Διάβασα πως είσαι από το Kintyre. Οπότε να φανταστώ πως η Campbeltown περιοχή του whisky σημαίνει πολλά για σένα;
Είναι το σπίτι μου. Γεννήθηκα εδώ, σε ένα ψαροχώρι 13 μίλια βόρεια του Campbeltown και δεν μπορώ να πω πως έφυγα και πολύ μακριά. Το να ζεις εδώ σημαίνει πως αναπτύσσεις ιδιαίτερη επαφή με την φύση και την θάλασσα, που ουσιαστικά είναι κομμάτι όλων των ανθρώπων που έχουν μεγαλώσει εδώ. Παρομοίως, η περιοχή έχει και ιδιαίτερο δέσιμο με το whisky και χαίρομαι που παίζω και εγώ το μικρό μου ρόλο σε όλη αυτή την διαδικασία.
Από την εποχή που έχεις έρθει στο Glen Scotia, το brand γνωρίζει την μεγαλύτερη εξωστρέφεια στην ιστορία του. Πώς αισθάνεσαι για αυτές τις αλλαγές και τι αντίκτυπο είχαν τόσο στην εταιρεία όσο και σε σένα;
Ένιωθα πάντα πως το φορτίο γύρω από την ιστορία του Glen Scotia είναι βαρύ και σημαντικό. Εκτιμώ όσα έχουν γίνει στο παρελθόν, αλλά έπρεπε να κάνω κινήσεις για να δώσω σε αυτό το ιστορικό μέρος τις παλιές του δόξες. Υπήρχε πάντα ενδιαφέρον προς το Glen Scotia από την αγορά, αλλά ποτέ όσο τώρα και είναι υπέροχο να είσαι μάρτυρας σε αυτό. Οπότε, ήταν αυτό το παντοτινό ενδιαφέρον που είχα προς το αποστακτήριο, που με έκανε να μεταφέρω στο brand την αγάπη μου για το Glen Scotia αλλά και για το Campbeltown.
Μίλησε μου για τις καθημερινές σου δραστηριότητες ως master distiller…
Είναι ποικίλες και ενδιαφέρουσες. Από το να εξετάζω τα αποθέματα μέχρι να αξιολογώ δείγματα των βαρελιών, να εξετάζω την παραγωγή μας το άλεσμα της βύνης, το wort, το wash και προφανώς την τελική απόσταξη. Οτιδήποτε δηλαδή σχετίζεται με το ουίσκι και την παραγωγή του. Αυτό ήταν κάτι που μου πήρε 5 χρόνια ως εργαζόμενος εδώ και άλλα 10 μέχρι να αποκτήσω τον τίτλο του master distiller. Ασχολούμαι όμως και με το HR, το κατάστημα και το κέντρο των επισκεπτών μας, τις γευσιγνωσίες αλλά και τις διάφορες VIP δραστηριότητες που γίνονται μέσω των social media. Είναι ένα πολυάσχολο, αλλά συνάμα ευχάριστο πρόγραμμα.