Γιατί το Amazon Prime πρέπει οπωσδήποτε να κάνει σειρά το Mass Effect

Μετά την επιτυχία του Fallout και του Witcher, τα video games έχουν πολύ ψωμί να δώσουν.

Πέρα από το γεγονός ότι το Fallout του Amazon Prime έδωσε μια κορυφαία πρώτη σεζόν, απέδειξε ουσιαστικά ότι το πείραμα πέτυχε. Ή μάλλον συνεχίζει και πετυχαίνει. Κατά καιρούς έχουμε δει σειρές να είναι επηρεασμένες από video games, αλλά πλέον και με τη σοβαρή δουλειά που κάνουν τα στούντιο, μπορούμε να ελπίζουμε για τα καλύτερα. Ο Henry Cavill το απέδειξε με το Witcher, παρότι στο τέλος υπήρξαν δημιουργικές διαφορές.

Ένα ακόμη project που το Amazon Prime σκέφτεται εδώ και καιρό να οργανώσει στην παραγωγή -ή και κατά πολλούς έχει αρχίσει ήδη να το οργανώνει- είναι μία τηλεοπτική μεταφορά του διάσημου video game, Mass Effect της εταιρείας Bioware, όπου έχει κερδίσει μια σειρά από βραβεία για την αρχική τριλογία παιχνιδιών – συν ένα ακόμη με το όνομα Mass Effect Andromeda. O Henry Cavill, φανατικός gamer όπως έχουμε όλοι καταλάβει, είχε δηλώσει εξαρχής σε συνέντευξη πως θα ενδιαφερόταν πολύ να αναλάβει τον πρωταγωνιστικό χαρακτήρα, τον Commander Shepard, αν η τηλεοπτική σειρά έβρισκε «σπίτι» σε κάποιο μεγάλο δίκτυο.

 

 

Το Mass Effect

Στα παιχνίδια, η ανθρωπότητα ανακαλύπτει ένα περίεργο αντικείμενο στον πλανήτη Άρη που επιτρέπει τα διαπλανητικά ταξίδια σε άλλα σημεία του Γαλαξία. Οι άνθρωποι ανακαλύπτουν με αυτόν τον τρόπο ότι υπάρχουν και άλλες φυλές εκτός από τους ίδιους και γίνονται κομμάτι αυτής της Συμμαχίας, με ενεργή παρουσία σε ένα κοινό διαπλανητικό όργανο διοίκησης γνωστό ως Citadel. Από μόνο του, το στόρι του παιχνιδιού, θυμίζει πολύ αυτό που έκανε την δεκαετία του ’90 το Babylon 5. Το Mass Effect είναι ένα space adventure, που ξεκίνησε ως RPG αρχικά και με την τεχνολογία πλέον να μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα σε γραφικά και σκηνικά, το διάστημα θα γίνει πιο υπέροχο από ποτέ. Με το στόρι του Mass Effect, θα γίνει ακόμα καλύτερο.

Ο Commander Shepard

Από τους πλέον διάσημους πρωταγωνιστές video games, πρόκειται για έναν πλωτάρχη που ανακαλύπτει ένα τρομαχτικό μυστικό για το Γαλαξία – είναι και η κεντρική υπόθεση των τριών αρχικών παιχνιδιών. Ο Shepard και το πλήρωμα του διαστημοπλοίου Normandy, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν μία φυλή από όντα που υπάρχουν εκατομμύρια χρόνια και αποφασίζουν να καταστρέψουν κάθε οργανική ζωή στον Γαλαξία. Αξίζει να αναφερθεί ότι αναλόγως τις προτιμήσεις του παίκτη, αν δηλαδή θέλει να ελέγχει ήρωα ή ηρωίδα, μπορεί η Shepard να είναι γυναίκα. Ας συμφωνήσουμε όμως πως όλοι θέλουμε τον Henry Cavill.

Το σύμπαν του Mass Effect

Είναι τόσο επιστημονική φαντασία όσο ακριβώς το περιμένει κάποιος. Με πολλούς πλανήτες και προηγμένους -ή και όχι εξωγήινους- με πολλά όπλα, αλλά και δυνάμεις που προέρχονται από την σκοτεινή ύλη του διαστήματος (σ.σ.: όσοι τις εκμεταλλεύονται ονομάζονται biotics). Πολλά διαφορετικά διαστημόπλοια, πολιτισμοί, έθιμα και θρησκείες, αλλά πολύ περισσότερο ένα μέλλον που θέλουμε να φανταζόμαστε. Όπου, αν υπάρχουν και άλλοι κάτοικοι σε αυτόν τον Γαλαξία, τότε να μάθουμε να ζούμε αρμονικά μαζί τους.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved