Nicholas Cornford Μια βραδιά με τους Έλληνες γίγαντες του ΖΜΑΚ

Ένα βίντεο του Ratpack για τα θηρία της ελληνικής επαγγελματικής πάλης.

Το ΖΜΑΚ είναι η αναβίωση της ελληνικής επαγγελματικής πάλης -αυτό ισχύει στα χαρτιά. Το ΖΜΑΚ είναι όλες οι αναμνήσεις από τις εποχές που επαγγελματίες παλαιστές του παρελθόντος γέμιζαν στάδια πριν τρεις και τέσσερις δεκαετίες (για τους παλιότερους) ή από τα μεσημέρια που έβλεπες τον Χαλκ Χόγκαν να κουνά απειλητικά το δάχτυλο στους αντιπάλους του στο ρινγκ (για τους νεότερους) -αυτά ισχύουν για τα μάτια των θεατών.

Το ZMAK είναι η αίσθηση ότι γίνεσαι κάποιος άλλος, ότι αφήνεις τον εαυτό σου έξω από το ρινγκ και γεννιέσαι ξανά μέσα σε αυτό, ότι όσες φορές και αν πέσεις, όσες φορές και αν πονέσεις, όσες φορές και αν κάνεις εμετό στα αποδυτήρια από τα πολλά χτυπήματα, όσες φορές και αν πας στο νοσοκομείο, όσες φορές και αν «πεθάνεις» ξέρεις ότι θα «αναστηθείς». Θα είσαι πάλι εκεί, πίσω από τα σχοινιά, έτοιμος να πηδήξεις στο καναβάτσο –αυτό ισχύει για τους τύπους που ζουν και πεθαίνουν στο ρινγκ ξανά και ξανά.

Το Ratpack βρέθηκε εκεί. Είδε, μίλησε με τους παλαιστές και όσους τρέχουν το ΖΜΑΚ και προσπάθησε να καταγράψει όσα μπορούν να χωρέσουν σε ένα βίντεο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved