associated press Πρωταθλητές στα φρουτάκια και το στοίχημα οι 16χρονοι Έλληνες μπροκολόκοι

Καλησπέρα σε όλους όσοι «όποτε θέλουν το κόβουν».

«Δεν είμαι καμμένος με το στοίχημα, ούτε εθισμένος με τα φρουτάκια. Το ελέγχω, όποτε θέλω το κόβω», είπε ένα λεπτό πριν χάσει τον μισθό του στο επόμενο spin. Εντάξει, γνωστό στο σκηνικό. Αν δεν είσαι πρωταγωνιστής, τότε είναι ένας φίλος σου. Όχι από το χωριό και το ξέρουμε όλοι. Ο τζόγος είναι ύπουλη συνθήκη. Είναι μαυρίλα, είναι αρρώστια. Ένα μειονέκτημα που καταλήγει σε παθογένεια. Ο τζόγος είναι εθιστικός και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον υπεύθυνο στοιχηματισμό. Το δεύτερο είναι ψυχαγωγία αλλά θέλει τεράστια αυτοσυγκράτηση για να του βάλεις χαλινάρι. Ένα χαλινάρι που είναι άγνωστη έννοια για τους 16χρονους στη χώρα μας. 

Σύμφωνα, λοιπόν, με την καθηγήτρια ψυχιατρικής ΕΚΠΑ, Μένη Μαλλιώρη, η οποία φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ, «οι ανήλικοι μαθητές στην Ελλάδα, οι 16χρονοι, σκοράρουν πρώτοι στην Ευρώπη, όσον αφορά το ηλεκτρονικό παιχνίδι για δύο συνεχείς τετραετίες και τώρα περιμένουμε τα αποτελέσματα της ίδια έρευνας. Ιδιαίτερα μετά τον covid έχουμε μεγάλη αύξηση». 

 

 

Οι Έλληνες 16χρονοι μπροκολόκοι είναι πρωταθλητές στην Ευρώπη. Μία πρωτιά για την οποία κανείς δεν είναι περήφανος. Συγκεκριμένα το 2023 τα πονταρίσματα στη χώρα μας έπιασαν τα 36 δισεκατομμύρια ευρώ. Ο παράνομος τζόγος έφτασε το 1,7 δις ευρώ με πρωταθλητές τους ανηλίκους, καθώς το ποσοστό ανέρχεται στο 10%. Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος για την συμμετοχή στα παίγνια απαιτεί τα άτομα να έχουν ολοκληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους. Σύμφωνα με στοιχεία οι ηλικίες 17 έως 24 ετών προτιμούν τον διαδικτυακό τζόγο ενώ το 77,4 % επιλέγει τον αθλητικό στοιχηματισμό, τα online παιχνίδια καζίνο και τα φρουτάκια.

Αρχαία Ελλάδα και τζόγος: Όταν οι πρόγονοί μας έπαιζαν το μέλλον τους σε μία ζαριά

Στα παράνομα παιχνίδια το 68,5% που έπαιξαν ήταν άντρες και το 31,5% γυναίκες. Πρωταθλητές στα παράνομα πονταρίσματα ήταν τα άτομα 25 έως 54 ετών ενώ η ηλικιακή ομάδα 17-24 ετών, αντιπροσώπευε το 10,3% των παικτών.

 

 

Τέλος, η Μένη Μαλλιώρη, σε ερώτηση για το αν οι πιτσιρικάδες παίζουν επειδή βλέπουν τους μεγάλους απάντησε: «Είναι πολύ πιθανό. Ξέρουμε από τις έρευνες ότι αν κάποιος από τους γονείς έχει κάποια εξάρτηση είναι πάρα πολύ πιθανό τα παιδιά να αποκτήσουν κάποιου άλλου είδους εξάρτηση».

Το επόμενο free spin, να ξέρεις, δεν είναι τόσο αθώο και κανείς δεν στο χαρίζει. Στα παίρνουν πίσω διπλά και τριπλά. Στην καλύτερη περίπτωση.



©2016-2025 Ratpack.gr - All rights reserved