Intime Με 15 ευρώ τα αμνοερίφια, οι κρεοπώλες προτείνουν να αγοράσεις σουβλάκια

Επειδή το αρνάκι φέτος το Πάσχα είναι αλμυρό, τρέξε για σουβλάκια.

Όχι που δε θα είχε παίξει η λέξη ακρίβεια σε ρεπορτάζ για το Πάσχα. Συνηθισμένα τα βουνά απ’ τα χιόνια. Σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ για την τιμή στα αμνοερίφια στη Θεσσαλονίκη, η δημοσιογράφος μετέφερε όλα όσα της λένε οι κρεοπώλες. Συγκεκριμένα, αρχικά προβλήθηκε ένα πλάνο με μια υπάλληλο να γράφει σε πινακίδα κρεοπωλείου: «Επειδή το αρνάκι φέτος είναι "αλμυρό", κάντε έγκαιρα τις παραγγελίες σας για σουβλάκια».

Στη συνέχεια η δημοσιογράφος σχολίασε: «Έχει ξεκινήσει από μια συγκεκριμένη τιμή το κατσίκι και το αρνί και αν εξαιρέσουμε τα σούπερ μάρκετ που έχουν αυτό το πλαφόν, όλη η υπόλοιπη αγορά έχει ανεβάσει στα ύψη την τιμή του. Χθες στο Καπάνι είχαμε αύξηση είχε πάει στα 13 ευρώ και στα κρεοπωλεία χτες, π.χ. στο συγκεκριμένο κρεοπωλείο είχε 15,80. Ο άνθρωπος (σ.σ. ο κρεοπώλης) μου λέει "αν πάρω κι άλλα δεν ξέρω αν η τιμή θα παραμείνει η ίδια, μπορεί να αυξηθεί ακόμα περισσότερο. Δεν με συμφέρει να αγοράσω κι άλλα". Το ίδιο μου είπαν και αρκετοί κρεοπώλες στην κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα τι να κάνουμε; Ε, πάρτε σουβλάκια».

 

 

Με τις τιμές να έχουν ανέβει στα ύψη, ίσως τελικά το Πάσχα να είναι μία καλή αφορμή να το γιορτάσεις με σουβλάκια. Αλλιώς θα χρειαστεί να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved