Αυτό το κείμενο γράφεται στις 6μιση το πρωί, έχει ήδη αρχίσει να βγαίνει ήλιος και οι λέξεις που βλέπετε προέρχονται από τερααααστια προσπάθεια πατήματος πλήκτρων. Η πληκτρολόγηση γίνεται αργά και βασανιστικά, με αμέτρητα autocorrect και τα κουμπιά να κάνουν κύκλους πάνω στο πληκτρολόγιο. Οκτάρια δηλαδή.
«Πότε θα σοβαρευτείς;» είναι η ατάκα που βουίζει στο αυτί μου και γίνεται πιο ενοχλητική κι απ’ τη ζάλη μου. «Έλα ντε!», είναι η απάντηση. «Σοβαρά μιλάω» συνεχίζει το βουϊτό στο αυτί μου. «Θες συγκεκριμένη απάντηση; Μήπως να υπογράψουμε και κάποιου είδους συμφωνία;». Μπορώ να ξέρω δηλαδή πότε θα πω «I ‘m too old for this shit» που έλεγαν και στο «Φονικό όπλο» και να κόψω μαχαίρι τα νυχτοπερπατήματα; Κι όμως, υπάρχουν κάποιοι που ξέρουν. Ή έστω προβλέπουν.
Το «PC World» έκανε μία έρευνα σχετικά με την ηλικία όπου ο άνθρωπος βάζει τέλος στο clubbing μέχρι πρωίας, αυτό δηλαδή που εμείς εδώ αποκαλούμε «ξεφτίλισμα».
Σύμφωνα λοιπόν με αυτή τη μελέτη, στα 37 μας παίρνουμε… σύνταξη από τη νύχτα, γινόμαστε παλαίμαχοι της άσωτης ζωής και αρχίζουμε πια να μπαίνουμε σε ένα πιο ήσυχο καλούπι το οποίο συνήθως εκτείνεται μεταξύ σπιτιού, καναπέ και τηλεόρασης.
Έχοντας βέβαια ήδη αρχίσει να προετοιμάζουμε το έδαφος της εξόδου από τη ζωή «της εξόδου» από τα 31 μας, όταν σιγά-σιγά οι νύχτες μακριά από το σπίτι μειώνονται σταδιακά και η διασκέδαση περιστρέφεται γύρω από dvd, φαγητό, παρέα και άραγμα στο σαλόνι.
Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα πάντα. Στην οποία πήραν μέρος συνολικά 5.000 άτομα, με το 29% να δηλώσει πως δεν μπορεί να διαχειριστεί το hangover της επόμενης μέρας, το 22% ότι βαριέται μέχρι και να ετοιμαστεί για να βγει, ενώ το 12% είπε πως δεν θέλει ή δεν μπορεί να αφήσει τα παιδιά σε babysitter για να ξεπορτίσει.
Παράλληλα, το 37% των ερωτηθέντων απάντησε πως είναι τουλάχιστον αξιολύπητοι οι 40αρηδες και 50αρηδες που διασκεδάζουν μέχρι το πρωί μαζί με τα νιάνιαρα, ενώ το 46% είπε ξεκάθαρα ότι προτιμά να χαλαρώνει στο σπίτι, με το 30% να θεωρεί την ταινία και τον καναπέ ως τον καλύτερο τρόπο και χώρο νυχτερινής διασκέδασης.
Όπως είπε και ο ερευνητής Ματ Ουόλμπερν, «η έρευνα διαπιστώνει ότι στην εποχή μας εκτιμούμε ιδιαίτερα τις οικιακές ανέσεις περισσότερο από μια ταραχώδη κοινωνική ζωή. Είναι αδύνατο πλέον να βαρεθεί κανείς πλέον στο σπίτι με τόσες τεχνολογικές ανέσεις.
Ο συνδυασμός social media, online shopping, και gaming μπορεί να κάνει μια νύχτα περισσότερο ευχάριστη από μια βραδινή έξοδο». Σωστός ο Ματ, αλλά δεν είμαι ακόμα έτοιμος για να τα βροντήξω και να μείνω μέσα στο σπίτι βλέποντας την αρχική σελίδα του facebook, ψωνίζοντας από το e-bay και παίζοντας online πόκερ. Άλλωστε, έχω οκτώ χρόνια ακόμα μπροστά μου. Άσε με να τα ζήσω κι όταν τελειώσει η νυχτερινή καριέρα μου το ξανασυζητάμε.