«Dj Rezo, μπορεί η Αθήνα να γίνει η πρωτεύουσα της ηλεκτρονικής μουσικής;»

Ένας νέος Έλληνας Dj μιλάει για το ξεχωριστό μονοπάτι του, από το Δώριο Μεσσηνίας μέχρι τα decks της Αθήνας. 

210 SHARES

Συνέντευξη στον Χρήστο Κάβουρα

Η γνωριμία μας με τον Dj Rezo ξεκίνησε με τον πλέον απροσδόκητο τρόπο. Αργά το βράδυ στην Πατριάρχου Ιωακείμ στο Κολωνάκι, καθόμαστε με την παρέα μου σε ένα τραπεζάκι απολαμβάνοντας το φαγητό μας, όταν ένας άγνωστος άντρας μας ρώτησε αν μπορούσε να καθίσει μαζί μας γιατί δεν είχε πουθενά αλλού χώρο να απολαύσει το βραδινό του. Το όνομά του, Κώστας Γκότσης, αλλά σύντομα μάθαμε ότι πρόκειται για λάτρη της ηλεκτρονικής μουσικής και Dj στα πιο γνωστά μαγαζιά της Αθήνας, Dj Rezo.



Μεγαλωμένος σε ένα μικρό χωριό, ονόματι Δώριο Μεσσηνίας, το μικρόβιο για την μουσική «ξύπνησε» από πολύ νωρίς μέσα του και τελικά τον οδήγησε μέχρι την πρωτεύουσα και τα αθηναϊκά decks. Αλλά αυτά θα μας τα πει o ίδιος, στη συνέντευξη που μας έδωσε:



-Πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή σου με τη μουσική; Ποιό ήταν το ερέθισμα που σε έκανε να τη βάλεις στη ζωή σου, και τελικά να την ακολουθήσεις από το χωριό μέχρι την Αθήνα;

Η ενασχόληση μου ξεκίνησε από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Πάντα υπήρχε το ερέθισμα γύρω μου από όλους μου τους ανθρώπους σε όλους τους χώρους της καθημερινότητας μου. Πριν κλείσω την πρώτη δεκαετία της ζωής μου ήδη έπαιζα κιθάρα και πιάνο στο ωδείο που πήγαινα. Το οξύμωρο είναι ότι τα παράτησα όταν ήρθα σε επαφή με την ηλεκτρονική μουσική γιατί κατάλαβα ότι δεν ευχαριστιόμουν το να παίζω ελληνικά.

Όσον αφορά στην εδραίωση της μέσα μου, δύο φίλοι μου ο Γιώργος και ο Νίκος, με έφεραν σε επαφή με την trance και τη house αντίστοιχα. Ο ένας γείτονας και μεγαλύτερος σε ηλικία με μουσική γνώση και ο άλλος συνομήλικος που ερχόταν τα καλοκαίρια στο χωριό απ' την Αθήνα και μου μιλούσε για διάφορους DJs. Από τότε η ενασχόληση μου ήταν καθημερινή και η καθοριστική στιγμή που είπα οτι θα το ακολουθήσω επαγγελματικά μέχρι την πρωτεύουσα ήταν όταν άκουσα σε ένα μαγαζί της επαρχίας τον Agent Greg. Tότε απλά όλα είχαν αποφασιστεί.

-Εκείνοι που δεν σε πίστευαν, σε ακούνε πλέον;

-Πρώτος εχθρός ο εαυτός σου. Μετά οι άνθρωποι σου και μετά η κοινωνία. Ο φόβος και ο εγωισμός μας κρατάει όλους πίσω. Αν πιστεύεις σε εσένα πάντα και είσαι διατεθειμένος να φτάσεις για κάτι μέχρι το τέρμα στην πράξη, τότε γίνεται η μετάβαση και όχι μονο ξεκινάνε οι άλλοι αναπόφευκτα να σε πιστεύουν, αλλά σε στηρίζουν κιόλας.



-Ποια είναι η γνώμη σου για αυτό το νέο trend στο οποίο έχει φτάσει η ηλεκτρονικη μουσική, αυτή την μπουζουκοποίηση του είδους; Σε ενοχλεί που δεν έρχεται κόσμος για να ακούσει τη μουσική παρά μόνο για τα story και το Instagram;

Η εικόνα κατάπινε, καταπίνει και θα προσπαθεί να καταπίνει τα πάντα. Ειδικά σήμερα, βλέπεις ότι υπάρχει κόσμος διατεθειμένος να ταξιδέψει μέχρι και στην άλλη άκρη του κόσμου προκειμένου να δείξει απλά ότι το έκανε, ξεχνώντας να ζει τη στιγμή. Σαφώς και με ενοχλεί, αλλά αυτό θα συνεχίζει να γίνεται γιατί απλά συμφέρει κάποιους ο κόσμος να κοιμάται και να δείχνεται, παρά να ζει στα αλήθεια και να αισθάνεται. Αυτό που με ενοχλεί όμως πιο πολύ είναι η πλευρά πολλών DJ’s που από την Ελλάδα μέχρι το εξωτερικό βολεύονται με αυτό το σύστημα και αντί να εστιάζουν στη δουλειά, απλώς κοροϊδεύουν τον κόσμο, συντηρώντας το να σηκώνει ο κόσμος ψηλά το κινητό του αντί για τα χέρια του. Γίνεται απλά να είμαστε τόσο καλοί ώστε και ο τελευταίος στο κοινό να χάνεται μέσα στη μουσική και να ξεχνάει να το ακουμπήσει;

-Μπορεί η Αθήνα να γίνει η πρωτεύουσα της techno μουσικής; Τι χρειάζεται για να φτάσουμε το επίπεδο του Βερολίνου για παράδειγμα;

Η Αθήνα λόγω του ότι είναι τουριστικός προορισμός,σε συνδυασμό με τα νησιά και ειδικά τη Μύκονο, όπου έρχονται τα δυνατότερα παγκοσμίου φήμης ονόματα είναι και θα είναι σε αρκετά καλό επίπεδο κατά τη γνώμη μου. Όσο για το τοπικό επίπεδο όμως, δυστυχώς δε θα φτάσουμε ποτέ κάποια πόλη όπως το Βερολίνο και το Λονδίνο γιατί η προώθηση της υποκουλτούρας και η οικονομική κατάσταση των περισσότερων δεν θα το επιτρέψει. Χρειάζεται συνεπώς παιδεία και τη χώρα να ακμάζει.

-Είναι το dance electro το νέο είδος ηλεκτρονικής μουσικής που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή;

Ένα είδος για να κυριαρχήσει κατα τη γνώμη μου χρειάζεται να είναι αρκετά εύπεμπτο και εύκολο στο αφτί όσο και να στέκεται σοβαρά και παραγωγικά. Τον συγκεκριμένο συνδυασμό έχουν πετύχει και θα συνεχίζουν να πετυχαίνουν αρκετά αυτή τη στιγμή οι Κeinemusik.

-Πόσο πολύ έχει αλλάξει το ΤικΤοκ τον τρόπο της δουλειάς σου; Δηλαδή αυτή τη συνήθεια που κάποιοι φτιάχνουν πλέον μπιτάκια που ταιριάζουν στον χρόνο των βίντεο του ΤικΤοκ;

Δεν έχω ΤikTok και δεν ξέρω αν και πότε θα έχω, οπότε σε προσωπικό επίπεδο η απάντηση είναι καθόλου. Όσο για το υπόλοιπο, αυτό είναι καθαρά για θέμα μάρκετινγκ και η σοβαρή δουλειά είναι αδύνατον να κριθεί μέσω αυτού.



-Ποιο είναι το όνειρό σου;

Tο πρωταρχικό μου όνειρο (δεν έχει σχέση με τη μουσική) είναι και θα είναι απλά να πεθάνω ευτυχισμένος.Να ξέρω ότι δεν έχω αδικήσει κανέναν,ότι δεν έχω καταπιέσει και δεν έχω καταπιεστεί από κανέναν,ότι είμαι αυτός που θέλω εγώ να είμαι και γενικά να είμαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου κάθε μέρα. Όσο για το μουσικό κομμάτι θέλω να γίνω ο καλύτερος που μπορώ να γίνω και τίποτα δε θα με χαροποιούσε περισσότερο απ' το να φτάσω στο επίπεδο να εμπνεύσω άλλους και να γίνουν ακόμα καλύτεροι κ από εμένα και από εκείνους. Γενικά it's all about the impact!

-Σε ποια διάσημα decks θες να βρεθείς μια μέρα, μαζί με ποιον καλλιτέχνη θες να παίξεις και ποια είναι η δουλειά που καμαρώνεις μέχρι σήμερα;

Δεν μπορώ να πω ότι με ενδιαφέρει ιδιαίτερα να παίξω σε διάσημα decks. Αν μπορούσες να μου βρεις το μέρος όπου θα μπορούσα να έχω το μεγαλύτερο αντίκτυπο θα διάλεγα απλά αυτό. Για τους καλλιτέχνες όμως σίγουρα από αυτούς που δεν έχω παίξει ακόμα, θα διάλεγα κάθετα αυτήν τη στιγμή Solomun και Dixon. Αν και αρκετά διαφορετικοί, η άποψη που έχουν και η αυστηρότητα τους θα με έκανε σίγουρα να θέλω να συνεισφέρω σε ένα βράδυ μαζί τους, όπως και καμαρώνω το ότι αρνούνται να κάνουν εκπτώσεις στη ποιότητα τους για οποιονδήποτε λόγο, κάτι το οποίο όχι μόνο τους ανταμείβει, άλλα και τους κάνει να ηγούνται της σκηνής.

Για όσους θέλουν να ακούσουν από κοντά τον μοναδικό παλμό της μουσικής του Dj Rezo, μπορούν να τον απολαύσουν  στις 14/9 στα decks του Bolivar Beach Bar με Kevin De Vries, όπως και στις 21/9 στο ίδιο μέρος με τον Fat Boy Slim.

Όσο για τα σχέδιά του για τον χειμώνα, αυτά θα αποκαλυφθούν σύντομα...


210 SHARES
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved