Στην Tesla το παράκαναν με τις αναρρωτικές και o Elon Musk ξεκίνησε εφόδους στα σπίτια

Μήπως να το κάνει και κάνα αφεντικό στην Ελλάδα;

Αν ήταν να βάλουμε στοίχημα ποιας χώρας οι εργαζόμενοι της Tesla καταχρώνται τις αναρρωτικές τους άδειες, τότε σίγουρα θα λέγαμε πως πρόκειται για την Ελλάδα. Εμ, έλα που δεν είναι η χώρα μας.

Από πότε δεν έχει δικαίωμα ένας άντρας να βαριέται;

Μπορεί οι Έλληνες να είμαστε οι πρώτοι στην κομπίνα και να το παίζουμε ότι ψηνόμαστε στον πυρετό με… 36 και 9 αλλά σε αυτή την περίπτωση, είναι οι Γερμανοί εκείνοι οι οποίοι έχουν κάνει μανιέρα την αναρρωτική.

 

 

Συγκεκριμένα, το προσωπικό που επικαλέστηκε ασθένεια στο εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο τον περασμένο Αύγουστο έφτασε το 17%, κάτι που σε σύγκριση με το ποσοστό αναρρωτικής άδειας στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία που είναι στο 5% είναι τεράστιο και εγείρει ερωτήματα.

Ένα Cybertruck της Tesla με όνομα «ελληνικό»

Η λύση είναι μία: Έφοδος

Ο Elon Musk είναι περίεργος, είναι μυστήριος με ένα εκατομμύριο τρόπους και σίγουρα δεν είναι ιδιαίτερα συμπαθής, ωστόσο, μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς που είναι καχύποπτος για ό,τι συμβαίνει στην εταιρία του; Το γεγονός ότι οι αναρρωτικές είναι πάντα περισσότερες (όλως τυχαίως) τις Παρασκευές για να κολλάνε τριήμερο μάλλον του δίνει τη σιγουριά ότι «δεν αποτελεί ένδειξη κακών συνθηκών εργασίας… αλλά υποδηλώνει ότι το γερμανικό κοινωνικό σύστημα γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης σε κάποιο βαθμό», όπως επισημαίνει ο διευθυντής του τεράστιου εργοστασίου της Tesla, Αντρέ Τίρινγκ.

 

 

Για αυτό λοιπόν το σκοπό οι προϊστάμενοι της Tesla προχώρησαν σε 30 υπαλλήλους τους που δήλωσαν άρρωστοι, προκειμένου να διαπιστώσουν αν όντως είναι άρρωστοι ή απλώς κοροϊδεύουν. 

Τα Tesla σου δίνουν έναν ακόμα λόγο για να γίνεις κάτοχός τους

Και μην σκέφτεστε συνδικαλιστικά ότι είναι δικαίωμα να βρίσκονται σπίτι και να μην δίνουν λογαριασμό σε κανέναν, αν όντως λουφάρουν οι εργαζόμενοι καλά τους κάνουν. Όπως άλλωστε θα έπρεπε να γίνεται και σε πολλές ελληνικές δουλειές που η λούφα και η αναρρωτική πέφτουν σύννεφο.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved