Πέννες με μανιτάρια porcini

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας όπως πρέπει.

Θα το εξηγήσουμε απλά και ωραία: ο συνδυασμός της πέννας με το μανιτάρι, είναι πιο διάσημος στην ιταλική κουζίνα και από εκείνον της κρέμας γάλακτος με το χοιρινό. Ειδικότερα, όταν μιλάμε για μανιτάρια porcini, εννοούμε μία ολοκληρωμένη γεύση που δένει μοναδικά συστατικά όπως το σκόρδο, τον βασιλικό και τον μαϊντανό. Είναι μία από τις πιο κλασσικές ιταλικές συνταγές και θα αναβαθμίσει τα όσα γνώριζες μέχρι σήμερα για τα ζυμαρικά.

Και ναι, είναι αδιανόητα εύκολη.

Υλικά

650 γρ. πέννες
200 γρ. αφυδατωμένα μανιτάρια
220 ml χλιαρό νερό
1,5 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
2 μέτριες τομάτες αποφλοιωμένες κομμένες κονκασέ
20 γρ. ψιλοκομμένο βασιλικό
15 γρ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
35 ml Dry Martini και χυμό μισού λεμονιού
50 ml ζωμό κρέατος ή ½ κύβο βοδινού διαλυμένο σε χλιαρό νερό
30 ml ελαιόλαδο

Penne Pasta w prosciutto porcini mushroom sauce1

Εκτέλεση

1. Ξεπλένεις τα μανιτάρια κάτω από τη βρύση για λίγο μέσα στο σουρωτήρι και τα βάζεις για 30 λεπτά σε ένα σκεύος με 220 ml χλιαρό νερό.
2. Βάζεις το ελαιόλαδο να κάψει σε μέτρια φωτιά και σοτάρεις το σκόρδο.
3. Στύβεις τα μανιτάρια, κρατάς το ζωμό τους και τα ρίχνεις στο τηγάνι με το λάδι για 3-4 λεπτά. Προσθέτεις λίγο από το ζωμό μαζί με το ζωμό βοδινού και τα βράζεις για ένα λεπτό ακόμα. Λίγο πριν κλείσεις τη φωτιά, προσθέτεις Martini και το λεμόνι.
4. Αλατοπιπερώνεις κατά βούληση και ρίχνεις μέσα το μισό μαϊντανό και το βασιλικό.
5. Σε 1 λίτρο βραστό νερό με 25 γρ. αλάτι βράζεις τις πέννες για περίπου 12 λεπτά και στραγγίζεις.
6. Ανακατεύεις την πάστα με τη σάλτσα και τέλος προσθέτεις τον υπόλοιπο βασιλικό και το μαϊντανό.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved