Τα αποξηραμένα σύκα ήταν η καθημερινή λιχουδιά προγόνων μας, των αρχαίων Ελλήνων, καθώς συχνά τα απολάμβαναν ως επιδόρπιο, τα λεγόμενα και “τραγήματα”.
Μέχρι σήμερα συνεχίζουμε να τα λατρεύουμε, καθώς αποξηραμένα στον ήλιο, γεμισμένα με ξηρούς καρπούς, βρασμένα σε ελαφρύ σιρόπι με μέλι, αλλά και στο φαγητό ή τις σαλάτες, τα ξερά σύκα είναι ένας πραγματικός θησαυρός για το σώμα και το μυαλό.
Τρώτε πολλά τηγανητά; Δείτε τι κάνουν στο σώμα σας
Ίσως ότι καλύτερο μπορείς να φας μιας και είναι τέλεια πηγή βιταμινών και ινών.
Τα ξερά σύκα είναι τα αφυδατωμένα φρούτα της συκιάς, του φυλλοβόλου δέντρου που ευδοκιμεί σε πολλές περιοχές της χώρα μας. Τα δημιούργησε η ανάγκη του ανθρώπου να τα διατηρήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις γιατί πρέπει να τρως κάθε μέρα ξερά σύκα: