Το νησί του Αιγαίου που είναι το οικονομικότερο για διακοπές

Είναι από εκείνα τα κρυμμένα πετράδια. 

 

Αιγαίο και οικονομικές διακοπές γίνεται; Από ότι φαίνεται γίνεται και μάλιστα μιλάμε για τις πιο οικονομικές διακοπές σε ένα από τα νησιά που δεν έχει «ανακαλυφθεί» και τόσο πολύ ακόμη, όμως η οικονομική του προσιτότητα είναι ένας από τους λόγους για να κλείσεις τις διακοπές σου εκεί και να το γνωρίσεις.

Ειδικότερα, ο οργανισμός καταναλωτών Which?, ανέλυσε περισσότερες από 4.500 οργανωμένες διακοπές σε 15 ευρωπαϊκές χώρες, για να βρει τις οικονομικότερες. Ε ιδικότερα, συνέκρινε τις τιμές κατά την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου και κατέληξε στις φθηνότερες προσφορές.

Κάλυμνος, το νησί των σφουγγαράδων

Όσον αφορά, την Κάλυμνο, στην Πόθια, οι διακοπές κοστίζουν 794 λίρες ανά άτομο την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου που μεταφράζεται στα 920 ευρώ, ενώ στο παραθαλάσσιο θέρετρο Μασούρι αγγίζουν τις 856 λίρες, δηλαδή στα 996 ευρώ. Όπως αναφέρεται στο Which?, η Κάλυμνος είναι στη 2η θέση πίσω από την Κάλυμνο βρίσκεται άλλο ελληνικό νησί, η Θάσος, με κόστος 862 βρετανικές λίρες ανά άτομο που είναι στα 1000 ευρώ και η Λευκάδα, με 1080 λίρες που είναι 1.260 ευρώ ανά άτομο. Ευκαιρία να κάνεις μία έρευνα αγοράς και να δεις πόσο κοστίζουν όλα αυτά για να προετοιμαστείς για τις διακοπές σου. 

 

Οι ελληνικές «Μπαχάμες» βρίσκονται πιο κοντά από όσο περίμενες

Οι παραλίες στην Κάλυμνο

Όπως γράφει η Sun, παρόλο που το νησί είναι από αυτά που δεν έχουν πολύ τουρισμό, υπάρχουν πολλά πράγματα για να κάνεις καθώς μεταξύ άλλων η Κάλυμνος έχει 15 παραλίες για να διαλέξεις. Το βρετανικό μέσο ξεχωρίζει την παραλία Μυρτιές με τα βότσαλά της, αλλά και το αμμώδες Καντούνι. Οι ταξιδιώτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν παραλία Εμπορειός, στον Πλατύ Γιαλό, στον Μελιτσάχα και στην Ακτή.


Απαραίτητη είναι μια επίσκεψη και στο επιβλητικό Κάστρο Χρυσοχεριάς, που χτίστηκε τον 15ο αι. από τους Ιωαννίτες Ιππότες. Στις παρυφές του θα συναντήσεις και τους 3 πετρόκτιστους ανεμόμυλους, σήμα κατατεθέν του νησιού. Η Sun επίσης προτείνει το Sea World Museum, που βρίσκεται στο χωριό Βλυχάδια που όχι μια σειρά από θαλασσινά, κοχύλια, σφουγγάρια και κοράλλια.

Μύτικας: Ένα ελληνικό χωριό που «επιπλέει» στο νερό

Η Κάλυμνος έχει άγρια ομορφιά και πολλές από τις δραστηριότητες έχουν να κάνουν με τη θάλασσα και την αναρρίχηση. Στην Κάλυμνο έχει μέρη ιστορικού ενδιαφέροντος, αλλά και επιλογές για διασκέδαση και φαγητό, επίσης διαθέτει πολλές παραλίες που ικανοποιούν και τα πιο απαιτητικά γούστα. Για παράδειγμα, μπορείς να πας στις παρακάτω:

Λινάρια: Ήσυχη παραλία με άμμο και κρυστάλλινα νερά και ταβερνάκιαν γύρω-γύρω.

Θέρμα: Βρίσκεται κοντά στην Πόθια με γαλαζοπράσινα νερά, βότσαλα και βραχάκια και είναι τέλεια για βουτιές. 

Βλυχάδια: Πρόκειται για δύο παραλίες που βρίσκονται, επίσης, κοντά στην Πόθια. Η μία έχει βότσαλα και η άλλη άμμο, ενώ και οι δύο έχουν σχετικά ρηχά νερά. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved