Τι μόδα είναι αυτή και οι ξένοι αντιγράφουν τα αξιοθέατα της Ελλάδος;

Μετά την κόπια της Σαντορίνης στην Κίνα, ήρθε η σειρά των Αμερικανών να φτιάξουν δικό τους Παρθενώνα.

To ότι εξάγουμε πολιτισμό είναι κάτι που το γνωρίζουμε, εξάλλου πού καλύτερα από την Ελλάδα; Είναι όλα αυτά που κάνουν τη χώρα μας τόσο ξεχωριστή, όπως είναι η κίνηση στους δρόμους, στο φροντισμένο κέντρο των Αθηνών,οι ωραίες κτιριακές δομές που αναμφισβήτητα προκαλούν δέος σε κάθε Γερμανό τουρίστα. Όμως για να «μιλήσουμε» σοβαρά, ευτυχώς η χώρα μας έχει φυσική ομορφιά, αλλά κυρίως μερίμνησαν οι πρόγονοι να μας αφήσουν πολιτιστική κληρονομιά, που την αντιγράφουν σε όλο τον κόσμο.

Έχεις μιλήσει στα παιδιά σου για τα Γλυπτά του Παρθενώνα;

Πέρα από το γεγονός ότι στην Κίνα έχουν φτιάξει Σαντορίνη «μαϊμού», έχει γίνει viral τις τελευταίες ημέρες βιντεάκι που Αμερικάνος πολίτης, εξηγεί, γιατί το να επισκεφτείς το Nashville του Tennessee στις ΗΠΑ, είναι σαν να έχεις πάει στην Ελλάδα. Ειλικρινά, όταν το διάβασα αυτό, αναστατώθηκα. Συγκεκριμένα, φορώντας t-shirt που γράφει: «Ναι έχω πάει στην Ελλάδα» έχοντας στάμπα τον αμερικάνικο Παρθενώνα!

 

@janetkamuda The Parthenon in Central Park Nashville, Tennessee USA is a full scale replica of the original Parthenon in Athens Greece #theparthenonnashville #usa?? #travelbucketlist ♬ nhạc nền - K-O DJ DJ REMIX

 

Πόσο ακόμη θα μας αντιγράφουν;

Πάρα πολύ, δεν έχει αρχή και τέλος αυτή η ιστορία. Aρκεί να αναφέρουμε, ότι στο Nashville υπάρχει ένα ακριβές αντίγραφο του Παρθενώνα, όπως αναφέρεται στη wiki:

«Ο Παρθενώνας στο Centennial Park, στο Νάσβιλ του Τενεσί των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι ένα αντίγραφο σε πλήρη κλίμακα του αυθεντικού Παρθενώνα στην Αθήνα, στην Ελλάδα. Σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Γουίλιαμ Κρόφορντ Σμιθ και κατασκευάστηκε το 1897 ως μέρος της Εκατονταετούς Έκθεσης του Τενεσί. Σήμερα, ο Παρθενώνας, ο οποίος λειτουργεί ως μουσείο τέχνης, βρίσκεται στο επίκεντρο του Centennial Park, ενός μεγάλου δημόσιου πάρκου δυτικά του κέντρου του Nashville».

Γιατί το Βρετανικό Μουσείο δεν θα επιστρέψει ποτέ τα γλυπτά του Παρθενώνα

«Γιατί να πας στην Ελλάδα αν μπορείς να μείνεις στο Nashville», λέει ο Aμερικανός instagrammer. Τα αεροπλάνα είναι ακριβά, τα αρχαία ερείπια είναι παλιά και η μεσόγειος είναι πολύ...μπλε, ενώ το Nashville έχει πραγματική κουλτούρα έναν πιο νέο Παρθενώνα». Σημειώνουμε εδώ πώς είναι ένας έμμεσος τρόπος για να προωθήσει τον εσωτερικό τουρισμό -με έναν εναλλακτικό τρόπο.

 

 

Όλο αυτό το πετυχημένο βίντεο με πάνω 1 εκατομμύρια views, αποτελεί μία διαφήμιση για αυτό το t-shirt, που φοράει στο βίντεο. 

Επίσης κάποια από τα σχόλια αναφέρουν: «Μόλις έκανα ένα ταξίδι στην Αθήνα και θα ήθελα να σημειώσω ότι υπάρχει ένα βολικά τοποθετημένο McDonalds ακριβώς στο δρόμο προς την Ακρόπολη». Τελικά, όλη η ιστορία για τα McDonalds ίσως βρίσκεται σε αυτό το σχόλιο. «Ως Έλληνας που ζει 2 χιλιόμετρα από τον Παρθενώνα μπαίνω στον πειρασμό να επισκεφτώ το Νάσβιλ», σωστό και αυτό για να κάνει τη σύγκριση.

Η επόμενη αντιγραφή που περιμένουμε είναι το Σαρακήνικο στη Μήλο, όλο και κάποιο εφέ θα υπάρξει.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved