Τι χρειάζεται ο «νέος James Bond» από τους 007 του παρελθόντος;

Αυτά θέλουμε να δούμε στον νέο Bond, κοιτάζοντας τους προκατόχους του.

Γράφει ο Χρήστος Κάβουρας

Παγκόσμια Ημέρα James Bond η σημερινή και δεν γίνεται να μην ασχοληθούμε με τον επόμενο James Bond, όποιος και αν είναι τελικά αυτός. Για την ώρα φαίνεται πως προβάδισμα στην κούρσα έχει ο Alan Taylor-Johnson αλλά όσο δεν έχουμε κάτι επίσημο για τον διάδοχο του Daniel Craig, τόσο ανεβαίνει και η αγωνία μας γύρω από την επιλογή.

Από τη στιγμή που έχει να κάνει με τον James Bond, δεν γίνεται ο διάδοχος να μην έχει καμία σχέση με τους προκατόχους του. Ενδεχομένως κανένας από τους έξι να μην είναι ο τέλειος Bond, όλοι μαζί όμως κάνουν έναν τέλειο 007, όπως τον είχε φανταστεί και ο δημιουργός Ian Fleming.



Για αυτό λοιπόν, πιάνουμε κάθε ηθοποιό που υποδύθηκε τον James Bond από το μακρινό 1962, από τον πιο πρόσφατο μέχρι τον αρχαιότερο, και επιλέγουμε τα στοιχεία εκείνα που θα θέλαμε να έχει. Το ίδιο είχαμε κάνει άλλωστε για τον Batman, για τον 007 δεν θα το κάναμε;

Ξεκίνημα, λοιπόν, από τον τελευταίο που τον υποδύθηκε...


Daniel Craig


Ταινίες: Casino Royale, Quantum of Solace, Skyfall, Spectre, No Time to Die


Τι θα θέλαμε: Ο τύπος δίδαξε το πώς πρέπει να φοράει ένας ο άντρας το κοστούμι του, καλύτερα από κάθε άλλον μέχρι σήμερα σε μικρή και μεγάλη οθόνη. Και όπως ξέρουμε η κομψότητα στον 007 είναι πιο απαραίτητη και από τη Vodka Martini Shaken not Stirred ή το σημάδι με το Walther PPK.

Τι δεν θα θέλαμε: Όχι, δεν είναι το ξανθό μαλλί, αλλά η έμφυτη τάση του να χαζοερωτεύεται. H Vesper Lind στην αρχή και η Madeleine Swan στη συνέχει «χάλασαν» τον μύθο του γυναικά κατασκόπου, ενώ μην ξεχνάμε πως έφαγε και μια χυλόπιτα από την Camile της Olga Kurylenko. Ακούς εκεί, ο άντρας που πλάστηκε να μην έχει emotions να ερωτεύεται κάθε δύο ταινίες;


 Pierce Brosnan


Ταινίες: GoldenEye, Tomorrow Never Dies, The World is Not Enough, Die Another Day 


Τι θα θέλαμε: Είναι ό,τι πιο κοντινό έχουμε δει στον Bond του Sean Connery, οπότε θα αφήσουμε για πιο μετά τα προσωπικά στοιχεία. Αν έπρεπε να διαλέξουμε κάτι, αυτός θα ήταν ένας κακός όπως ο Alec Trevelyan (Sean Bean) από το GoldenEye όπου το beef μεταξύ ήρωα και antagonist θα έχει προσωπικό χαρακτήρα. Προδοσία και ίντριγκα, τι καλύτερο;

Τι δεν θα θέλαμε: Να μην εξελίσσονται οι ταινίες εκθετικά με αρνητικό πρόσημο, όπως έγινε από το «συμπαθητικό» Tomorrow Never Dies μέχρι το απαράδεκτο Die Another Day.


Timothy Dalton


Ταινίες: License to Kill, Living Daylights 


Τι θα θέλαμε: Αυτή η dark-ίλα στο μάτι του Dalton απλώς έκανε τον Bond πιο εκδικητικό, σε σημείο που τον νιώθαμε πιο πολύ «δικό μας» παρά για κάτι εξωπραγματικό και άνιωθο. To τέλος του Sanchez ή του Dario στο License to Kill ακόμα μας στοιχειώνει.

Τι δεν θα θέλαμε: Μα γίνεται να είσαι James Bond και να μην έχεις χιούμορ; Βασικά πράγματα είναι αυτά.


Roger Moore

Ταινίες: Live and Let Die, The Man with the Golden Gun, The Spy Who Loved Me, Mooraker, For Your Eyes Only, Octopussy, A View to a Kill


Τι θα θέλαμε: Όσες μπουνιές, κλωτσιές, πιστολιές και αν φάει (όχι ότι είναι πολλές) το μαλλί μένει σταθερό και το κοστούμι είναι σαν να βγήκε μόλις από το καθαριστήριο. Την ίδια ώρα κάθε δικό του μπουνίδι, προκαλεί το μέγιστο damage στον εχθρό. Μέσα σε όλα τα άλλα έχει και ένα μοναδικό τρόπο να «μαγεύει» τις γυναίκες του απλά ανοίγοντας μια σαμπάνια. Αυτή την αυτοπεποίθηση του Roger Moore θέλουμε να δούμε στον νέο Bond. A και κάνα tip για το πώς γίνεται και στην πραγματική ζωή.

Τι δεν θα θέλαμε: Όταν, και άμα «κουράσει» η φάση του νέου Bond, να βγει και να πει ότι δεν το έχει άλλο. Tο φιλμ A View to a Kill για παράδειγμα, τα είχε όλα: Από τέλειους villains (Max Zorin και MayDay), εξαιρετική πλοκή, το πιο όμορφο Bond Girl (Tanya Roberts) μέχρι και εκπληκτικό soundtrack από τους Duran Duran. Τι δεν είχε; Έναν ορεξάτο και πειστικό Bond. Αυτά…


George Lazenby

Τι θα θέλαμε: Μονάχα την πλοκή του φιλμ και έναν κακό όπως ο Blofeld του Telly Savalas, χωρίς περιστροφές.

Τι δεν θα θέλαμε: Το μάθημα να γίνει πάθημα και η επιλογή του νέου Bond, να μην γίνει με βάση του ότι μοιάζει με τον προκάτοχό του. Αν και ακόμα προσπαθούμε να καταλάβουμε πώς θεώρησε η παραγωγή ότι ο Lazenby θύμιζε Sean Connery.


Sean Connery


Ταινίες: Dr. No, From Russia with Love, Goldfinger, Thunderball, You Only Live Twice, Diamonds Are Forever, Never Say Never Again


Τι θα θέλαμε: Όταν μιλάμε για Sean Connery, όλοι στεκόμαστε προσοχή. Τα είχε όλα ο τύπος και δεν έχει να κάνει με το ότι ήταν ο πρώτος που δίδαξε τι θα πει 007, ήταν όντως ο κορυφαίος όλων. Επομένως τι κρατάμε από τον Bond του Connery; Σχεδόν τα πάντα. Γιατί σχεδόν; Εξηγούμαστε παρακάτω.

Τι δεν θα θέλαμε: Ε λίγο-πολύ εκείνες τις τρίχες που κολλούσε στο στέρνο για να έχει δασύτριχο στήθος και την περούκα στο Never Say Never Again. Ευτυχώς έχει αλλάξει η μόδα οπότε σίγουρα δεν θα τα δούμε στον επόμενο James Bond.


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved