PHOTO ECOSERIFOS Μια ατελείωτη μαυρίλα σε όλη την Ελλάδα

Οι εικόνες από Σέριφο, Σταμάτα, Κερατέα, Ριτσώνα μας μαυρίζουν την ψυχή. 

Χάνεις την όρεξή σου, το χαμόγελο και την καθαρότητα της ψυχής σου βλέποντας τις εικόνες καμένης Γης από τις φωτιές σε όλη την Ελλάδα. Αυτό το Σαββατοκύριακο είδαμε τη μισή Σέριφο να γίνεται «κάρβουνο», τον καπνό από Κερατέα και Σταμάτα να «σκοτεινιάζουν» τον καταγάλανο ουρανό, το ίδιο και στην Ριτσώνα και τη Ζάκυνθο.

Λίγες μέρες πριν το ίδιο έγινε και σε Ηλεία και Ύδρα.

 

Έχει μείνει κάτι άλλο να πούμε για τις φωτιές; Μην το ψάχνεις, πάλι τα ίδια θα ακούσεις ή θα διαβάσεις. Σε πολιτικό επίπεδο φταίνε πάντα οι «απέναντι», σε ανθρώπινο κατηγορούμε τον κόσμο και τα αυθαίρετα που έχτισαν μέσα στη μέση, ενώ μην ξεχάσουμε το ποιηματάκι ότι η φύση μας εκδικείται. Ένα ποιηματάκι που έχει δόσεις αλήθειας μεν, αλλά δεν είναι η φύση που δίνει το τελειωτικό χτύπημα.

Βέβαια, μαζί με την κλιματική αλλαγή και την εκδίκηση της φύσης ανακαλύπτουμε πάντα ότι πάντα υπάρχει ένας εμπρηστής, όπως αυτός που ντύθηκε πυροσβέστης στη Σταμάτα, ή ο αλλοδαπός που πιάστηκε στην Ραφήνα ενώ λίγες μέρες πριν είχε συλληφθεί για τον ίδιο λόγο ή οι περίφημοι «μπουρλωτιέρηδες» της Ύδρας που στόχευσαν με τα πυροτεχνήματα το νησί. 

 

Πώς μπορείς να βοηθήσεις τους πυρόπληκτους

Μία απορία την έχουμε…

Το ότι υπάρχουν υψηλές θερμοκρασίες και η πιθανότητα πυρκαγιάς είναι μεγάλη το γνωρίζουμε πάντα το ελληνικό καλοκαίρι. Πώς είναι δυνατόν όμως να πιάνουν πολλές εστίες μαζί την ίδια μέρα όλως τυχαίως σε διάφορα σημεία της χώρας, ειδικά όταν οι άνεμοι είναι ισχυροί;

Μάλλον δεν έχουμε απορία, απλώς δεν μπορούμε να ακούμε πλέον το «παραμυθάκι» ότι η φύση μας εκδικείται. Οι ίδιοι αυτοκαταστρεφόμαστε χωρίς τη συνδρομή της φύσης

Δυστυχώς το παρακάτω tweet γίνεται πραγματικότητα και εμείς απλώς στεκόμαστε έρμαια απέναντι στην πύρινη δίνη. Ή απλά αφήνουμε εμπρηστές να μας καταστρέφουν τις ζωές.

Βιαστής είναι και ο εμπρηστής

Αυτή η φωτογραφία έχει αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα


#φωτια pic.twitter.com/LFhmlGO0ZK

— Ο Δικαστής του Τουίτερ (@DikastisGr) June 30, 2024



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved