Είναι το τρίαθλο στο Σηκουάνα η πιο βρόμικη δοκιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων;

Ένας αθλητής μοιράζεται την εξίσου αηδιαστική προετοιμασία του για το σημερινό τρίαθλο ανδρών.

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που θα συναντήσουν οι Ολυμπιακοί αθλητές φέτος στο τρίαθλο, είναι αναμφισβήτητα ο Σηκουάνας. Όχι μόνο γιατί το τρίαθλο είναι από την φύση του απαιτητικό, αλλά επειδή ο Σηκουάνας κερδίζει το βραβείο του πιο βρόμικου ποταμού.

Η απόφαση να συμπεριληφθεί το εμβληματικό ποτάμι του Παρισιού στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες μπορεί να είναι ένα συγκινητικό νεύμα για την πόλη, αλλά η πρακτικότητα της υλοποίησης της ιδέας έχει αποδειχθεί δύσκολη. Οι αρχές της πόλης προσπαθούν απεγνωσμένα να μειώσουν τα επίπεδα ρύπανσης στο ποτάμι -όπου η κολύμβηση έχει απαγορευτεί επίσημα με νόμο από το 1923- αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να κάνουν το ποτάμι ασφαλές. Και όπως πάει η κατάσταση, ούτε και πρόκειται.

 

 

Ενώ οι διοργανωτές έχουν αφεθεί να ξύνουν τα κεφάλια τους για το πώς να βεβαιωθούν ότι θα διεξαχθεί το τρίαθλο -μιας και έχει ήδη πάρα μία παράταση- οι αθλητές είναι απασχολημένοι με την προσαρμογή των προγραμμάτων προπόνησής τους. Ο Αμερικανός αθλητής του τριάθλου, Seth Rider, αποκάλυψε ότι έχει αφήσει το πλύσιμο των χεριών του προκειμένου να προετοιμάσει το σώμα του για τα αυξημένα επίπεδα E. coli στο ποτάμι.

«Γνωρίζουμε ότι θα υπάρξει κάποια έκθεση στο E. coli, οπότε προσπαθώ απλώς να αυξήσω τις αντοχές μου στον E. coli εκθέτοντας τον εαυτό μου σε λίγο από αυτόν στην καθημερινότητά μου» εξήγησε σε δηλώσεις του, αναφέροντας πως υπάρχουν έρευνες που επιβεβαιώνουν αυτή τη στάση του. Σε κάθε περίπτωση, ο Rider διαγωνίζεται σήμερα στις 11.45 ώρα Ελλάδας, οπότε θα δούμε πώς πήγε αυτό.

Πάντως αν τον γνωρίσεις ποτέ, καλύτερα να μην του σφίξεις το χέρι…



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved