Είναι θέμα χρόνου Στέφανε

Δεν ήταν η μέρα του απέναντι στον Τζόκοβιτς, αλλά ο τρόπος που αγωνίστηκε έδειξε πόσο έχει ωριμάσει.

Το έργο του ήταν εκ προοιμίου δύσκολο απέναντι στον κορυφαίο τενίστα των τελευταίων χρόνων, ωστόσο αυτό δεν αναιρεί την αγωνιστική άνοδο του Στέφανου Τσιτσιπά. Ο Τζόκοβιτς παρότι πλέον στα 35 του το λέει ακόμα η καρδιά του, ωστόσο φαίνεται ότι η απόστασή του από τους υπόλοιπους «διώκτες» δεν είναι και τόσο μεγάλη όσο πριν 1-2 χρόνια. Ειδικά για τον Έλληνα πρωταθλητή ο τελικός του Australian Open ήταν μια απόδειξη ότι η αγωνιστική του ωριμότητα έχει πάει σε άλλο επίπεδο σε σχέση με το παρελθόν.

Η κυνικότητά που έβγαλε μέσα στο γήπεδο έκανε όλους όσους τον παρακολούθησαν να του βγάλουν το καπέλο, περισσότερο δε, να τους δώσει την αίσθηση ότι το πρώτο Grand Slam της καριέρας του δεν είναι μακριά. 

 

 

Η λεπτομέρεια του αβίαστου λάθους

Βλέποντας κανείς το τελικό σκορ (3-0 σετ) θα σκεφτεί πως ο αγώνας ήταν μονόδρομος για τον Σέρβο, ωστόσο όποιος έκατσε καρφωμένος στην TV για όλη τη διάρκεια του αγώνα θα διαφωνούσε κάθετα, ειδικά στα δύο τελευταία σετ. Για να είσαι στο κορυφαίο επίπεδο πρέπει να έχεις κορυφαία ψυχικά αποθέματα και ο Τσιτσιπάς όχι μόνο έδειξε τα διαθέτει αλλά ώρες-ώρες φαινόταν αυτός να έχει την πρωτοβουλία του παιχνιδιού.

Σε αυτό το τουρνουά πήρε Grand Slam στην... ένδυση ο Τσιτσιπάς.

Κυνικά χτυπήματα ο Έλληνας πρωταθλητής, την ώρα που ο κορυφαίος Σέρβος έδειχνε να πασχίζει για κάθε του πόντο. Ποια ήταν η διαφορά τους; Τα αβίαστα λάθη (δηλαδή λάθη στα σημεία που ο Τσιτσιπάς είχε εύκολο πόντο). Και στο κορυφαίο επίπεδο αυτό είναι που κάνει τη διαφορά ανάμεσα σε έναν πρωταθλητή και έναν καλό τενίστα. Να μπορεί να αποφεύγει τα λάθη στο κρισιμότερο σημείο. Κάπως έτσι λοιπόν ο Τζόκοβιτς κέρδισε το δέκατο τρόπαιό του στην  Αυστραλία και ισοφάρισε τον Ναδάλ στην κορυφή των Grand Slam κατακτήσεων με 22 τρόπαια.

Η ιστορία μπορεί να έγραψε στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν, Τζόκοβιτς-Τσιτσιπάς 3-0 (6-3,7-6,7-6)και η δεύτερη διαδοχική ήττα του Έλληνα τενίστα από τον Νόλε σε τελικό Grand Slam μετά το Roland Garros του 2020 να αφήνει μια πίκρα ωστόσο ο τρόπος προσέγγισης του αγώνα και ο κυνισμός που έδειξε μας δημιουργούν μια αισιοδοξία ότι δεν αργεί η στιγμή που θα φτάσει στην κορυφή. 

Όχι ότι είναι λίγο ό,τι έχει καταφέρει μέχρι σήμερα, αλλά με βάση τα όσα είδαμε στο Australian Open έχουμε (δικαιολογημένα) παραπάνω προσδοκίες. Δικαιολογείται αλλιώς τέτοια στήριξη;

 

Ρίξ' τε μια ματιά σε στιγμιότυπα του μεγάλου τελικού αγώνα στο παρακάτω άλμπουμ:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved