Eurokinissi Σαντορίνη: Το «Μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς» ήρθε σε τουριστική έκδοση

“Να μείνουν σπίτι οι μόνιμοι κάτοικοι ώστε να κυκλοφορούν με την ησυχία τους οι τουρίστες” είναι το νέο μότο της δυστοπίας που ζούμε.

 «Έκτακτη Ανακοίνωση. Άλλη μια δύσκολη ημέρα για την πόλη και το νησί μας με την έλευση 17.000 επισκεπτών από τα κρουαζιερόπλοια !!! Παρακαλούμε την προσοχή σας και όσο μπορούμε ελαττώνουμε τις μετακινήσεις μας !!!». Αυτή η ήρεμη παράκληση προέρχεται από την ανάρτηση του εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου της Σαντορίνης, Πάνου Καβαλάρη. 

 

thira1

 

Με λίγα λόγια το περιβόητο «Μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς» της Covid εποχής έρχεται σε τουριστική version. Και γιατί όχι άλλωστε; Οι τουρίστες έχουν την προτεραιότητα και αφού υποτίθεται αφήνουν λεφτάκια ας μείνουμε μέχρι τον Οκτώβριο κλειδωμένοι στα σπίτια μας. Τι πιο σύνηθες να συμβεί. 

 

 

Γιατί όμως “υποτίθεται”; Διότι όσοι κάνουν κρουαζιέρα δύσκολα να αφήσουν λεφτά στο νησί. Τους παρέχονται όλες οι υπηρεσίες μέσα στο πακέτο των διακοπών από το κρουαζιερόπλοιο, οπότε στο νησί άντε να αγοράσουν κανα νερό. Επίσης θα πρέπει να γίνει μία σοβαρή συζήτηση για τις υποδομές των νησιών στις Κυκλάδες διότι δεν μπορούν να υποστηρίξουν τις ανάγκες τόσων τουριστών και ταυτόχρονα κατοίκων.

Όσο και να προσπαθήσεις να κρατήσεις τον κόσμο στα σπίτια του δεν μπορείς να κρύψεις το πρόβλημα. Ο υπερτουρισμός δε θα μας κάνει τουριστικό παράδεισο και αποτελεί ένα κοντόφθαλμο επιχειρηματικό πλάνο. Μόνο κακό θα δημιουργήσει μακροπρόθεσμα διότι ο τουρίστας, όπου κι αν προέρχεται, θέλει να ξεκουραστεί και να απολαύσει. Δε θέλει να ταλαιπωρηθεί λες και είναι σε βαγόνι ανάμεσα σε Μοναστηράκι και Ομόνοια.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved