Θα έχεις μάθει για την ίδρυση της Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας. Τρομερρή ιδέα, παιδιά! Μακάρι να κακτήσουμε ως έθνος και τον Άρη κάποια στιγμή. Ωραίοι οι δορυφόροι, οι διαστημικοί σταθμοί και τα διαστημόπλοια, αλλά, ξέρεις, οι άνθρωποι που κυκλοφορούν σε αυτά δεν είναι μόνο ιδιοφυΐες, αλλά και πολύ καλά προπονημένοι καθώς οι συνθήκες που επικρατούν στο διάστημα είναι εξαιρετικά επίπονες για το ανθρώπινο σώμα.
Αν θες να νιώσεις λίγο από την προπόνηση σου, δοκίμασε το παρακάτω πρόγραμμα που έχει σχεδιάσει η Νόρα Πέτερσεν, επικεφαλής της ομάδας εκγυμναστών της Ευρωπαϊκού Κένρου Διαστήματος. Οι ασκήσεις αυτές στοχεύουν στην ενδυνάμωση των κοιλιακών. Και αυτό είναι πάντα καλο, είτε σκοπεύεις να πατήσεις στο φεγγάρι είτε όχι.
1. Προβολές με σάκο (περιστροφή)
Ξεκίνα από όρθια θέση κρατώντας το σάκο στο ύψος της λεκάνης. Κάνε μπροστινή προβολή του δεξιού ποδιού όσο πιο μακριά μπορείς, χαμηλώνοντας το αριστερό σου γόνατο μέχρι σχεδόν να αγγίξει στο πάτωμα. Γύρνα το κορμό σου προς τα δεξιά, φροντίζοντας ώστε ο σάκος να κάνει την ίδια τροχιά. Προσοχή: θα πρέπει να ακολουθεί την κίνηση του κορμού και όχι να τον κινείς ταυτόχρονα με αυτό. Γύρνα το κορμό σου στο κέντρο και επίσρεψε στην αρχική θέση, παίρνοντας ώθηση από το δεξιό σου πέλμα.
Σετ: 3 | Επαναλήψεις: 10 για κάθε πόδι| Διάλειμμα:-
2. Floor wiper με μπάρα
Κατά λέξη θα το λέγαμε υαλοκαθαριστήρας εδάφους, αλλά θα σε έπαιρναν τα γέλια και δίκιο θα είχες. Ξάπλωσε στο έδαφος και κράτα την μπάρα πάνω από το στήθος σου με τα χέρια τεντωμένα. Κρατώντας τα πόδια ενωμένα, τεντωμένα, κλειστά , σήκωσε τα προς το κεφάλι σου. Όταν τα φέρεις όσο πιο κοντά γίνεται, κατέβασέ τα προς τα δεξιά, χωρίς όμως να ακουμπήσουν στο έδαφος. Σήκωσε τα ξανά και κατέβασε στα αριστερά. Αυτό είναι μία επανάληψη –δεν σε χάλασε.
Σετ: 3 | Επαναλήψεις: μέγιστος αριθμός για 30’’| Διάλειμμα:-