7 ΝΒΑ Storylines που θα μας αναγκάσουν φέτος σε αγρυπνίες

H σεζόν στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ αρχίζει τα ξημερώματα και έχουμε πολλούς λόγους για ξενύχτι.

1 SHARES

Κείμενο: Χρήστος Κάβουρας

Η φετινή pre-season μπορεί να μην είχε τις μεταγραφικές-βόμβες του παρελθόντος -χωρίς ορισμένες εξαιρέσεις-ωστόσο, μια ματιά να ρίξει κανείς στον χάρτη του ΝΒΑ θα συνειδητοποιήσει ότι αυτή η σεζόν είναι από εκείνες με τις μεγαλύτερες υποσχέσεις για κάτι το μοναδικό.

Σαφώς και οι φαν των Μιλγουόκι Μπακς έχουν κάθε λόγο να νιώθουν ξενερωμένοι που δεν άλλαξε κάτι δραματικό στο ρόστερ, ωστόσο, ίσως αυτό χρειαζόταν για να δέσει περισσότερο το δίδυμο Γιάννης Αντετοκούνμπο- Ντάμιεν Λίλαρντ. Ο χρόνος θα δείξει.

Στο θέμα μας τώρα…

Τα ξημερώματα λοιπόν, στις 2:30 π.μ. στο TD Garden της Βοστόνης, οι πρωταθλητές Σέλτικς θα κάνουν τον γύρο του (περσινού τους) θριάμβου και θα αντιμετωπίσουν τους αναβαθμισμένους Νικς οι οποίοι θέλουν με τις καλοκαιρινές τους κινήσεις έχουν δώσει μεγάλες υποσχέσεις για το step up που περιμένει από αυτούς η πόλη της Νέας Υόρκης.

Και κάπως έτσι ξεκινάει η ιστορία του φετινού ΝΒΑ. Δεν είναι και η μόνη όμως. Υπάρχουν 7 συγκεκριμένα NBA Storylines με τεράστιο ενδιαφέρον για φέτος. Αν περίμενες να αναφερθούμε στο like father, like son στους Lakers με LeBron και Bronny James, λυπάμαι αλλά δεν θα ασχοληθούμε με πραγματικά σοβαρά storylines.

Και ξεκινάμε…

Το domination των Σέλτικς

Δεν έχουν αλλάξει σχεδόν τίποτα -αν εξαιρέσουμε το αντίο του Αλ Χόρφορντ από την ενεργό δράση- το θέμα είναι όμως ότι οι περσινοί πρωταθλητές, Σέλτικς, δεν δείχνουν διατεθειμένοι να αφήσουν τα σκήπτρα που κατέκτησαν με τόση προσπάθεια πέρσι.

Ο κόουτς Τζο Μαζούλα παραμένει στη θέση του, το ίδιο και τα δύο αστέρια του Τέιτουμ και Μπράουν αλλά και ο Πορτζίνγκις, και το τιμ έχει βάλει πλώρη για το repeat. Μπορεί όμως; Φέτος υπάρχουν και άλλοι αντίζηλοι που απειλούν την περσινή επιβλητική τους σεζόν. Αρχής γενομένης από το πρώτο παιχνίδι της σεζόν.


Θα «σπάσουν» την κατάρα (τους) οι Νικς;

Κάθε χρόνο που κάνουν ισχυρές μεταγραφές, το «πρέπει» της Νέας Υόρκης λυγίζει κάθε καλή διάθεση και προϋπόθεση για κάτι ξεχωριστό στο Madisson Square Garden (βλ. εποχές Καρμέλο Άντονι και παλιότερα Πάτρικ Γιούινγκ). Αυτή τη χρονική στιγμή ωστόσο οι Νικς φαίνεται να έχουν κάνει σωστά όλα τα βήματα μέχρι και την «εκτόξευση». Έφτιαξαν αργά και μεθοδικά το πλάνο τους, άφησαν τον κόουτς Τομ Θίμποντο να περάσει την αμυντική φιλοσοφία του στην ομάδα, έκανε συμπαθητικές σεζόν με τον Τζούλιους Ράντλ και Τζέιλεν Μπράνσον στις ηγετικές θέσεις, φτιάχνοντας παράλληλα ένα πολύ δυνατό γκρουπ παικτών γύρω τους (Τζος Χαρτ, Ο.Τζ. Ανουνόμπι κλπ). 

Φέτος το καλοκαίρι όμως, είχε έρθει η ώρα για το step up και πρώτος έφτασε στο Μεγάλο Μήλο ο Μάικαλ Μπρίτζες από το Μπρούκλιν, ενώ το γλυκό «έδεσε» λίγο αργότερα με την εντυπωσιακή ανταλλαγή που έστειλε στους Τίμπεργουλβς τους Ντόντε ΝτιΒιντσένζο και Τζούλιους Ραντλ για χάρη του απολαυστικού Καρλ Άντονι-Ταόυνς.

Οι Νικς στα χαρτιά έχουν μια άκρως ταλαντούχα ομάδα, ωστόσο, ποτέ το περισσότερο ταλέντο δεν εγγυήθηκε την επιτυχία στο φινάλε της χρονιάς. Πόσο μάλλον στη Νέα Υόρκη, μια ομάδα που αρέσκεται στο να φτιάχνει ομαδάρες και να μην καταφέρνει τίποτα. Το πρώτο δείγμα θα το δούμε απόψε στη Βοστόνη.


Η «απάντηση» του Κλέι Τόμπσον

Κάθε χρόνο αναρωτιόμασταν το πώς θα ήταν αν οι Splash Brothers του Golden Stare (σ.σ. Στεφ Κάρι και Κλέι Τόμπσον) έπαιζαν κάποια στιγμή σε άλλη ομάδα και να που το φετινό καλοκαίρι ο δεύτερος μάζεψε τις βαλίτσες του και πήγε προς το Τέξας.

Η καριέρα του Κλέι μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στο γόνατο δεν έχει συναντήσει τα γνωστά της στάνταρ, ωστόσο, ποιος θεωρεί ότι ακόμα δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά σε μια ομάδα, ειδικά όταν είναι η τρίτη πιο ισχυρή απειλή στην επίθεση; Στο Ντάλας, λοιπόν, ο Τόμπσον έρχεται να κάνει πιο εύκολη τη «δίοδο» για τους Ντόντσιτς και Ίρβινγκ οι οποίοι έπαθαν και (μάλλον) έμαθαν από το καλοκαιρινό σφυροκόπημα των Σέλτικς στους τελικούς του ΝΒΑ, αλλά κυρίως για να αποδείξει ένα και μόνο πράγμα: Όχι ότι δεν μπορεί χωρίς τον Κάρι, αλλά ότι δεν είναι «τελειωμένος».

Και οι Μάβερικς μπορούν να του προσφέρουν την πιο «γλυκιά» εκδίκηση, απέναντι σε όσους έχουν βιαστεί να τον βγάλουν ξοφλημένο.


Τι παίζει στη Δύση; 

Στην Ανατολή λίγο πολύ γνωρίζουμε ότι οι Σέλτικς και οι Νικς (άντε και οι Μαϊάμι Χιτ και ελπίζουμε οι Μιλγουόκι Μπακς) θα ξεχωρίσουν. Τι γίνεται όμως στη Δύση; Ένα ατέρμονο αίνιγμα, αν το σκεφτεί κανείς.

Ξεγράφει κανείς το Ντένβερ του Νίκολα Γιόκιτς; Τους Τίμπεργουλβς του Άντονι Έντουαρντς που μάλλον περισσότερο «δυνάμωσαν» με την ανταλλαγή του Άντονι-Τάουνς στη Νέα Υόρκη; Τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ που σίγουρα δυνάμωσαν με τον Αϊζάια Χάρτενσταϊν μέσα στην ρακέτα και τους Γκίλγκεους-Αλεξάντερ και Τσετ Χόλμγκρεν σε καλύτερη κατάσταση από πέρσι ή τους Σακραμέντο Κινγκς που πήραν τον ΝτεΡόζαν; Οι Λέικερς πάλι ασχολούνται περισσότερο με το μάρκετινγκ γύρω από τον Bronny James αντί με τον παικταρά Knecht, οπότε τους αφήνουμε σαν ένα μεγάλο ερωτηματικό για την ώρα. Με λίγα λόγια ένας πραγματικός χαμός στη Δύση.

Και μαζί με τις παραπάνω, υπάρχουν και δύο ακόμα που έχουν το δικό τους ξεχωριστό storyline.


Στεφ μόνος ψάχνει

Η εποχή των Splash Brothers τελείωσε και επίσημα το καλοκαίρι του 2024 με την αποχώρηση του Κλέι Τόμπσον, ωστόσο, όσο υπάρχει ο Στεφ Κάρι που όλο και καλύτερος γίνεται ποιος μπορεί να ξεγράψει το Γκόλντεν Στέιτ από την εξίσωση;

Δεν είναι ότι έκαναν κάποια μεγάλη κίνηση στην off-season, περισσότερο όμως ο ενθουσιασμός και η εξαιρετική φόρμα που δείχνουν οι Warriors στην pre-season είναι αυτό που μας κάνει να βλέπουμε φως στην άλλη άκρη του τούνελ. Οι «πολεμιστές» έχουν κάνει ένα εντυπωσιακό 6-0 νίκες στα φιλικά τους παιχνίδια και ποιος ξέρει, μπορεί αυτό το ξεκίνημα να αποτελέσει οδηγό για την υπόλοιπη σεζόν.

Αλλά ας μη γελιόμαστε, όλα θα πηγαίνουν πρίμα όσο ο Κάρι παραμένει υγιής. Ακόμα και αν τον ερχόμενο Μάρτιο θα γίνει 37 ετών.


Η ζωή χωρίς τον Λέοναρντ

Τραυματίστηκε ο Λέοναρντ ε; Σιγά το νέο. Αυτή η ομάδα των Κλίπερς, κάτι έχει πλέον εκτός από την στάμπα του loser. Τι και αν ήρθαν στο Λος Άντζελες πακέτο οι Πολ Τζορτζ και Καουάι Λέοναρντ και μάλιστα στην καλύτερη φόρμα της καριέρας τους, τα αποτελέσματα δεν δικαίωσαν ποτέ τον ντόρο που δημιούργησε ο ερχομός τους. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο πρώτος αποχώρησε, ενώ ο δεύτερος είναι ξανά στα πιτς.

Ποιος έμεινε; Ο Τζέιμς Χάρντεν και ο Τέρενς Μαν να παλεύουν με τους πάντες, ελπίζοντας ότι ο Ίβιτσα Ζούμπατς θα καταφέρει να μείνει υγιής καθώς από ψηλούς, δεν μπορούν να ελπίζουν σε πολλά με τον Μο Μπάμπα για backup. Εκτός και αν ο «δικός» μας, Κέβιν Πόρτερ Τζρ. βρει χώρο για να διαπρέψει μέσα στη μετριότητα. Ο κόουτς Ταϊρόν Λου, πάντως, δείχνει να τον εμπιστεύεται.

Τεράστιο αίνιγμα οι Κλίπερς (και φέτος). 


Πολ Τζορτζ: Ευχή ή κατάρα

Και τώρα πάμε στην μεταγραφή που «τάραξε» τα νερά με το που ξεκίνησε η μεταγραφική σεζόν στο ΝΒΑ, γρήγορα όμως όλοι κατάλαβαν ότι αυτή έχει ένα τεράστιο ρίσκο. Ναι, ο Πολ Τζορτζ είναι τεράστια ενίσχυση για κάθε ομάδα και ο Τζοέλ Εμπίιντ θα γούσταρε 100% να τον έχει πλάι του και τα προηγούμενα χρόνια στη Φιλαδέλφεια. Πού είναι το «αλλά» στην προκειμένη περίπτωση; Αμφότεροι δεν το «έχουν» με τους τραυματισμούς.

Ο Εμπίιντ έγινε γνωστό μετά τον νέο του τραυματισμό ότι δεν θα ξαναπαίξει back 2 back παιχνίδια μέχρι το τέλος της καριέρας του, ενώ ο Τζορτζ ήδη έβγαλε τον πρώτο μικροτραυματισμό που δεν αποκλείεται να τον κρατήσει στα πιτς για την πρεμιέρα των 76ερς κόντρα στους Μπακς την Πέμπτη τα ξημερώματα.

Η σεζόν για τους 76ερς είτε που θα είναι πολύ καλή, είτε για τον πάτο. Όταν η υγεία αγνοείται, άντε να είσαι ανταγωνιστικός. 



Όπως καταλαβαίνει κανείς, η σεζόν στο ΝΒΑ έχει πολλούς λόγους για να σε κάνει να την απολαύσεις φέτος. Και ποιος ξέρει; Μπορεί να «ξεπηδήσει» κάποιο άλλο storyline το οποίο δεν είχαμε υπολογίσει ακόμα.

Ξεκινάμε απόψε στις 2:30 π.μ. με Βοστόνη εναντίον Νέα Υόρκη και συνεχίζουμε στις 5π.μ. με Λέικερς-Τίμπεργουλβς. Καλή σεζόν σε όλους! 


1 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved