Getty Images Πόσο πάει το κοστούμι;

Όσο και να πάει, εμείς σου βρήκαμε 3 τρόπους για να μοιάζει ακριβότερο.

Υπάρχει αυτή η διάσημη ρήση στο Pinterest, που επαναλαμβάνεται συχνά-πυκνά πάνω σε διάφορα pins, και λέει πως «ένα καλοραμμένο κοστούμι είναι για τις γυναίκες ό,τι ένα σετ sexy εσωρούχων για τους άντρες»… διεγερτικό θα προσθέσουμε εμείς εδώ επεξηγηματικά για όσους δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στα εσώρουχα και περνάνε κατευθείαν στο παρασύνθημα.

Και αυτό είναι ένα ενδυματολογικό κλισέ που δεν έχει τολμήσει να αμφισβητήσει κανείς από καταβολής κόσμου. Το κοστούμι όμως, δεν είναι μόνο ένα όπλο αποπλάνησης στην φαρέτρα του σύγχρονου άντρα αλλά και ένα «εργαλείο δουλειάς» για όσους εργάζονται σε μία εταιρία με συγκεκριμένο dress code, το οποίο απαιτεί να αλλάζεις σακάκι, παντελόνι και πουκάμισο μέρα μπαίνει – μέρα βγαίνει.

GettyImages 630819956

 

 

Αν, λοιπόν, δεν είσαι κάποιο golden boy και δεν είσαι διατεθειμένος να δίνεις 1.000-1.500 ευρώ για κάθε κοστούμι που κρέμεται στην ντουλάπα σου, τότε θα καταφεύγεις και εσύ στην λύση των economy brands και στην αγορά του συγκεκριμένου ρούχου στην πιο οικονομική εκδοχή του. Και μπράβο σου και να τα λέμε και αυτά, αλλά δεν υπάρχει λόγος το κοστούμι σου να «διατυμπανίζει» την τιμή του, εκτός αν θες να το δείξεις στη μαμά σου για να την πείσεις ότι δεν είσαι σκορποχέρης, ό,τι δεν στα τρώνε οι γυναίκες και δεν κάνεις τη «μεγάλη ζωή».

Ανοίξαμε που ανοίξαμε το φάκελο, δες εδώ και τα 7 λάθη που κάνεις όταν αγοράζεις κοστούμι

Για όλους τους υπόλοιπους μπορείς να εφαρμόσεις τα 3 tips παρακάτω και να αγοράζεις μόνο κοστούμια που φαίνονται πολύ ακριβότερα από όσο πραγματικά είναι. «Θα βάλω το κοστούμι μου, θα βάλω την γραβάτα μου, στο πέτο το λουλούδι μου και όπου με βγάλει η στράτα μου», που έλεγε και ο Αντύπας το 1995, αλλά στην lux version του γιατί εκεί που θα σε βγάλει θα είναι κάπου που θα μπορείς να «σταθείς» με αυτή την υπέρκομψη ενδυματολογική επιλογή σου.

GettyImages 698619818

 

#1 Μεγάλο μανίκι

Πρέπει το πουκάμισό σου να εξέχει τουλάχιστον δύο δάχτυλα από το μανίκι του κοστουμιού σου, οπότε το να το κοντύνεις σωστά και να μην σου κρέμεται στα χέρια λες και φοράς τη στολή που έβαλε η Βουγιουκλάκη στο «Η Αλίκη Δικτάτωρ», είναι πολύ σημαντικό για να φαίνεται custom made το σακάκι σου.

 

#2 Βρες το κουμπί του

Τα ακριβά κοστούμια έχουν στα σακάκια τους μεταλλικά ή ξύλινα κουμπιά, τα πιο φτηνά έχουν πλαστικά. Θα το πας που θα το πας στον ράφτη για τα μανίκια, ε κάνε και μία αντικαταστασούλα. «Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες» και το στυλ στις κουμπότρυπες.

 

#3 Η μονοχρωμία είναι φίλη σου

Μην ριψοκινδυνεύσεις υφάσματα που λαμπυρίζουν και έχουν πάνω τους διαφόρων ειδών ρίγες. Είναι εξαιρετικά πιθανό, έως και βέβαιο, πως θα φαίνεται ότι δεν είναι αγορασμένα από κάποιο γραφικό κατάστημα της Savile Row. Τα μονόχρωμα μπλε, γκρι, μπεζ και μαύρα κοστούμια σε ματ ύφανση, είναι πάντα μία ασφαλής επιλογή. Σαν να παίζεις όβερ σε ματς της Ρεάλ Μαδρίτης ένα πράγμα.



©2016-2025 Ratpack.gr - All rights reserved