Η αγαπημένη σου λευκή ζάχαρη που τρως και βάζεις κάθε μέρα στον καφέ σου δεν ήταν από την αρχή λευκή. Για να έρθει στο κουτάλι σου όπως τη βλέπεις πρέπει να γίνει μία πολύ συγκεκριμένη διαδικασία.
Έρευνα: Ο καφές πριν από το πρωινό μόνο καλό δεν σου κάνει
Η ζάχαρη (επιστ. ονομασία σακχαρόζη) είναι η κοινή ονομασία για τους γλυκούς και υδατοδιαλυτούς υδατάνθρακες, πολλοί από τους οποίους χρησιμοποιούνται στα τρόφιμα και, κυρίως, στα γλυκά.
Υπάρχουν διαφόρων τύπων σάκχαρα, τα οποία παράγονται από διαφορετικές πηγές. Οι απλές παραλλαγές τους ονομάζονται μονοσακχαρίτες, με παραδείγματα της ομάδας αυτής τη γλυκόζη, τη φρουκτόζη και τη γαλακτόζη.
Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις αναλυτικά πως παρασκευάζεται η λευκή ζάχαρη: