Intime Η σκηνή δεν είναι μόνο για το camping

Ο αφανής ήρωας των διακοπών που δεν πρέπει να λείπει από τις αποσκευές σου.

Λύτρωση: Η στιγμή που ανεβαίνεις την καταπακτή, βλέπεις φευγαλέα το αμπάρι, ανεβαίνεις τις σκάλες και το πλοίο ξεκινάει για τον τελικό προορισμό. Σημασία δεν έχει το ταξίδι αλλά ο προορισμός, ειδικά όταν αφήνεις πίσω τις έγνοιες της καθημερινότητας και το βλέμμα κοιτάζει προς το νησί όπου σε περιμένουν όλα τα καλά του κόσμου. Στην Ελλάδα έχουμε την πολυτέλεια να βρισκόμαστε σε κάποιο νησί μέσα σε λίγες ώρες, κάτι που δεν το έχουμε εκτιμήσει δεόντως. Λογικό να το θεωρούμε δεδομένο, ακόμη πιο λογικό να γκρινιάζουμε για τις τιμές αλλά έστω και ένα τριήμερο αποτελεί βάλσαμο στην ήδη ταλαιπωρημένη ψυχούλα μας. 

Στις διακοπές οι επιλογές είναι μετρημένες. Όσο και διαφορετικοί και να είμαστε σαν χαρακτήρες, πάνω - κάτω η καθημερινότητα στο νησί είναι συγκεκριμένη. Το πρωί θα σε βρει σε μία παραλία, το μεσημέρι προς το απόγευμα θα σε βρει σε ταβερνάκι με θαλασσινά και το βράδυ στα σοκάκια του νησιού απολαμβάνοντας το πρώτο κοκτέιλ της νύχτας. Το πού θα σε βρει το ξημέρωμα είναι μία άλλη διαφορετική ιστορία και είναι από αυτές τις ιστορίες που δεν γίνονται stories. Οπότε κάτι πήγε πολύ καλά όλο αυτό. 

 

 

Ωστόσο σε αυτές τις γραμμές θα επικεντρωθούμε σε όλα αυτά που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας και συγκεκριμένα τις ώρες που βρίσκεσαι στην παραλία. Η ιεροτελεστία της παραλίας είναι σοβαρή υπόθεση για να μην επενδύεις σε αυτήν. Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για όλα ειδικά όταν πρόκειται να επισκεφτείς ανοργάνωτη παραλία, η οποία πάντα προσφέρει ομορφότερες συγκινήσεις από τα παρωχημένα beach bars. Δεν χρειαζόμασταν το κίνημα της πετσέτας για να πούμε όχι στην ξαπλώστρα αλλά το αίσθημα της αυτοεκτίμησης και του γεγονότος πως θέλουμε να γίνουμε ένα με τη φύση, κέρδιζε πάντα το μυαλό και την ψυχή μας. 

Είναι το ψυγειάκι στην παραλία η απόλυτη ευλογία;

Τι χρειάζεσαι στην παραλία; Κάποτε πετσέτα, ψάθα και ομπρέλα. Ωστόσο πλέον η ομπρέλα είναι περιττή. Οι σκηνές ή τα σκίαστρα παραλίας είναι οι αφανείς ήρωες που τα βλέπεις τριγύρω σου. Σε περίπτωση που θέλεις να περάσεις ώρες ξεκούρασης χωρίς να φοβάσαι πως θα καείς, τότε η σκηνή θα γίνει η καλύτερή σου φίλη στην άμμο. Στήνεται εύκολα και σου προσφέρει τη γαλήνη που είχες πραγματικά ανάγκη. Οι εποχές που οι σκηνές είχαν ταυτιστεί με το camping έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. 

Κάθε παρέα που σέβεται τον εαυτό της κουβαλάει μαζί της στην παραλία σκηνή, ψάθα, πετσέτα και φυσικά το ψυγειάκι για νερά, φρούτα, μπίρες. Η ζωή είναι πολύ σύντομη για να την περνάς με εγκαύματα και σε beach bar. Βάλε την σκηνή στις διακοπές σου και αυτομάτως το καλοκαίρι σου θα γίνει πιο αυθεντικό και τίμιο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved