Gladiator 2: Τι ξέρουμε για τη νέα ταινία που δεν θα έχει Russell Crowe

Πέρασαν περίπου 20 χρόνια αλλά τελικά γίνεται πραγματικότητα.

Πριν από περισσότερα από 20 χρόνια, ο Ridley Scott αναβίωσε μόνος του το ιστορικό έπος ως μια πιεστική ανησυχία όταν ο εντυπωσιακός Gladiator με σπαθιά και σανδάλια έκανε μια δολοφονία στο box office στο δρόμο του για πολλά βραβεία Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένης της «Καλύτερης Ταινίας».

Έκτοτε, το είδος δεν κατάφερε να φτάσει ξανά στα ίδια ύψη, με τον ίδιο τον σκηνοθέτη να αποτυγχάνει επανειλημμένα σε αυτό το θέμα. Ωστόσο, αν υπάρχει μια ταινία που έχει τη δυνατότητα να ξανασυλλάβει τη μαγεία του αρχικού Gladiator, τότε αυτή είναι η πολυαναμενόμενη συνέχεια. Ομολογουμένως, υπάρχει κάποια απογοήτευση που μια απλή συνέχεια κληρονομιάς κρίθηκε πιο άξια από την υπερφυσική φαντασίωση του Nick Cave που ταξιδεύει στο χρόνο, αλλά η συνέχεια του Gladiator είναι ωστόσο ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα στο ημερολόγιο κυκλοφορίας.

Μια τεράστια παραγωγή με όλη τη σημασία της λέξης, το Gladiator 2 θα ελπίζει να μιμηθεί την επιτυχία του προκατόχου του και, δεδομένου του αθροίσματος των μερών του, δεν υπάρχει λόγος να υποθέσουμε ότι δεν θα το κάνει.

 

 

Λοιπόν, ποιος είναι στο καστ του Gladiator 2;

Ο Paul Mescal αναλαμβάνει Lucius Verus, αντικαθιστώντας τον Spencer Treat Clark, ο οποίος έπαιξε τον ρόλο στο πρωτότυπο. Η Connie Nielsen θα επιστρέψει ως μητέρα του Lucius, Lucilla, ωστόσο, με τον Derek Jacobi είναιτο μόνο άλλο μέλος του Gladiator που θα επιστρέψει ως ο συγκλητικός Gracchus. Η πιο αξιοσημείωτη προσθήκη είναι ο Denzel Washington, ο οποίος θα υποδυθεί έναν πρώην σκλάβο που έγινε έμπορος όπλων με ένα τσεκούρι για άλεσμα.

Ο Pedro Pascal υποδύεται τον στρατιωτικό διοικητή που καταδικάστηκε σε μονομαχία για ανυπακοή, με τους Τζόζεφ Κουίν και Φρεντ Χέκνινγκερ ως συγκυβερνώντες αυτοκράτορες Καρακάλλα και Γέτα. Οι Lior Raz, Peter Mensah, Matt Lucas, May Calamawy και Tim McInnerny είναι τα άλλα ονόματα που έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής, αν και τα ονόματα των χαρακτήρων και οι λεπτομέρειες παραμένουν σε μεγάλο βαθμό κρυφά.

Επανενωμένος με τον Αμερικανό σκηνοθέτη του American Gangster, ο Denzel Washington θα βουτήξει τα δάχτυλα των ποδιών του στα νερά της αρχαίας ιστορικής βόμβας για πρώτη φορά στο Gladiator 2, και ενώ το όνομα του χαρακτήρα του δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, κάποιες λεπτομέρειες έχουν αποκαλυφθεί. Σε συνέντευξή του στο Deadline, ο Scott περιέγραψε τον ρόλο του Washington ως παραλληλισμό με πραγματικούς αριθμούς: «Έπρεπε να υπάρχουν οι έμποροι όπλων της περιόδου. Εδώ είναι ένας άνθρωπος που είναι ήδη πλούσιος από την προμήθεια των όπλων, τους καταπέλτες. Το χόμπι του είναι σαν στάβλος αγώνων εκτός από τους μονομάχους. Έχει έναν στάβλο με 30 ή 40 μονομάχους».

 

 

 

Ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ θα είναι ένας πρώην σκλάβος και πρώην μονομάχος που συγκέντρωσε τεράστια περιουσία για τον εαυτό του, με τον Scott να υπονοεί ότι ο χαρακτήρας «έχει ήδη σκέψεις και σχέδια για την πιθανή ιδέα να πάρει την εξουσία από αυτούς τους δύο τρελούς πρίγκιπες». Οι λεπτομέρειες κρατούνται κρυφές προς το παρόν, αλλά όσα είναι γνωστά για την πλοκή του Gladiator 2 μέχρι στιγμής υποδεικνύουν ότι ο Lucius θα προσπαθήσει να ανακτήσει το εκ γενετής δικαίωμα του και να διακρίνει τον φίλο από τον εχθρό αφού επιστρέψει από την αυτοεξορία για να διεκδικήσει αυτό που του ανήκει.

Ο Lucius υποτίθεται ότι θα ανέβαινε στην εξουσία ως Καίσαρας, αλλά έχοντας δει από πρώτο χέρι τη γενναιότητα και τη θυσία του Μάξιμου, γύρισε την πλάτη του στο πεπρωμένο για να χαράξει τη δική του κληρονομιά. Παραμένει ανεπιβεβαίωτο, αλλά αναμένεται ότι το τόξο του θα τον εμπλέξει στη μάχη μέσα από την αρένα των μονομάχων και στην πλοήγηση στο ύπουλο πολιτικό έδαφος.

Πότε μας έρχεται

Με τα γυρίσματα να έχουν διακοπεί για σχεδόν πέντε μήνες λόγω της απεργίας SAG-AFTRA, το Gladiator 2 κατέληξε να τρέχει πίσω από το χρονοδιάγραμμα, αλλά τα γυρίσματα κατάφεραν να ολοκληρωθούν τον Ιανουάριο του 2024. Η πιο πιθανή ημερομηνία είναι η 22η Νοέμβρη για την κυκλοφορία του. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved