Ταινίες ή σειρές για να τιμήσεις την Παγκόσμια Ημέρα Σεξ όπως πρέπει

5 Films για απόψε ή 5 TV Series για να απολαύσεις σε διάρκεια; Εσύ διαλέγεις.

10 SHARES

Επιμέλεια: Χρήστος Κάβουρας

Σαφώς και δεν χρειαζόμαστε την Παγκόσμια Ημέρα του Σεξ για να τηρήσουμε την πιο αισθησιακή απόλαυση της ζωής μας, αλλά μέρα που είναι ας την τιμήσουμε όπως της πρέπει. Είτε κάνοντας το «καθήκον» μας μαζί με το ταίρι μας, είτε απλά να στρωθούμε μπροστά στην τηλεόραση απολαμβάνοντας κάποιο show, ταινία ή σειρά, που έχει μπόλικο από δαύτο.

Μην πάει το μυαλό σου σε κάτι τύπου 50 Shades of Grey, πάμε για πιο hardcore καταστάσεις, όχι για κοροϊδία.


 Ξεκινάμε με τις σειρές…

Californication

Ένας -αυτοκαταστροφικός- συγγραφέας έχει όλες τις καλές ιδέες και προθέσεις στον κόσμο, ο εθισμός του όμως στην σκανταλιά και την περιπέτεια τον αποτρέπουν συνεχώς από το να ανακτήσει τη ζωή και τη σχέση του με την πρώην σύντροφό του και την κόρη τους. Ο Hank Moody του David Duchovny είναι μια κινούμενη «βόμβα» που έχει μονίμως ένα πράγμα στο μυαλό του: το σεξ. Και σε ένα μέρος όπως το Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, άντε να συγκρατηθεί από τις προκλήσεις που του παρουσιάζονται.



Nip/Tuck

Από την μία βλέπεις τις «σκοτεινές» πτυχές της πλαστικής χειρουργικής, από την άλλη όμως ένα συνεχόμενο δράμα γεμάτο αισθησιακές σκηνές και ίντριγκες, μέσα από τα μάτια των δύο συνεργατών και πλαστικών χειρουργών του Sean McNamara (Dylan Walsh) και του Christian Troy (Julian McMahon), στη Φλόριντα.

Οι έντονες σκηνές και η προκλήσεις βάζουν συνεχώς σε ηθικά διλήμματα και συγκρούσεις τους δύο γιατρούς, καθώς ο σαρκικός τους πόθος υπερβαίνει τα όριά τους.



Game of Thrones

Τι να πει κανείς για τη σειρά που βασίστηκε στα βιβλία του George R.R. Martin η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα μέσω spin offs και prequels; Πόλεμοι, ανατροπές, προδοσίες, φανταστικά πλάσματα, οικογένειες που αναζητούν τον τρόπο να ανέβουν και να κυριαρχήσουν τον φανταστικό κόσμο του Westeros, και στη μέση της brutal-ιάς και της βίας, η ατέρμονη προβολή γυμνών σκηνών και ακόμα περισσότερου σεξ. 

Το 50 Shades of Grey παραήταν soft μπροστά στο «ερωτικό» περιεχόμενο του Game of Thrones.



Banshee

Αν υπάρχει μια σειρά που κοντράρει το Game of Thrones στον συνδυασμό brutal και sex scenes, αυτό είναι με κάθε βεβαιότητα το τηλεοπτικό Banshee. O Anthony Starr πριν παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό ως Homelander στο The Boys, υποδύθηκε τον πρώην κατάδικο Lucas Hood, ο οποίος «κλέβει» τη θέση του σερίφη της μικρής πόλης Banshee στην Πενσυλβάνια και προσπαθεί να βρει τη θέση του στην κοινωνία μετά από 15 χρόνια φυλάκισης. Η παρουσία του στην μικρή πόλη θα τον φέρει αντιμέτωπο με το παρελθόν του, αλλά ο Lucas Hood δεν είναι απλώς ένας τύπος που μπορείς να τα βάλεις μαζί του. 

Πολύ brutal ξύλο, τρομερή πλοκή και απίστευτα τολμηρές sex scenes σε κάθε επεισόδιο δημιουργούν ένα τρομερό μείγμα σε μια σειρά που δεν μπορείς χορταίνεις να βλέπεις γνωστά πρόσωπα του κινηματογράφου ή της TV να συμμετέχουν, αλλά πάνω από όλα σε τρελαίνει το άγχος και η αγωνία για το τι θα γίνει στη συνέχεια.


Lucifer

Ο Διάβολος -ναι, ο κανονικός- αποφασίζει ότι βαρέθηκε την Κόλαση και κάνει διακοπές στην Πόλη των Αγγέλων, με το όνομα Lucifer Morningstar. Ο «φίλος» του Dream στη σειρά «The Sandman» γίνεται ιδιοκτήτης νυχτερινού κλαμπ στο Λος Άντζελες και κάθε του νύχτα μοιάζει με μακροβούτι στην αμαρτία και την ακολασία. Μόλις όμως θα γνωρίσει την hot αστυνόμο, Chloe Dekker αποφασίζει να τη βοηθήσει στην εξιχνίαση εγκλημάτων, ενώ παράλληλα αρχίζει να εξερευνά την ανθρώπινη φύση για την οποία δεν είχε ιδέα πριν. Μέχρι να το καταφέρει θα υποπέσει σε πολλές γκάφες, δεν θα σταματήσει να λατρεύει την «αμαρτία» αλλά σύντομα θα καταλάβει ότι το άτομο με το οποίο συνεργάζεται μπορεί να του αντισταθεί σεξουαλικά και αυτό τον κάνει εμμονικό μαζί της. 

Μέχρι να το καταφέρει βέβαια, θα περάσει καιρός. Αλλά αυτή είναι και η μαγεία της σειράς.


 Και τώρα οι ταινίες…


9 1/2 Weeks

H ταινία που έφερε τον κινηματογράφο ακόμα πιο κοντά στις προκλητικές και αισθησιακές σκηνές, άφησε ανεξίτηλο στίγμα στην ποπ κουλτούρα, αναδεικνύοντας τις λεπτές ισορροπίες στην ερωτική επιθυμία.

Το "9 1/2 Weeks" πέρα από ένα ερωτικό «σύμβολο» της Έβδομης Τέχνης μεταξύ του πλέον hot διδύμου της εποχής, Kim Basinger και Mickey Rourke, είναι ένα story που αποκαλύπτει το πόσο λεπτή είναι η κλωστή ανάμεσα στα όρια του πάθους και της εξουσίας. Μια γυναίκας που εργάζεται σε μια γκαλερί τέχνης από την άλλη και ένας μυστηριώδης άνδρας της Wall Street έλκονται απεγνωσμένα ο ένας από τον άλλον, ίσως όμως παραπάνω από ότι θα έπρεπε.



Shame

Στις συζητήσεις μας γύρω από το σεξ, είναι σαφές πως κανείς δεν θεωρεί ότι είναι κακό να εθίζεσαι σε αυτό. Ρίξτε όμως μια ματιά στο "Shame" του Steve McQueen και θα αλλάξετε γνώμη. Ο Brandon του Michael Fassbender, ένας άντρας με σεξουαλικό εθισμό βλέπει τη φαινομενικά τακτοποιημένη ζωή καταρρέει όταν η αδελφή του (Carey Mulligan) έρχεται να ζήσει μαζί του. Η ταινία εξερευνά την ντροπή, την απομόνωση και την αυτοκαταστροφή μέσα από μια καθηλωτική ερμηνεία και ατμοσφαιρική σκηνοθεσία, προσφέροντας μια συγκλονιστική ματιά στις συνέπειες του εθισμού. 

Και ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Σεξ καλό είναι να θυμόμαστε πως ο εθισμός, ακόμα και σε αυτό, μπορεί πολύ εύκολα να οδηγήσει κάποιον στην αποξένωση και την αυτοκαταστροφή.



Last Tango in Paris

Έχει σηκώσει τόσες αντιδράσεις από την ημέρα που πρωτοκυκλοφόρησε μέχρι και σήμερα, περιέχοντας σκηνές σεξουαλικής βίας οι οποίες είναι σαφές ότι δεν την εντάσσουν στο πλαίσιο μιας «ερωτικής ταινίας». Παρόλα αυτά, η ερωτική ένωση των δύο πρωταγωνιστών, ένας Αμερικανός χήρος (Marlon Brando) και μια νεαρή Γαλλίδα (Maria Schneider), η οποία βασίζεται αποκλειστικά στην έλξη και την ανωνυμία, παραμένει μοναδική στον κινηματογράφο. Η ταινία προκάλεσε τέτοιο θόρυβο, καθιστώντας την σημαντική στην ιστορία του κινηματογράφου όσον αφορά το σεξ. 

Ένα story γεμάτο καθηλωτικές-τολμηρές σκηνές, που θα την κατατάσσουν πάντα ανάμεσα στις πλέον αμφιλεγόμενες του είδους. Καθαρή πρόκληση να τη δεις, όπως και το ίδιο το σεξ άλλωστε.



Eyes Wide Shut

Stanley Kubrick σημαίνει «ανωμαλία», ακόμα και για μας που τον λατρεύουμε. Ο "Eyes Wide Shut" ήταν ίσως η λιγότερο Kubrick ταινία του μεγάλου Stanley, αλλά μαζί με την ατμόσφαιρα μυστηρίου και τρέμουλου που σου προκαλεί, εκείνος έβλαε κάτι νέο στην εξίσωση.

Για πρώτη φορά ο Kubrick καταπιάνεται από την κρίση των ηθών και των θεσμών στη σύγχρονη κοινωνία, αφήνοντας τη σαρκική επιθυμία και τις φαντασιώσεις να αποκτήσουν κυρίαρχο λόγο στην καθημερινότητά που βιώνει ο Dr. Bill Harford (Tom Cruise), ο οποίος βυθίζεται σε έναν σκοτεινό κόσμο μυστικών, ερωτισμού και υπαρξιακής αναζήτησης όταν ανακαλύπτει τις σεξουαλικές φαντασιώσεις της συζύγου του (Nicole Kidman). Μέσα από τα μάτια του καθρεφτίζεται ένας άλλος πιο περίπλοκος, γεμάτος συνιστώσες κόσμος όπου οι αξίες πλέον δεν είναι η ανώτερη αρχή, αλλά ένα απλό προσωπείο. Το ίδιο και η ψυχολογική ένταση που προκαλούν τα ανομολόγητα πάθη.



Basic Instinct

Γίνεται τέτοια μέρα να μην έχουμε την ταινία που ξυπνάει αυτό το Βασικό μας Ένστικτο της σεξουαλικής επιθυμίας; Εντάξει, κακός ο παραλληλισμός, η ταινία όμως είναι must μια τέτοια μέρα, όσα χρόνια και αν περάσουν. Το σκηνοθετικό μάτι του Paul Verhoeven, απλώνει ένα τεράστιο «κρεβάτι» και στο κέντρο τη Sharon Stone και τον Michael Douglas να κάνουν τα…δικά τους.

Τι και αν έχουν περάσει πάνω από 30 χρόνια από τη μέρα που προβλήθηκε η ταινία, κανείς δεν μπορεί να κοιτάξει την κατάματα την επιβλητική θηλυκότητα της Sharone Stone και να μην υποκλιθεί.


10 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved