Το revival του Spider-Man TAS έχει πιο νόημα από ποτέ

Η συνέχεια του Spider-Man TAS έχει πέσει επίσημα στο τραπέζι και προσευχόμαστε να είναι αλήθεια.

Κάνουμε σταυρουδάκια μπας και πιάσουν τα παρακάλια μας προς την Marvel. Με το X-Men ’97 να είναι κατά γενική ομολογία ό,τι πιο επιτυχημένο έχουμε δει από το MCU στην μετά-Avengers: Endgame εποχή, βγάζει τεράστιο νόημα η επιστροφή της κορυφαίας animated superhero σειράς -μαζί με το Batman TAS- όλων των εποχών. Σαφώς και μιλάμε για το σίριαλ που μας σύστησε τον Spiderman στην καλύτερη εκδοχή του, τη σειρά που παρέα με τους X-Men και τους Fantastic Four μας έμαθε να αγαπάμε την Marvel και που μας άφησε με το παράπονο με το ατελείωτο φινάλε του.

 

 

Spider-Man TAS ξανά από την αρχή

Το X-Men ’97 είναι πραγματικά μια animated όαση, πολύ πιο ωραία και πιστευτή, από όλη αυτή τη σαπίλα που βλέπουμε στο Multiverse Saga η οποία οδηγεί το MCU με μαθηματική ακρίβεια στα βράχια. Και ο λόγος είναι πραγματικά πολύ απλός: Διότι το show δεν φοβάται να πάρει σκοτεινή τροπή στα γεγονότα, ακόμα και αν πρόκειται να «τερματίσει» οριστικά μερικά από τα πλέον λατρεμένα πρόσωπά του. Ενδεχομένως, επιτέλους συνειδητοποίησαν ότι επειδή ανήκουν πλέον στην Disney δεν σημαίνει ότι όλα θα έχουν happy ending.

Το X-Men ’97 κάνει σωστά, ό,τι κάνει λάθος το MCU.

Πέραν όμως της εκπληκτικής ιστορίας που βλέπουμε να ξετυλίγεται και συνεχίζει το plot ακριβώς από εκεί που σταμάτησε το 1997, η επιτυχία της δίνει έναν ακόμα σοβαρό λόγο στην αντίστοιχη σειρά Spider-Man να αποκτήσει μια συνέχεια, ακόμα και τόσα χρόνια αργότερα.

Άλλωστε, το φινάλε εκείνης της σειράς σήμερα, βγάζει πολύ μεγαλύτερο νόημα σήμερα, καθώς στα τελευταία επεισόδια είχαμε δει τον Spider-Man να γνωρίζει και άλλους variants του, όπως συνέβη στο Spider-Man: No Way Home. Μόνο που στην τελευταία του σκηνή της σειράς, δεν έπεσαν ακριβώς τίτλοι τέλους αλλά μια άνω τελεία στην ιστορία.

 

 

Για όποιον δεν θυμάται, ο Spider-Man του Peter Parker μετά τα Secret Wars (κάτι παρόμοιο με αυτό που θα δούμε στους Avengers) και την επικράτησή του σε βάρος του κακού του variant, Spider-Carnage, μπαίνει στο Multiverse μαζί με την Madame Web και ξεκινάνε την αναζήτηση για την Mary Jane, η οποία έχει χαθεί στο υπερσύμπαν μετά από μία μάχη με τον Green Goblin.

Ακόμα όμως και αν δεν υπήρχε ένα τέτοιο φινάλε, η σειρά που μας έμαθε να λατρεύουμε τη Marvel έχει κάθε λόγο να επιστρέψει στη ζωή μας, από τη στιγμή που την αντιμετωπίσουν με τον ίδιο σεβασμό όπως το X-Men ’97.

Πείτε ό,τι θέλετε για τα superhero cartoon των 90’s, αλλά θα έχουν πάντα μεγαλύτερη πέραση, ακόμα και από την πιο λαμπερή παραγωγή.

Η μόνη επιτυχία του Madame Web λέγεται Sydney Sweeney



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved