Η πλειοψηφία των ανδρών, φοβάται το σακάκι. Τους αρέσει, τους εμπνέει, θέλουν να το φορούν, αλλά πιστεύουν πως δεν υπάρχει ουσιαστική αφορμή πέρα από τους γάμους, τα Χριστούγεννα και, ίσως, κάποια γενέθλια. Αλλά δεν είναι έτσι.
Το σακάκι δεν φτιάχτηκε μόνο για επίσημα events. Δεν ταιριάζει μόνο με το καλό παντελόνι, την γραβάτα και το tie bar. Δεν είναι μόνο για όσους δουλεύουν νύχτα στα μαγαζιά. Όχι. Το σακάκι δημιουργήθηκε για να αναδεικνύει το αντρικό στυλ. Συνδυάζεται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Και τρεις νέοι ηθοποιοί, που ξεχωρίζουν για το στυλ τους, παραδίδουν μαθήματα για τους τρεις πιο ασφαλείς τρόπους για να φορέσεις ένα σκουρόχρωμο σακάκι.
Ο Nat Wolff (αριστερά), επιλεγεί την κλασσική επιλογή. T-shirt με σακάκι. Μόνο που το t-shirt πρέπει να είναι και αυτό σκουρόχρωμο και ειδικά στην περίπτωση που πρόκειται να κυκλοφορήσεις το βράδυ (για να λέμε την αλήθεια επιτρέπεται μόνο μαύρο). Είναι η επιλογή που δεν απογοητεύει ποτέ και η πιο συνηθισμένη στους πιτσιρικάδες που ανακαλύπτουν την μαεστρία στο καλό σακάκι.
Ο πρωταγωνιστής της ταινίας για την ζωή του James Dean (Life), Dane DeHaan (κέντρο), επιλέγει αυτό που ονομάζουμε smart casual. Το σακάκι έχει υποστηρικτικό ρόλο και ο ίδιος προτιμά μία μακρυμάνικη μπλούζα για την εμφάνιση του. Στην προκειμένη περίπτωση, η οριζόντια ρίγα είναι εξαιρετική επιλογή διότι κάνει τους πολύ αδύνατους τύπους να φαίνονται πιο ογκώδεις. Τέλος, ο παραδοσιακός Austin Stowell (δεξιά) επιλέγει το three piece suit. Η διαφορά του, είναι πως τονίζει το χρώμα του γιλέκου και του σακακιού, επιλέγοντας μαύρο πουκάμισο και γραβάτα. Οποιοδήποτε άλλο αξεσουάρ, τύπου tie bars και μαντηλάκια για το πέτο, έχουν μείνει σπίτι. Είναι ένα στυλ που δεν θέλει υπερβολή.
Μην φρικάρεις λοιπόν και μην αγχώνεσαι για το θέμα σακάκι. Λύσεις υπάρχουν. Βρες την δική σου. Ή έστω πάρε ιδέες από τον γκουρού των Blazers, τον Κίανου Ριβς.