι γνωστός και αγαπητός ως ένας από τους σπουδαιότερους Βρετανούς ηθοποιούς όλων των εποχών και έχει υποστηριχθεί για τους πολλούς εξωφρενικούς κινηματογραφικούς ρόλους του. Από τις ανακαλύψεις της ευρύτερης αναγνώρισης στο JKF και τον Δράκουλα του Bram Stoker μέχρι τους αιώνια αξέχαστους ρόλους του όπως τα Leon: The Professional, The Fifth Element και Harry Potter, ο Oldman κέρδιζε πάντα τον σεβασμό των συναδέλφων του ηθοποιών, κυρίως του Hardy, ο οποίος εξήγησε: «Θέλω να έχω την ίδια ποιότητα. είναι απίστευτος».

 

Η εντυπωσιακή ποιότητα του Hardy πρωτοεμφανίστηκε όταν το ζευγάρι δούλεψε μαζί στην κατασκοπευτική ταινία θρίλερ του Thomas Alfrendson του 2011 για τον Ψυχρό Πόλεμο Tinker Tailor Soldier Spy, όταν ο Hardy άρχισε επιτέλους να συνεργαστεί με τον ήρωά του. «Το να δουλέψω μαζί του», είχε πει κάποτε ο Hardy, «για να με κοιτάξει στα μάτια και να μου μιλήσει και να με αναγνωρίσει ότι υπάρχω ήταν ό,τι καλύτερο».

Ο Χάρντι κατάφερε να καθιερωθεί ως ένας μοναδικός ηθοποιός, οδηγούμενος από το μεγαλείο του Gary Oldman. Έτσι, έχοντας ως ήρωα έναν βετεράνο σαν εκείνον, ο ηθοποιός κατάφερε να φτάσει στο δικό του μεγαλείο και να ελπίζει να το εξελίξει έστω και σε μικρότερη κλίμακα. Κάτι που τελικά, κατάφερε πολύ-πολύ καλύτερα.  

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved