Ο Παντοκράτορας μπήκε στο νέο καταπράσινο Παλάτι του

Έρχονται νύχτες μαγικές και ονειρεμένες. Το ανακαινισμένο ΟΑΚΑ είναι κάτι που δεν μπορείς να φανταστείς, αν δεν το ζεις. Ήμασταν εκεί και καταγράψαμε τα πάντα.

Γράφει ο Άγγελος Κωνσταντούλιας

Είτε έστριβες από την Σπύρου Λούη, είτε κατηφόριζες από τον ηλεκτρικό, το αισθανόσουν στην ατμόσφαιρα. Τίποτα δεν ήταν το ίδιο. Τίποτα δε θα μπορούσε να είναι το ίδιο, από τη στιγμή που η διοίκηση του Παναθηναϊκού AKTOR, είχε πάρει την ειλημμένη απόφαση ν’ αλλάξει μια για πάντα τη ροή της ιστορίας του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Διότι αυτό που ζήσαμε όσοι είχαμε την ευλογία να βρεθούμε στο “καλορίζικο” του ανακαινισμένου ΟΑΚΑ, ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Κάτι μοναδικό, κάτι ανεπανάληπτο, κάτι που μόνο η μεγαλύτερη Αυτοκρατορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ, θα μπορούσε να πραγματοποιήσει. 


Το όνειρο εκατομμυρίων φίλων των 7 φορές πρωταθλητών Ευρώπης πήρε σάρκα και οστά. Ένας καταπράσινος ναός που παρέχει τις πιο premium υπηρεσίες στους φιλάθλους που έχουν την τύχη να τον επισκεφτούν. Υπηρεσίες αντάξιες του πιο επιτυχημένου τμήματος στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Υπηρεσίες πρωτόγνωρες που δε θα συναντήσεις σε κανένα γήπεδο στην Γηραιά Ήπειρο, με τους “πράσινους” να παραδίδουν μαθήματα marketing, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στα αντίστοιχα τμήματα των συλλόγων του μαγικού κόσμου του NBA. Στην τελική, ποιο NBA; Ο Παναθηναϊκός είμαστε.



Και, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, αυτή είναι η κανονικότητα για την οικογένεια του Παναθηναϊκού AKTOR. Διότι, περισσότερο από ένα τμήμα, το τρίπτυχο διοίκηση - ομάδα - κόσμος είναι η βάση της παναθηναϊκής οικογένειας. Μία οικογένεια που δημιουργεί αναμνήσεις, γράφει λαμπρές σελίδες στο ολόχρυσο βιβλίο της ιστορίας της, πανηγυρίζει τις μεγαλύτερες επιτυχίες, επεκτείνει τα όριά της και γίνεται μία γροθιά ξεπερνώντας την οποιαδήποτε δυσκολία συναντά στο διάβα της. Οι υπηρεσίες, λοιπόν, που προσφέρει το ανακαινισμένο ΟΑΚΑ στον κόσμο που έχει την ευκαιρία να το επισκεφτεί, περικλείονται σε μία λέξη: Σεβασμός. Τον σεβασμό δεν μπορείς να τον επιβάλλεις, παρά μόνο να τον κερδίσεις. Αυτό δε συμβαίνει μόνο στον αθλητισμό αλλά και σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Ο κόσμος γνωρίζει πάντα την αλήθεια, εκτιμά την εκάστοτε προσπάθεια και στο τέλος την ανταμείβει.



Ο αθλητισμός, πέρα από τα 40 αγωνιστικά λεπτά, είναι ψυχαγωγία. Ένα μέρος όπου θα βρεθείς για να διασκεδάσεις με την οικογένειά σου, με τους κολλητούς σου, με την κοπέλα σου και οφείλει να αποτελεί μία καθολική εμπειρία που σε γεμίζει με θετικά συναισθήματα. Το να φύγεις από το γήπεδο με την ψυχή σου γεμάτη, σ’ ένα experience μοναδικό για τα παγκόσμια δεδομένα, είναι αυτοσκοπός. Τα μαύρα σύννεφα της τοξικότητας δε βρίσκουν θέση στο ανακαινισμένο ΟΑΚΑ. Στον “πράσινο ουρανό” υπάρχει χώρος μόνο για φως και λάμψη, όπως ακριβώς λάμπουν τα 7 αστέρια στην πιο βαριά φανέλα της Ευρώπης. Πίστεψέ με, το να προσπαθήσω να μεταφέρω με λέξεις όσα όλα ζήσαμε το βράδυ της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. Η ελληνική γλώσσα, όσο πλούσια κι αν είναι, φτωχαίνει μπροστά στα συναισθήματα που βιώσαμε όλοι όσοι δώσαμε το παρών στη μεγάλη πρεμιέρα. 

Στο επίκεντρο όλων το GlassFloor

Ήταν το κεντρικό θέμα συζήτησης πριν βρεθώ στο ΟΑΚΑ. Από τον πρώτο καφέ της ημέρας όπου ενημέρωσα τον barista πως το βράδυ θα βρίσκομαι στο ανακαινισμένο ΟΑΚΑ για να απολαύσω τη μοναδική εμπειρία, η κουβέντα περιστράφηκε γύρω από το παρκέ. Κάτι απολύτως λογικό. Αναμφίβολα, όλα τα βλέμματα πέφτουν στο παρκέ. Εξάλλου, εκεί αγωνίζονται οι πρωταγωνιστές. Εκεί βρίσκεται το “ψωμί”. Χωρίς υπερβολές, το GlassFloor, το μάτι σου δεν το χορταίνει. Το έβλεπες στις αντιδράσεις των παικτών και δεν αναφερόμαστε μόνο στους Έλληνες. Αλλά σε παίκτες που έχουν “φάει” τα γήπεδα του NBA με το κουτάλι. Από τον Κέντρικ Ναν μέχρι τον Χουάντσο, τα παιδιά δεν πίστευαν στα μάτια τους με το πράσινο Παλάτι. Κακά τα ψέματα, δεν αρκεί να έχεις ικανοποιημένους μόνο τους φίλους της ομάδας και τους χορηγούς. Οι παίκτες, τα παιδιά του Παναθηναϊκού AKTOR που “ματώνουν” για τη φανέλα με το τριφύλλι, πρέπει να αισθάνονται περηφάνια, ασφάλεια -λόγω απουσίας των επικίνδυνων για τραυματισμούς stickers- και να χαίρονται που αγωνίζονται στο ομορφότερο γήπεδο του κόσμου.



Το GlassFloor, λοιπόν, είναι πρωτοποριακό για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, με την εγκατάστασή του να κοστίζει 3.200.000 ευρώ. Πρόκειται για την πιο ακριβή εκδοχή GlassFloor που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη και έρχεται από το μέλλον. Εξάλλου, ό,τι πληρώνεις παίρνεις σε αυτή τη ζωή. Όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ ένιωθαν ότι συμμετείχαν σε κάποιου είδους video game. Τα ενσωματωμένα LED δίνουν τη δυνατότητα για δυναμικά γραφικά, εκπληκτικές κινούμενες εικόνες και διευρύνουν τους ορίζοντες για διαφήμιση και ψυχαγωγία. Επιπλέον, η ικανότητα του παρκέ να εμφανίζει δεδομένα θέσης σε πραγματικό χρόνο επιτρέπει στον Εργκίν Αταμάν και το υπόλοιπο προπονητικό staff, να παρέχουν άμεση ανατροφοδότηση κατά τη διάρκεια των προπονήσεων, ενισχύοντας την ανάπτυξη των παικτών στην τακτική εκτέλεση. Masterpiece!


Σουίτες, ανακαινισμένο VIP Lounge, μπουτίκ και buzzer eater corners

Δεν πρόκειται απλώς για ένα γήπεδο αλλά για ένα μπασκετικό mall που προσφέρει τα πάντα. Σουίτες όπου η λέξη πολυτέλεια είναι λίγη για να τις περιγράψει, ένα ανακαινισμένο vip lounge που ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό ενώ τα buzzer eater corners σε κάθε γωνιά του γηπέδου καλύπτουν κάθε εύρος καταναλωτή. Τι άλλο θα βρεις; Μία multiverse experience και παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους. Εξάλλου, αυτός ήταν εξαρχής ο στόχος της διοίκησης του Παναθηναϊκού AKTOR. Να δημιουργηθεί ένα venue, ένα πραγματικό στολίδι, που θα προσφέρει τις πιο premium υπηρεσίες στους φίλους της ομάδας αλλά και στις οικογένειες που αποφάσισαν να περάσουν το βράδυ τους στο νέο παλάτι του Παντοκράτορα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Τα 40 λεπτά της εκάστοτε αναμέτρησης είναι ένα βασικό κομμάτι της διασκέδασης. Γι’ αυτά φροντίζουν ο Εργκίν Αταμάν και οι παίκτες του. Για το κεφάλαιο «ψυχαγωγία» φροντίζουν οι άνθρωποι της White Veil και παίζουν στο υψηλότερο επίπεδο, έτοιμοι να προσφέρουν την οποιαδήποτε εξυπηρέτηση για το παναθηναϊκό φίλαθλο κοινό. Αυτή, μάλιστα, είναι μόνο η αρχή. Έρχονται τεράστιες εκπλήξεις, με νέα καταστήματα, κάποια εκ των οποίων θα λειτουργούν 365 μέρες τον χρόνο. Και όχι μόνο εντός του γηπέδου. Δρομολογούνται καταστάσεις πρωτόγνωρες και εκτός γηπέδου. Υγεία και όρεξη να έχουμε για να τις απολαμβάνουμε.


«Αποδυτήρια Παναθηναϊκού ΠΑΡΗΣ ΔΕΡΜΑΝΗΣ»

Όταν αναφέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός AKTOR είναι κάτι περισσότερο από ένα τμήμα αλλά μία οικογένειά, που όμοιά της δεν έχουμε συναντήσει σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν υπάρχει κανένας βερμπαλισμός στα γραφόμενά μας. Γίνεται αντιληπτό στις λεπτομέρειες. Έξω από τα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού AKTOR υπάρχει μία επιγραφή που αναγράφει: «Αποδυτήρια Παναθηναϊκού ΠΑΡΗΣ ΔΕΡΜΑΝΗΣ». Είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στη μνήμη ενός ανθρώπου, ενός πιστού στρατιώτη της παναθηναϊκής ιδέας, ενός αφανούς ήρωα που υπηρέτησε με πάθος τον σύλλογο. Ο Πάρης Δερμάνης δεν ήταν απλώς ένας φροντιστής στο επιτελείο του “τριφυλλιού” αλλά ένα από τα σημαντικότερα μέλη της παναθηναϊκής οικογένειας και η επιγραφή με το όνομά του, θα θυμίζει αεναώς την προσφορά του.



Ο Πάρης Δερμάνης δεν ήταν απλώς ένας φροντιστής στο επιτελείο του “τριφυλλιού” αλλά ένα από τα σημαντικότερα μέλη της παναθηναϊκής οικογένειας και η επιγραφή με το όνομά του, θα θυμίζει αεναώς την προσφορά του.


Αντί επιλόγου: Μετά την ιστορική βραδιά στο Παναθηναϊκό Στάδιο, με αφορμή το τουρνουά “Παύλος Γιαννακόπουλος”, ο Παναθηναϊκός AKTOR συνεχίζει να στρέφει τα φώτα του παγκόσμιου αθλητισμού στην Αθήνα. Το ανακαινισμένο ΟΑΚΑ γίνεται το επίκεντρο, όχι μόνο του ελληνικού, αλλά και του ευρωπαϊκού μπάσκετ, με τον Παναθηναϊκό AKTOR να αποτελεί φάρο και σημείο αναφοράς για τη νέα εποχή του αθλητισμού στην Γηραιά Ήπειρο.

Μείνετε συντονισμένοι. Έρχονται -πράσινες- νύχτες μαγικές και ονειρεμένες.


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved