Θα γίνει άραγε ο Elon Musk ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον κόσμο;

Θα του πάρει κάνα δυο χρόνια ακόμα, αλλά οι έρευνες δείχνουν ότι δεν βρίσκεται μακριά.

Ο Elon Musk πρόκειται να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον κόσμο έως το 2027, σύμφωνα με νέα έκθεση. Υπάρχουν ήδη άνθρωποι που αμφισβητούν την ύπαρξη δισεκατομμυριούχων και που ρωτούν αν τέτοιος πλούτος και αξία θα έπρεπε να συγκεντρώνεται στα χέρια και στους διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς ενός ατόμου, αλλά το γεγονός ότι ο Elon τα βγάζει δεν αλλάζει κάτι, σωστά;

O Elon Musk σου έχει μία καλή συμβουλή καριέρας αν θες να του μοιάσεις

Υπάρχουν ήδη επιχειρήσεις που αποτιμώνται σε περισσότερα από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια και επί του παρόντος, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaire's Index, η καθαρή αξία του Musk κυμαίνεται κάπου γύρω στο ένα τέταρτο αυτής. Σύμφωνα με έρευνα της Informa Connect Academy, η αξία του Musk αυξάνεται με ρυθμό 109,88%, που σημαίνει ότι υπερδιπλασιάζεται από έτος σε έτος. Εάν αυτό το επιτόκιο συνεχιστεί για τα επόμενα χρόνια, τότε δεν θα αργήσει καθόλου να περάσει το ορόσημο των τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Έχει τα δάχτυλά του σε διάφορες πίτες, όπως το διάστημα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (προς μεγάλη απογοήτευση πολλών) και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

 

 

Μια άλλη πρόσφατη εξέλιξη είναι το εμφύτευμά του στον εγκέφαλο Neuralink, το οποίο επιτρέπει στους ανθρώπους να ελέγχουν τους υπολογιστές μόνο με τη σκέψη. Ένας τετραπληγικός άνδρας που είχε τοποθετήσει μια από τις συσκευές, έδειξε ότι μπορούσε να τη χρησιμοποιήσει για να παίξει σκάκι και παραδέχτηκε ότι έμεινε ξύπνιος μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες παίζοντας βιντεοπαιχνίδια.

«Καλός μισθός» ή εργασιακό περιβάλλον: Ένα δίλημμα που βασανίζει όλους μας

Η έκθεση υπολογίζει ότι εάν ο Musk γίνει τρισεκατομμυριούχος μέχρι τη στιγμή που προβλέπουν, τότε δεν θα χρειαστεί πολύ να περιμένει μέχρι να έρθει κάποιος άλλος σε αυτόν τον «σύλλογο». Υπολογίζουν ότι η καθαρή περιουσία του Ινδού επιχειρηματία Gautam Adani αυξάνεται με ρυθμό 122,86% ετησίως, που σημαίνει ότι θα γίνει τρισεκατομμυριούχος μέχρι το 2028.

Φυσικά, υπάρχει εγγύηση ότι η καθαρή αξία ενός ατόμου θα συνεχίσει να ανεβαίνει, ειδικά αν κάνει πράγματα που μπορεί να μην προμηνύουν καλό για τη φήμη του.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved