Τι κρασί και τι γλυκά να πάρεις για το πασχαλινό τραπέζι;
Είτε είσαι καλεσμένος είτε το διοργανώνεις εσύ.
 

Το πασχαλινό τραπέζι είναι ό,τι πιο πλούσιο μέσα στον χρόνο. Η μαγειρίτσα, το κοκορέτσι και το αρνί πρωταγωνιστούν και είναι εκείνη η ημέρα που όλοι καθόμαστε γύρω από το τραπέζι που πέρα από το φαγητό μας ενώνει η αγάπη. Η αγάπη που έχουμε μεταξύ μας, αλλά η αγάπη για το όλα όσα έχουν ετοιμαστεί για το τραπέζι μας. Πέρα όμως από το κρέας και τα ορεκτικά είναι σημαντικό να έχουμε και τα κρασιά με τα γλυκά της ημέρας που ταιριάζουν με όλα όσα έχουμε ετοιμάσει. Είτε γιορτάζεις οικογενειακά είτε είσαι καλεσμένος, μπορούμε να σε βοηθήσουμε στο τι επιλογές θα κάνεις. Θα μείνουν όλοι ευχαριστημένοι.

Τα Ελληνικά Κρασιά που θα αναστήσουν το πασχαλινό σου τραπέζι

Για τα κρασιά

Θα παίξουμε με βασικούς συνδυασμούς για να μπορέσουμε να πετύχουμε ένα ισορροπημένο γευστικό αποτέλεσμα. Το αρνάκι ταιριάζει με το Ξινόμαυρο, το Syrah και το Cabernet Sauvignon, καθώς η οξύτητά τους ταιριάζει με τα αρώματα ενός ψητού, όπως και με το κοκορέτσι, το κοντοσούβλι και τα γαρδουμπάκια. 

Όσον αφορά τα λευκά κρασιά το κλασικό Ασύρτικο ή ένα Chardonnay, θα ισορροπήσουν μια χαρά με τη λιπαρότητα ενός αρνιού ή κατσικιού. Επίσης, ας μην ξεχάσουμε ότι υπάρχουν επιλογές όπως είναι το Αγιωργίτικο και νεαρό Merlot μέχρι Μαυροδάφνη, όπου θα μπορούσε να είναι Μαυροδάφνη Κεφαλονιάς.

Με ποιο γλυκό «έσβησες» το σούβλισμα;

Για τα γλυκά

Όπως και να ’χει, όσο και να έχουμε φάει τα πάντα θα υπάρχει χώρος για λίγο γλυκό. Δεν είναι η ημέρα της σοκολάτας, αφού θα έχουμε βαρύνει. Δεν είναι ιδανικό να έχουμε σοκολάτα, αφού θα μας βαρύνει. Το ζήτημα είναι να φάμε κάτι που να μην μας βαρύνει επιπλέον, αλλά θα «δέσει» μετά τα γεύματά μας. Θα μπορούσε να είναι ένα κλασικό παγωτό όπως βανίλια, στριατσιατέλα, επίσης θα μπορούσαν να συνοδεύονται από μικρές μπουκίτσες μπακλαβαδάκια. Ακόμη, θα μπορούσε να είναι ένα ανάλαφρο cheesecake ή κάποιο τιραμισού συνδυαστικά με τον καφέ.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved