Στην Disneyland είδαμε τι θα πει μάχη με τους Imperials του Star Wars

Οδηγήσαμε το Millenium Falcon, τα βάλαμε με τον Kylo Ren και το First Order και παραδόξως βγήκαμε σώοι και αβλαβείς.

Αποστολή στο Los Angeles, Χρήστος Κάβουρας

Δεν είναι υπερβολή, αλλά μια τεράστια αλήθεια ότι αν δεν επισκεφθείς την Disneyland και το «Galaxy’s Edge» δεν θα απολαύσεις ποτέ στον μέγιστο βαθμό την αδρεναλίνη που προσφέρει ο μαγικός κόσμος του George Lucas. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψή μας στο Los Angeles για την εκδήλωση του videogame, Star Wars Outlaws, η οικοδέσποινα εταιρεία, Ubisoft, το είχε βάλει σκοπό να μας κάνει να περάσουμε το Ultimate Star Wars Experience και αφού πήραμε μια δυνατή γεύση από το videogame και τον εντυπωσιακό χώρο στον οποίο γινόταν το event, το Star Wars Experience μας έγινε πραγματικό βίωμα.

Ο λόγος; Μα επειδή περάσαμε μία ολόκληρη μέρα στο «Galaxy’s Edge», το τμήμα της Disneyland που είναι αφιερωμένο στο επικό σύμπαν του Star Wars και καταλάβαμε από πρώτο χέρι τι θα πει να σε κυνηγάνε οι Sith ή με τι ταχύτητες πετάει ένα διαστημόπλοιο όπως το Millenium Falcon.

Καθώς πλησίαζε η ώρα για να μεταφερθούμε στην Disneyland, προσπαθούσα με νύχια και με δόντια να κρατηθώ και να μην κάνω spoiler στον εαυτό μου, προκειμένου να μην ξέρω τι να περιμένω στο πρώτο θεματικό πάρκο που εγκαινίασε ο Walt Disney τον Ιούλιο του 1955 και με τεράστια δυσκολία τα κατάφερα.

Διασχίζοντας την μίνι πόλη που βρισκόταν μπροστά μας, κάποια στιγμή φτάσαμε στην πύλη του Galaxy’s Edge και αυτόματα το συναίσθημα ότι βρισκόμαστε άλλο πλανήτη -στον πλανήτη Batuu συγκεκριμένα- ξύπνησε μέσα μας, περιμένοντας ανά πάσα στιγμή να σκάσουν μύτη οι Stormtroopers ή κάποιος Sith Lord.


Δεν είμαστε υπερβολικοί, η προσοχή στη λεπτομέρεια ήταν πραγματικά εκπληκτική - από τις ραγισμένες πέτρες και τα σκουριασμένα μέταλλα μέχρι τα κτίρια και τα διαστημόπλοια που φαίνονται σαν να έχουν βγει κατευθείαν από τις ταινίες.

Εννοείται, βέβαια, ότι η στιγμή που αντικρίζεις το Millenium Falcon - ένα από τα original που έχουν χρησιμοποιηθεί σε ταινίες του Star Wars- είναι μια πραγματικά στιγμή περηφάνειας για κάθε Star Wars fan. Βέβαια, το εκπληκτικό είναι ότι λίγη ώρα αργότερα θα το οδηγήσεις αλλά αυτό στο κρατάνε για έκπληξη.

Στο exhibition «Millennium Falcon: Smugglers Run» μαζεύεις πλήρωμα και σου δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχεις σε cockpit εντός ενός εντυπωσιακού VR με εφέ και όλα όσα κάνουν μια πτήση μοναδική, και συμμετέχεις σε διαστημοπλοιο-κυνηγητό είτε ως πιλότοι, είτε ως μηχανικοί, είτε ως πυροβολητές.

Εκεί θα συνειδητοποιήσεις το πόσο κακός πιλότος ή πυροβολητής είσαι αλλά πραγματικά who cares. Το ζεις με την ψυχή σου.

 Στο «Star Wars: Rise of the Resistance» μπαίνεις κανονικά στη μάχη

Αν με το VR του Millenium Falcon νόμιζες ότι βρέθηκες σε πραγματικές στιγμές αδρεναλίνης, πού να μπεις και στο «Rise of the Resistance». Εκεί όπου θα γίνεις μέλος της Αντίστασης, θα δεις τo First Order να σε συλλαμβάνει και τον Kylo Ren να εμφανίζεται κυριολεκτικά μπροστά σου και να απειλεί να σε βασανίσει, αλλά η Rey με τον Finn έχουν ένα σχέδιο απόδρασης για σένα και τους υπόλοιπους.

Σου φαίνεται απλό; Δεν είναι. Θα έρθουν να σε πάρουν τα μίνι σκάφη, αλλά ο εχθρός παραμονεύει, θα ανοίξει πυρ σε βάρος σου, θα δεις τους τοίχους να γίνονται κομμάτια από τους πυροβολισμούς αλλά στο τέλος η Δύναμη θα είναι μαζί σου. Με λίγα λόγια, το «Rise of the Resistance» ξεπερνάει σε στρες και αδρεναλίνη το «Millennium Falcon: Smugglers Run» καθώς συνδυάζει ζωντανές ερμηνείες, εκπληκτικά εφέ και καινοτόμα τεχνολογία σε μια από τις πιο αληθοφανείς και έντονες εμπειρίες ολόκληρης της Disneyland.


Last but not least, η απόλαυση του ποτού σου στο Oga’s Cantina είναι η επίσκεψη που τόσο ήθελες να κάνεις αλλά δεν το ήξερες, μία δηλαδή απόλαυση της μπίρας ή του κοκτέιλ σε ένα αυθεντικό μπαρ από τον κόσμο του Star Wars. Όταν δεν συμμετέχεις σε κάποια από τα experiences, μπορείς να περιπλανηθείς στην αγορά του Black Spire Outpost η οποία σφύζει από ζωντάνια, με τοπικούς πωλητές και καλλιτέχνες να κάνουν την εμπειρία ακόμα πιο αυθεντική.

Η επίσκεψη στο Star Wars: Galaxy’s Edge δεν είναι απλώς μια βόλτα στο πάρκο αλλά ίσως πιο Star Wars εμπειρία που μπορεί να ζήσει κανείς. Μια βόλτα σε ένα μέρος που ακόμα και η παραμικρή λεπτομέρεια είναι μελετημένη και σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να σε κάνει να νιώσεις μέρος της ιστορίας.

Μια Star Wars Experience που ούτε η ανατριχίλα του «Luke I am your Father» δεν μπορεί να την κοντράρει.


Η επίσκεψη στο Star Wars: Galaxy’s Edge δεν είναι απλώς μια βόλτα στο πάρκο αλλά ίσως πιο Star Wars εμπειρία που μπορεί να ζήσει κανείς. Μια βόλτα σε ένα μέρος που ακόμα και η παραμικρή λεπτομέρεια είναι μελετημένη και σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να σε κάνει να νιώσεις μέρος της ιστορίας.

Μια Star Wars Experience που ούτε η ανατριχίλα του «Luke I am your Father» δεν μπορεί να την κοντράρει.

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved