Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος ίσως ξεκινήσει από τους Έλληνες μετεωρολόγους

Δράκοι, ίντριγκες, κιτρινίλα και μία διαδικτυακή κόντρα βγαλμένη από τις «χρυσές εποχές» του τηλεοπτικού κατινάζ.

Διαχρονικά, στα ελληνικά media, υπάρχει πλεόνασμα στο ξεκατίνιασμα. Οι μισθοί μπορεί να μην είναι καλοί (εκτός αν συμμετέχεις στο Survivor All Star), η ποιότητα να έχει ξύσει τον πάτο και να σκάβει με μανία λες και ψάχνει για αρχαία, αλλά όσον αφορά την ίντριγκα και την κιτρινίλα δεν επιτρέπεται να έχουμε παράπονο. Από τα χρόνια της «χρυσής τηλεόρασης», τότε που η Τατιάνα Στεφανίδου, η Χριστίνα Λαμπίρη, η Σία Λιαροπούλου και τα άλλα παιδιά έκαναν πρωταθλητισμό στο «κατινάζ», τα ελληνικά media έχουν περάσει στο υποσυνείδητο και το τηλεοπτικό DNA μας «πώς έτσι πρέπει να γίνεται η δουλειά». Ήταν τότε που το κοινό παρακολουθούσε αποσβολωμένο τις εκπομπές του Alter και σταδιακά μετατράπηκε σε μία μάζα που διψάει για ίντριγκα. Ένα αδηφάγο τηλεοπτικό τέρας και ένα κοινό που δεν αισθάνεται κορεσμό. Ο αρκουδιάρης και η αρκούδα μαζί σ’ ένα σώμα.

Σε όλη αυτή την κατάντια, υπήρχε μία συγκεκριμένη κατηγορία που κατάφερνε να ξεφύγει από τη δίνη της κιτρινίλας. Έβγαιναν στο τέλος των δελτίων ειδήσεων και ενημέρωναν το τηλεοπτικό κοινό για τον καιρό της επόμενης ημέρας: Ατμοσφαιρική πίεση, θερμοκρασία, υγρασία από μετεωρολογικούς σταθμούς ήταν οι πληροφορίες που κατείχαν ώστε να καταλήξουν στην πρόγνωση. Ωστόσο στην εποχή των clickbait, περάσαμε από την πρόγνωση στην πρόβλεψη. Λες και είναι δελτίο Στοιχήματος. Και πριν δούμε τους μετεωρολόγους να δίνουν τις προγνώσεις τους στο 12Χ ή στη Match Money για το «παρολί της εβδομάδας», ας μιλήσουμε γι’ αυτό το φαινόμενο.

 

 

Η νέα κόντρα που έχει φουντώσει στα ελληνικά media είναι εκείνη των μετεωρολόγων. Διάβασε τι γίνεται:

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σε ανάρτησή του τονίζει πως «έρχεται ισχυρό και με διάρκεια κύμα χιονοκαιρίας». «Όπως λέμε εδώ και πολλές ημέρες και παρά τις προσπάθειες ορισμένων να κάνουν "θόρυβο", έρχεται ένα ισχυρό και με διάρκεια κύμα χιονοκαιρίας. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι και τα μέσα της άλλης εβδομάδας περίπου τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι πυκνές χιονοπτώσεις, ο ισχυρός και τοπικά ολικός παγετός, οι τοπικά θυελλώδεις βοριάδες αλλά και οι βροχές - καταιγίδες στα πιο νότια θαλάσσια τμήματα. Παίρνουμε τα κατάλληλα μέτρα και παραμένουμε διαρκώς ενημερωμένοι ακολουθώντας τις οδηγίες της πολιτείας».

Τα κατάλληλα μέτρα τα πήρε κι εκείνος. Αφού έδωσε την πρόγνωση, πέταξε και την σπόντα για... συναδέλφους. Για εκείνους τους μετεωρολόγους που ζωγραφίζουν δράκους στα σύννεφα. «Μετεωρολογική παρειδωλία. Οι δράκοι στην Ευρώπη σχετίζονται με τα στοιχεία της φωτιάς και στην Κορέα με τα στοιχεία του νερού και της φύσης. Πιστεύεται ότι προκαλούν τα σύννεφα και την βροχή. Στην Ελλάδα υπάρχουν ''δράκοι" που φέρνουν χιόνι;», γράφει ο κ. Κολυδάς στον προσωπικό του λογαριασμό. Ο Γιάννης Καλλιάνος πήρε κι αυτός θέση (αλίμονο), με νέα ανάρτηση οποία τιτλοφόρησε ως «Μούφα ολκής ο χιονιάς της Αττικής». Από την πλευρά του, ο Σάκης Αρναούτογλου τόνισε ότι χρειάζεται προσοχή, καθώς «πολλά γράφονται στο Ίντερνετ και διαδίδονται κάποιες φοβερές ανακρίβειες, με μεγάλους τίτλους που δεν ισχύουν».

Όλοι παίρνουν μέρος σε αυτήν την τηλεοπτική και σοσιαλμιντιακή κόντρα που ανεβάζει τις μετοχές τους αλλά κατεβάζει την προσωπικότητά τους. Γίνονται μέρος του προβλήματος, βάζουν το δικό τους λιθαράκι στην κιτρινίλα των media. Τελικά θα χιονίσει ή όχι; Δεν έχει καμία σημασία.

Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος ίσως ξεκινήσει από τους μετεωρολόγους. Κι αφού είναι της μόδας, θα δώσουμε κι εμείς τη δική μας πρόγνωση. Ίσως να χιονίσει, ίσως και να βρέξει, όπως και να ‘χει, η κιτρινίλα στα media θ’ αντέξει.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved