Ίσως πριν την καραντίνα να μην ήταν και ο πιο γνωστός όρος στην Ελλάδα, στο εξωτερικό ωστόσο το ήξεραν και με το παραπάνω. Και μάλιστα όχι και με τόσο κακή χροιά.
Από τη στιγμή βέβαια που ο γενικός γραμματέας του Κ.Κ.Ε. Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε στη Βουλή πως με τα δίδακτρα των ιδιωτικών πανεπιστημίων «κάνουν τις φοιτήτριες να βρουν sugar daddies για να πληρώσουν» ήταν λογικό να γίνει χαμός.
Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να κάνει κάποιος αντιπολίτευση για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια με αναφορά σε φοιτήτριες που ψάχνουν για sugar daddies.
— Ξένια Σοφιανού (@SofianouKsenia) March 7, 2024
Ο Κουτσούμπας μας έκανε ξεκάθαρο για ακόμα μια φορά πως ο κατήφορος του ΚΚΕ δεν έχει πάτο.
Ντράπηκε και η ντροπή.#Κουτσουμπας
Όσον αφορά τώρα τον όρο που ξύπνησε τον ντόρο, δηλαδή το ‘Sugar Daddy’ και κατ' επέκταση το ‘Sugar Baby’, είναι έννοιες αρκετά διαδεδομένες σε πολλές χώρες του δυτικού κόσμου.
Συγκεκριμένα, ο sugar daddy είναι κάτι σαν τον «μπαμπά» ενός κοριτσιού, ο οποίος της δίνει χρήματα, δώρα και την περνάει μερικά χρονάκια με αντάλλαγμα την παρέα της, από κοντά ή από το τηλέφωνο, ή ακόμα και το κορμί της. Το τελευταίο κυρίως, αλλά και τα υπόλοιπα γίνονται πάντα με την συγκατάθεση της κοπέλας, η οποία είναι αυτή ουσιαστικά, όπως τόνισε και ο γ.γ. , εκείνη που αναζητεί τον sugar daddy της για να βγάλει τα προς το ζην προκειμένου να γίνει το sugar baby του.
Ουσιαστικά, λοιπόν, μια γυναίκα ψάχνει έναν sugar daddy, επειδή θέλει ό,τι ακριβώς και μια σύντροφος, απλώς με περισσότερα χρήματα. Συνήθως έχει μια δουλειά με την οποία πληρώνει τα έξοδά της, αλλά θέλει κι άλλα χρήματα για να ζήσει ακόμη πιο πλούσια. Τουλάχιστον αυτό ισχύει στον δυτικό κόσμο.