Πώς θα καταλάβεις ότι πρόκειται να μείνεις φαλακρός

Δεν είναι μόνο οι τρίχες που πέφτουν. Τα σημάδια είναι πολλά.

Το πότε θα αρχίσεις να καραφλιάζεις και το πόσα μαλλιά θα χάσεις, είναι δύο παράγοντες που βασίζονται συνήθως στη γενετική. Και γνωρίζουμε επίσης ότι ενώ οι περισσότεροι από εμάς μπορούμε να παραδεχτούμε ότι η ανδρική φαλάκρα είναι κάτι που μας απασχολεί σοβαρά, πολλοί άντρες που δεν είναι ακόμη φαλακροί δεν αναλαμβάνουν δράση όσο υπάρχει ακόμη χρόνος να κάνουν κάτι γι' αυτό. Έτσι δεν είναι;

Η τριχόπτωση έχει μια μεγάλη αλήθεια που πρέπει να αναγνωρίσουμε: όσο περισσότερο την καλύπτε
ις με μια χτένα, τόσο πιο δύσκολο γίνεται να αντιστρέψετε τη ζημιά και να ανακτήσετε τα μαλλιά σας. Ακολουθούν επτά τρόποι για να το αναγνωρίσεις με βεβαιότητα – αν και σου ευχόμαστε να αργήσει:

-Όταν φαίνεται πως ολοένα και περισσότερα μαλλιά σου πέφτουν
-Όταν χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να αναπτυχθούν τα μαλλιά σου
-Όταν η οριογραμμή των μαλλιών σου υποχωρεί
-Όταν τα μαλλιά που έχεις γίνονται πιο λεπτά
-Όταν εμφανίζονται τυχαία φαλακρά σημεία
-Και όταν η διαφορά φαίνεται στις φωτογραφίες

 

 

Η υποχώρηση της γραμμής των μαλλιών είναι ένα κλασικό σημάδι της ανδρικής φαλάκρας. Δυστυχώς, είναι επίσης ένα σημάδι που πολλοί άντρες αγνοούν μέχρι να γίνει πολύ σοβαρό, είτε επειδή δεν το αντιλαμβάνονται να αναπτύσσεται είτε απλώς επειδή δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να το αναγνωρίσουν. Οι γραμμές των μαλλιών που υποχωρούν συχνά ξεκινούν γύρω από τους κροτάφους σας. Με την πάροδο του χρόνου, το μοτίβο συνήθως χειροτερεύει έως ότου η γραμμή των μαλλιών σου είναι χαμηλότερη στο κέντρο από ότι στα πλάγια. Περίπου το 25% των ανδρών ηλικίας από 40 έως 55 ετών έχουν αυτόν τον τύπο γραμμής μαλλιών.

Μπορεί να παρατηρήσετε ότι η γραμμή των μαλλιών σας αρχίζει να υποχωρεί όταν ορισμένα χτενίσματα εκθέτουν περισσότερο το μέτωπό σου από ό,τι έχεις συνηθίσει να βλέπεις. Εντοπίζεις τη γραμμή των μαλλιών σας να παίρνει σχήμα Μ όταν λούζεις ή στεγνώνεις τα μαλλιά σου (που μοιάζει σαν το πάνω μέρος του κεφαλιού σας να είναι φαλακρό με τρίχες στα πλάγια). Για μερικούς άνδρες, αυτός ο τύπος τριχόπτωσης εμφανίζεται στο στέμμα - στην περιοχή που βρίσκεται ακριβώς στην κορυφή του κεφαλιού σου. Εάν είσαι φαλακρός από πάνω, μπορεί να παρατηρήσεις ότι το δέρμα σου είναι ορατό μέσα από τα μαλλιά σου, όταν κοιτάς το πίσω μέρος του κεφαλιού σου στον καθρέφτη.

 

 

Όπως έχουμε πει και σε άλλα κείμενα, η ισορροπημένη διατροφή και τα χτενίσματα που καμουφλάρουν την τριχόπτωση, είναι άκρως βοηθητικά. Σε κάθε περίπτωση, επιβάλλεται η επίσκεψη σε δερματολόγο.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved