Οι τουρίστες πληρώνουν “χρυσό” ένα πιάτο μουσακά με θέα την Ακρόπολη

Μουσακάς, χωριάτικη και κάτι να πιεις μόνο με 70 ευρώ. Καλά πήγε αυτό.

Υπάρχει αισχροκέρδεια στην αγορά; Ξεκάθαρα. Θα πρέπει να την αισθανούν και οι τουρίστες στο πετσί τους; Αναμφίβολα. Τουλάχιστον έτσι σκέφτεται ο μέσος Έλληνας επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε στο Mega, για να φάει ένας τουρίστας με θέα την Ακρόπολη θα χρειαστεί να πληρώσει έως και 70 ευρώ, με τη μερίδα του γύρου χοιρινού να κοστίζει 21 ευρώ και τη μερίδα του μουσακά 19 ευρώ.

 

 

Οι τιμές που πρέπει να πληρώσει κανείς για να φάει στην Ακρόπολη

Χωριάτικη: 14 ευρώ

Μερίδα γύρος χοιρινός: 21 ευρώ επί 2 = 42 ευρώ

Μπύρα ελληνική: 7 ευρώ επί 2 = 14 ευρώ

Σύνολο: 70 ευρώ

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς τουρίστες, οι τιμές για τα δεδομένα της Ελλάδας είναι υψηλές αλλά όχι και για τα δεδομένα των Αμερικανών. Τι διαφορετικό μπορεί να έχεις ένας μουσακάς με θέα την Ακρόπολη ώστε να κοστίζει 19 ευρώ η μερίδα; Τον έχει φτιάξει η θεά Αθήνα με τα χεράκια της ή μήπως ο γύρος χοιρινός των 21 ευρώ είναι ο αγαπημένος του θεού Απόλλωνα; 

Η ελληνική κουζίνα ψηφίστηκε ως η 2η καλύτερη στον κόσμο

Όπως και να ‘χει, αν κάποιοι τα δίνουν ή αναγκάζονται να τα δώσουν, τότε πάντα θα υπάρχει κάποιος πρόθυμος να τα ζητήσει και να τα πάρει. Μέχρι την ημέρα που δε θα πατήσει ψυχή και θα μας φταίει ότι μας… πολεμάνε. 

Ας φάμε σε αυτό!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved