Εταιρίες με μετοχική αξία μεγαλύτερη ολόκληρων οικονομιών. Εταιρείες με ετήσια κέρδη που σε δυο-τρία χρόνια θα μπορούσαν να αποπληρώσουν το επί δεκαετίες συσσωρευμένο χρέος της Ελλάδας.
Η Walmart, για παράδειγμα, είναι η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικού εμπορίου στον κόσμο και η 1η του κλάδου στη λίστα Forbes Global, από την 17η που κατείχε το 2016.
Το 2021, η εταιρεία συνέχισε τις εξαγορές στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου (εξαγόρασε τη Jet.com, έναντι 3 δισ. δολ. το 2016), αποκτώντας μεταξύ άλλων, την Bonobos, η οποία πωλεί ανδρικά ενδύματα. Νωρίτερα φέτος, φάνηκε ότι σκοπεύει να συνεχίσει τις μεγάλες εξαγορές, όταν ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την εξαγορά της Flipkart, της μεγαλύτερης ινδικής εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου, έναντι 16 δισ. δολ.
Τρία ελληνικά κρασιά μέσα στα ποιοτικότερα του κόσμου για το 2022
Εταιρίες των οποίων τα μεγέθη προκαλούν ίλιγγο εκφρασμένα σε ετήσια βάση- καθώς μετρώνται σε δεκάδες ή εκατοντάδες δισεκατομμύρια. Ωστόσο η αναγωγή αυτών των ποσών σε δευτερόλεπτα, κάνει τα ποσά πιο κατανοητά.
Με βάση την κερδοφορία του 2021 στην οποία βασίστηκαν οι παραπάνω υπολογισμοί μένουν εκτός δεκάδας η Facebook με κέρδη 706 δολάρια ανά δευτερόλεπτο, η Ιntel με 671 δολάρια, και η Toyota, η μόνη αυτοκινητοβιομηχανία της 20-αδας με 544 δολάρια ανά δευτερόλεπτο
Κάθε χρόνος έχει 31.556.952 δευτερόλεπτα. Μια απλή διαίρεση δίνει την κερδοφορία των πλέον κερδοφόρων εταιριών του πλανήτη ανά δευτερόλεπτο.
Αυτές είναι, λοιπόν, οι εταιρείες-«χρηματομηχανές»: