Έρευνα «αποκαλύπτει» ότι αν είσαι εξωστρεφής ζεις περισσότερο

Μήπως να αρχίσεις να ανοίγεσαι;

 

Εσωστρεφής ή εξωστρεφής; Αρχικά έχεις σκεφτεί εσύ πού κατατάσσεις τον εαυτό σου και αν τελικά σου αρέσει εκεί που βρίσκεσαι. Όλα μια χαρά είναι, ωστόσο σύμφωνα με νέα έρευνα οι εξωστρεφείς ζουν περισσότερο. Εντάξει μία έρευνα είναι, δεν είναι και κάτι σίγουρο. Καλού-κακού, παρακάτω θα βρεις λεπτομέρειες για την έρευνα -και που ξέρεις βρε αδερφέ; Μπορεί να ανοιχτείς λίγο παραπάνω αν είσαι και πολύ κλειστός, και το πολύ κλειστός δεν κάνει. 

Για την έρευνα

Η επιστήμη υποστηρίζει ότι η υιοθέτηση ορισμένων συνηθειών των εξωστρεφών ανθρώπων δίνει περισσότερα χρόνια ζωής. Με βάση τα όσα αναφέρoνται από το Πανεπιστήμιο Baylor, το να είσαι εξωστρεφής σχετίζεται με περισσότερη άνεση και λιγότερο στρες.Έτσι, η καρδιαγγειακή τους λειτουργία είναι ανώτερη από εκείνη των εσωστρεφών, καθώς έχουν λιγότερο στρες. Άρα και πιο ανθεκτικό οργανισμό.

Έρευνα: Όντως χρωστάμε τον σύγχρονο πολιτισμό μας στο αλκοόλ;

Τι μπορεί να βελτιωθεί

Ωστόσο όλα μπορούν να βελτιωθούν. Για παράδειγμα την κάθε πρόκληση μπορείς να τη μετατρέψεις σε κάτι θετικό. Αντί να σκέφτεσαι πόσο χάλια τα έχει φέρει η ζωή, το ζήτημα είναι να βρίσκουμε τα θετικά σε κάθε κατάσταση, να μπορούμε να είμαστε ευέλικτοι σε κάθε πρόκληση.

Το δεύτερο που θα μπορούσες να κάνεις θα ήταν να έρθεις πιο κοντά με τους άλλους. Όσο πιο κοινωνικός είναι ένας άνθρωπος, τόσο περισσότερο ωραία μπορεί να γίνει η καθημερινότητά σου. Μπορεί να μην είναι κάτι εύκολο και μπορεί να σου πάρει χρόνο, ωστόσο, αξίζει να του δώσεις μία ευκαιρία.

Έρευνα: Πόσο σπουδαίο είναι τελικά να ρωτάμε τους άλλους τι κάνουν

Eπίσης, ξεκίνα να λες ναι στις κοινωνικές προσκλήσεις σταδιακά. Με τον καιρό, η κοινωνική σου αντοχή θα αυξηθεί και θα αρχίσεις να γίνεσαι πιο εξωστρεφής. Μερικές φορές, οι άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται πιο εσωστρεφείς ή εξωστρεφείς από ό,τι συνήθως. Αυτό ισχύει τόσο για τους εσωστρεφείς όσο και για τους εξωστρεφείς. Όλοι χρειαζόμαστε βελτίωση. 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved