Unsplash Το συναίσθημα που περιμένεις «πολικό αεροχείμαρρο» ενώ έξω έχει λιακάδα

Κάνουμε χιούμορ για να γλιτώσουμε την ξενέρα, την οποία ήδη νιώθουμε.

Ίσως και να μην το έχουμε δει τόσο ζεστά όσο πρέπει, αλλά ίσως είναι για καλό το γεγονός ότι έρχεται η ραγδαία μεταβολή του καιρού αυτή τη στιγμή και όχι λίγες βδομάδες αργότερα που είναι Πάσχα. Στην τελική, θα καθαρίσει πλήρως η ατμόσφαιρα από την αφρικανική σκόνη η οποία έχει λερώσει τα πάντα, μέχρι και το οξυγόνο που αναπνέουμε που λέει ο λόγος.

 

 

Βάσει όλων όσων γνωρίζουμε, τις επόμενες μέρες -μπορεί και ώρες- θα βιώσουμε έναν «πολικό αεροχείμμαρο» όπως αναφέρθηκε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, μια καταιγίδα που θα σκεπάσει τη χώρα, θα σκορπίσει κρύο και ταυτόχρονα θα κάνει μπουγέλο κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα της Ελλάδος.

Καταιγίδα: 5 «παρατράγουδα» που μόνο οι ελληνικοί δρόμοι μπορούν να γεννήσουν

Αυτό το φαινόμενο, θα κορυφωθεί σύμφωνα με τις προβλέψεις από τη  Παρασκευή (19/4) έως και τα μέσα του Σαββατοκύριακου, με τα Επτάνησα, τα ηπειρωτικά, την Πελοπόννησο, τη Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου να αναμένεται να «πληρώσουν» τη λυπητερή.

 

 

Πόσο μίζερο να περιμένεις καταιγίδα ενώ βλέπεις την λιακάδα

Αυτό το συναίσθημα ίσως είναι το χειρότερο από όλα. Τη μία μέρα πηγαίνεις με το κοντομάνικο στη δουλειά, το απόγευμα κάνεις βόλτα με το σορτσάκι, την άλλη ξέρεις πως πρέπει να ξανακατεβάσεις τα χειμωνιάτικα από το πατάρι γιατί θα πέσει τουλάχιστον 10 βαθμούς η θερμοκρασία και έξω θα κάνει χαλασμό.

Κοιτάζεις τον ουρανό που δεν έχει καν σύννεφο στον ουρανό και αισθάνεσαι μέσα σου «δεν μπορεί να ρίξει τέτοια βρόχα». Αρνείσαι να το πιστέψεις, αλλά θα το κάνεις.

Περιμένουμε να δούμε Ευαγγελάτο όταν πιάσει η μπόρα.

Γενικώς αυτό το συναίσθημα που κοιτάζεις έξω το ζεστό, καλοκαιρινό τοπίο και σκέφτεσαι ότι σύντομα δεν θα βλέπεις τίποτα μπροστά σου από το λασπόβροχο ενώ, κλασικά, οι ελληνικοί δρόμοι θα παραλύσουν από την κίνηση.

Αυτό το απαίσιο συναίσθημα της προγραμματισμένης ξενέρας η οποία περιμένει καρτερικά την γαλήνη, όπως η αναμονή του «πολικού πολυχείμαρρου» μας έκανε να σκεφτούμε και άλλα παρόμοια συναισθήματα, τα οποία είναι πλασμένα για να μας τσακίζουν το ηθικό.

Το λασπόβροχο είναι η πιο μίζερη κακοκαιρία

Δείτε ποια είναι στο παρακάτω άλμπουμ:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved