Pexels Πώς θα μαγειρέψεις ιδανικά το κάθε κομμάτι από το κοτόπουλο

Ένας οδηγός θέλει να τιμήσεις το κάθε κομμάτι ξεχωριστά. 

Κοτόπουλο να είναι και ας είναι μαγειρεμένο όπως θέλει. Τηγανητό, ψητό, στο γκριλ, στο φούρνο. Ό,τι θέλεις. Το κοτόπουλο μπορεί να είναι ένα και μοναδικό, αλλά αυτο δεν σημαίνει πως οι συνταγές δεν μπορούν να διαφέρουν. Για την ακρίβεια, κάποιες προκύπτουν πιο νόστιμες από κάποιες άλλες. Οπότε γιατί να μην τις δοκιμάσεις; Σωστά;


Στήθος

chickenbreast

Βολικά όσο δεν φαντάζεσαι. Είτε τα μαγειρέψεις στο τηγάνι με νερό, είτε στο γκριλ του φούρνου σου, είτε ανάψεις τη σχάρα, είσαι βέβαιος για τη γεύση αλλά και για το γεγονός ότι τρως το κομμάτι με τα λιγότερα λιπαρά. Ποσώς μας ενδιαφέρει αυτό ωστόσο. Εμείς λέμε πάντα ότι το στήθος πρέπει να σερβίρεται ψητό, να κόβεται σε παράλληλες φέτες και στη συνέχεια να μπαίνει σε σάντουιτς. Μαζί με ντομάτα, αβγοσαλάτα ή μαγιονέζα και λιωμένο τυρί, δημιουργεί ένα από τα καλύτερα και πιο γευστικά σάντουιτς.

Μπούτια

chickenfried

Στην Αμερική δεν είναι χαζοί. Ξέρουν πως άπαξ και θες να τιμήσεις την αυθεντική νοτιοαμερικάνικη συνταγή του τηγανητού κοτόπουλου, θέλεις δύο πράγματα: μπούτια και σωστό deep fried. Το βουτυρόγαλο μαζί με το αλεύρι και τα μπαχαρικά είναι το 50% της γεύσης, μιας και συνδυάζει από το μαύρο πιπέρι και την σκόνη σκόρδου, μέχρι την γλυκιά πάπρικα και το πιπέρι καγιέν. Μετά είναι το τηγάνισμα. Θέλεις  λαμπερή, χρυσαφένια κρούστα, που θα την επιτύχεις τόσο με ηλιέλαιο όσο και με φυστικέλαιο. Ιδανικά, το τηγάνισμα για ένα μπούτι κοτόπουλου δεν θέλει περισσότερο από 3 λεπτά για να το πετύχεις.

Φτερούγες

nashville hot wings

Μπορεί το μυαλό σου να πηγαίνει στο bucket του KFC, αλλά η αλήθεια είναι πως η φτερούγα μαγειρεύεται ακόμη καλύτερα στο φούρνο. Ωστόσο, αν θέλουμε να είμαστε παραδοσιακοί, πρέπει να παραδεχτούμε πως η σωστή φτερούγα είναι καυτερή και πως επιβάλλεται να είναι Nashville – από την εν λόγω περιοχή. Και είχαμε φροντίσει ήδη να κάνουμε την συνταγή σε ξεχωριστό κείμενο που μπορείς να δεις εδώ.

Κόκκαλο

chicken soup

Κακά τα ψέματα, αν έχουμε μάθει κάτι από την ελληνική κουζίνα, είναι πως τίποτα δεν πάει για πέταμα. Το κόκκαλο μαζί με κύβο γεύσης, καρότα, άνηθο, πατάτα και ρύζι -ενδεχομένως και με την βοήθεια από άλλα κομμάτια όπως μικρά μπουτάκια- είναι η κοτόσουπα που σε μεγάλωσε, η σούπα που σου έκανε η γιαγιά σου προκειμένου να περάσει το κρύωμα. Θέλει σιγανή φωτιά μέχρι να βράσουν τα υλικά και σε περίπτωση που έχεις βάλει και κοτόπουλο από άλλα μέρη, φρόντισε να τσεκάρεις με το μαχαίρι αν έχει βράσει καλά – θα πρέπει να κατεβαίνει κάτω χωρίς δυσκολία.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved